Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (70)

plakát

Místo na slunci (2011) (TV film) 

Musím se přiznat, že v prvních minutách dokumentu jsem mystifikaci o "městě pro seniory" skoro uvěřila. V dnešní době totiž člověk v běžném životě naráží na řadu podobných absurdit. Herec v roli místostarosty byl velmi přesvědčivý. Podobných slizounků potkávám také spousty.

plakát

Osvícení (1980) 

Odlehlé místo v horách, luxusní hotel, tajemné přízraky a indicie, místo, skrývající hrozivou minulost, lidé, kteří vidí víc, než ostatní, šílenství a zlo, které číhá na svého hostitele i na svou oběť, brutální vraždy členů rodiny... Jeden z nejlepších hororů, jaké jsem kdy viděla. Dost mi připomínal Twin Peaks. Myslím, že se zde Lynch v mnohém inspiroval.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Ďábel způsobil středověký mor v Evropě. Kromě toho se chtěl zmocnit knihy církevních zaříkávadel, a proto se vtělil do na první pohled nevinně vyhlížející dívky, která byla za asistence dvou zběhlých křižáků a dalších chlapů transportována v zamřížovaném vozíku do jakéhosi vzdáleného kláštera, kde nad ní měl být vykonán soud, jinak by ten mor nepřestal. Teprve tam ten ďábel získal sílu a zhmotnil se v plné parádě a chtěl zničit knihu zaříkávadel, ale jedno z nich ho naštěstí zahnalo pryč...... Hloupý děj. Lacině působící triky a spousta filmových klišé. Vyhozené peníze za lístek do kina.

plakát

Sen o krásné panně (1995) (TV film) 

Pohádka dramatická byla, ale výpravná? Nevím, nevím. Každopádně kostýmy a paruky byly šílené...

plakát

Delikatesy (1991) 

Tento film ve mě vyvolal podobné dojmy jako Město ztracených dětí. Zpočátku mě navnadil mile trhlými postavičkami a jejich stylizovaným světem, ale časem je té stylizovanosti a grotesknosti až moc a celé to panoptikum mi začné lézt na nervy. Člověk pak přestane mít chuť orientovat se ve zmateném ději a radši film vypne, jinak by se zbláznil nudou.

plakát

Dogville (2003) 

Nikdy by mě nenapadlo, že se vydržím dívat 3 hodiny na divadelní hru, která navíc nemá ani žádné pořádné kulisy. Nakonec jsem to zvládla, snad díky Nicole Kidman, Paulu Bettanymu a silnému příběhu. Člověk akorát přemýšlí, jak to mohla hrdinka tak dlouho snášet a neutekla ihned poté, co se obyvatelé Dogville začali vybarvovat. Taťka se svým gangem nemohl být horší než tahle banda pokrytců!

plakát

Kdopak by se vlka bál (2008) 

Zklamání. Jak již zde bylo řečeno, tento film, zřejmě s uměleckými ambicemi, více připomíná Ordinaci v růžové zahradě a ostatní nové české telenovely. Kamera poloamatérská, herci hrají jak ochotníci, dialogy hodně tahají za uši. Ne, nevěřím na tyhle "typické české rodiny s obyčejnými problémy", je to všechno jen řada schémat a klišé. Dětské imaginace tam mohlo být rozhodně víc. Vypnula jsem to ve schvíli, kdy škvrňata z mateřské školy (které chodí samy už i do kina) vedou řeči o mimozemšťanech...

plakát

Mary a Max (2009) 

Moje hodnocení je spíše subjektivní a bylo asi ovlivněno mým duševním rozpoložením při sledování tohoto filmu. Uvrhl mě do deprese, což se podaří jen málokterému dílu. Možná to byl účel, pro mě to byl ale zážitek dost nepříjemný.

plakát

Přemluv bábu (2010) odpad!

Obecně nemám nic proti recesi a nadsázce, ale zesměšňování starých lidí mi tak vtipné nepřipadá. Tento klip je esencí omezenosti, vulgarity, bezohlednosti... Snaží se apelovat na mladé lidi (o kterých autoři předpokládají, že je stejně hloupí, manipulovatelní a sobečtí), aby volila pravici a pomocí citového vydírání donutila své prarodiče, aby ji volili také. Velmi demokratické....

plakát

Planeta opic (1968) 

Chápu, že ve své době bylo toto sci-fi něco úžasného. Mě se tento film zaryl do paměti v dětství - hlavně závěrečná scéna se sochou svbody. Film má i krásnou myšlenku - pokud se jako lidstvo budeme stále chovat zpupně, bude arogantní a agresivní, skončíme na úrovni zvířat a planetu ovládnou jiní tvorové (kteří po čase začnou dělat ty samé chyby jako my - vymývat mozky, zatajovat pravdy, likvidovat domnělé nepřátele...). Když jsem se na tento slavný film dívala teď, už mi tak skvělý nepřipadal. Přišel mi nudný a uspávací. Určitý podíl na tom mohly mít papundeklové kulisy a směšné masky opic. Nevím no, v té době to asi lépe natočit nešlo.