Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (315)

plakát

22 Jump Street (2014) 

6 hvězdička by byla za nejgeniálnější závěrečné titulky.

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

,,ABY POSLALI POMOC, TAK V NICH MUSÍME PROBUDIT STUD“...Válka dělá s lidmy divné věci. Jen tehdy se ukáže charakter, aka : Někdo se ukáže jako sbabělec který uteče, někdo jako krvežíznivý sadista, někdo slyší jen na úplatky a jen málo je těch, ktěří by za deset neznámých nevinných lidí položili svůj život. A tak vznikají jak váleční zločinci, tak váleční hrdinové. Toto je velmy silný příběh, nad kterým si sice většina normálních lidí popláče, ale pochopí ho až tehdy, až nějakou váku zažije. Stejně si z něj můžeme něco vzít...A to, že lidský život je cenný a stojí za to být statečný a nevzdávat naději, ať se situace zdá jakkoli zlá či beznadějná. Paul Rusesabagina ukázal, že se to vyplatí bojovat.

plakát

Neobyčejný Odd Thomas (2013) 

Celý film je podaný s nadhledem a humorem. Proto je dramatický ale do jisté míry uspokojující konec tak dechberoucí.

plakát

Policejní akademie (1984) 

V česku jistě není nikdo, kdo by to po 10ti letních reprízách neviděl. A mě ty reprízy skutečně nevadí, ba právě naopak. Nikdy mě nepřestane bavit filmová komediálně stereotypní blbost policajtů.

plakát

Americký zločin (2007) 

Tento rezonující silný příběh mě po emotivní stránce totálně dostal. Začíná klidně a stupňuje se až do obludných rozměrů. Ovšem není to jediný fllm o zdánlivě dokonalé rodině, kde začnou na povrch vyplouvat nehezká tajemství, podle skutečných událostí. Napříkad jen o tři roky mladší Rodinné Hříchy ( s Kristie Ally v hlavní roli ) mě taky opravdu dostal. Tyto dva filmy mají mnoho společného...od stoupající napětí, přes ukázky od soudu až po odsouzení viníka.

plakát

Uvnitř mé hlavy (2013) 

A já celý fim čekala že z Michaela Cery se vyklube sadistický masový vrah...a ono nic. Ona jenom psychická choroba co se uhnízdila v mozečku Jono Temple. Která mi od začátku lezla na nervy, ale s přihlédnutém k tomu, že blázen je tu ona, to lze překousnout. Film mě celou dobu bavil, jen mi vadilo, že mluvili španělsky a já bez titulků. Jindy sympatického Michaela Ceru tentokrát v roli toho co mi připadal nejnormálnější vystřídal Augustín Silva.

plakát

Králova přízeň (2008) 

Čekala jsem nudnou politicko - historickou kravinu, ale dala jsem na doporučení jak přátel, tak internetových stránek a neprohloupila jsem. Sice to není láskyplná serenáda, ale stejně mi to zabrnkalo na city. Navíc mě zcela potěsila sestava herců / hereček...Portman a Johansson...už to je záruka, ale přidejte k tomu neskutečně krásné oči Erica Bany a šarmantního Jima Sturgesse a máte celovečerní historický výpravný trhák.

plakát

Dávám tomu rok (2013) 

Nepředvídatelné! Nade vší pochybnost mě dostal svou originalitou. Není jako klasický romantický film kde se pár pozná, vezme se, přijdou problémy a nakonec si stejně padnou do náručí...a v tuhle chvíli si tvůrci řekli...: "Proč nenatočit film, kde to tak nedopadne? Proč nenatočit film, kde oba padnou do náručí svým milencům?"

plakát

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase (2009) 

Cestování v čase je vrtkavé a nevypočitatelné, tento film z toho ale nedělá vědu, a my, místo abychom přemýšleli o časových paradoxech, tak si užíváme tento milý, vtipný skeč. Film ze kterého silně sálá Velká Británie a jejich Doctor Who, se mimořádně vydařil. Taky mě fakt zajímá ten geniální nápad zvěčněný (nakonec ne) na papíře. Co ze sebe dokázali ti šašci vypotit, že to ohromilo celý svět?

plakát

Upírův pomocník (2009) 

Film docela dobrý, nikdy mu nezapomenu, že mě přivedl ke knižní předloze, která je o 100% lepší.