Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (314)

plakát

Královna štěstí (1989) (TV film) 

Tak tohle byla svělá parodie, dlouho jsme se tak nezasmáli....od kostýmů, přes dialogy až po herecké výkony.

plakát

Tichá noc (2021) 

Pokud chcete jinej (čtěte depresivní) vánoční film, tak tenhle. Alespoň vás donutí vážit si toho, co máte (alespoň mě donutil).

plakát

Bridgertonovi - Série 2 (2022) (série) 

SPOILER Když píši, že u druhé série mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě a oči se samovolně obracely v sloup, není to příběhem (ten znám, četla jsem ho), ale je to adaptací. Tvůrci si zcela zbytečně a nesmyslně cucali z prstů vedlejší dějové linky (wtf lord Featherington a Eloisina revolta?), nebo zapoměli, jakou dekádu zrovna natáčí (haló lady Whistledown). To, že zásadní chvíle Penelopina a Eloisina přátelství uspěchali téměř o dekádu je přinejmenším úsměvné, stejně jako nedržení se klíčových momentů, které utvářely vztah Anthonyho a Kate. Ve druhé polovině nechali příběh zajít do takových absorudit, že se o tom knize (a to je prosím červená knihovna) ani nezdálo. Jo a celou dobu přemýšlím, kde je sakra Francesca...protože ta časová kontinuita mi nějak nesedí.

plakát

Letní sezóna (2022) (seriál) 

Naprostý průměr. Hlavní hrdinka si, jako už klasicky v takových seriálech, myslí, že je chytřejší, lepší a morálně na výši oproti ostatním. Ale je to fracek.

plakát

4400 - Past Is Prologue (2021) (epizoda) 

Tady tak trochu souhlasím se zdejšími komentáři. Rasismus a policejní brutalita jsou bezpochyby velice vážná témata. Ale taky jsou ožehavá a pokud jsou zpracována citlivě a někým, kdo tomu skutečně rozumí a ví, co dělá (čti, ne někým, kdo tuto problematiku zpracovává jen aby šel divákům na ruku), tak to může být velice touching téma, které ve člověku skutečně něco zanechá. Ale tenhle paskvil? Volat po rovnosti a přitom vzývat white rasism (a to tenhle pojem zrovna v lásce nemám), tak to je vyloženě pokrytectví. A já nesnáším pokrytectví. Tahle ubohá alegorie je tak špatná, že se mi chce brečet. Jasně, všichni hodní jsou afroameričani a všichni zlí jsou běloši, nejlépe navlečení v uniformách. Protože to vůbec není labeling na základě rasy, žejo? A nenechte se mýlit, já mám ráda seriály určené převážně pro afroameričany (např. P-Valley nebo novinka Our kind of people jsou super), ale já razím filozofii, že nejde o to, jakou máme barvu kůže, ale o to, jací jsme jako lidé. Protože jsme všichni hlavně...lidé. Tvůrci tohoto "skvostu" to tak ale evidentně neberou a rozdělují lidi podle barvy pleti.  Je to dílo, které se evidentně snaží podbízet konkrétním skupinám obyvatelstva. A mě to uráží hlavně proto, že kvůli tomu tvůrci zprznili původní seriál, místo aby si vymysleli něco třeba jen trošku originálního.

plakát

Silent Night (2012) 

Fajn vánoční slasher, těch není nikdy dost. Ale s krvavým valentýnem bych to opravdu nesrovnávala, to je totiž mastrštyk.

plakát

Válka zítřka (2021) 

I přesto, že mám poměrně veliké výhrady k tomu, jak tam ten čas vlastně funguje, tak reference na den nezávislosti byla výtečná a sakra na místě.

Ovládací panel
5 bodů