Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 621)

plakát

Válka na Ukrajině: První měsíc (2023) 

Fantasticky zpracované (autentické záběry doplněné o “kartonovou grafiku” fantasticky dokreslují představu o pohybu jednotek). Takhle ucelený pohled i ukazuje lacinost propagandy (narážím na zprofanované “Z”), kdy jednotky útočící z Běloruska měli označení “V” a zahlédl jsem i kolony s “O”. Tedy evidentně logistické berličky (na malé Československo jim v 68 stačil jen pruh). Hodně se mluví i o ruské mentalitě a rozebírá jejich styl boje a chyby.

plakát

Mortal Kombat Legends: Snow Blind (2022) 

Mortal Kombat Legends 3” začínají (odhadem) 30-40 let za #2. Sub-Zero je dědula a Kano tak nějak víc kyborg než si pamatuju. No… a vytržené páteře jsem se dočkal už po dvou (ano DVOU) minutách. Tedy rozjezd na plné obrátky. Atmosféra funguje naprosto fantasticky a nutno říct - je to lepší než minule. Rozhodně nejlepší z dosavadní trilogie.

plakát

Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms (2021) 

Mortal Kombat Legends 2” mě překvapivě sedl stejně (možná malinko více) než předchozí Scorpio. Dějem je to prakticky pokračování předchozího,  známe tváře jsou zpět a sem tam vytržená páteř také dojmu neuškodila. Takže celkem nechápu ten propad v hodnocení. Jasně rozhořčení nad scénářem si umím představit (“realms merge/unmerge” v akci…. Ach můj Raidene), i tak… sakra je to Mortal Combat a přijde mi lépe natočený (resp. animovaný) i stříhaný než minule Scorpio.

plakát

Mortal Kombat Legends: Cage Match (2023) 

Johny Cage je kretén (v nechutných náušnicích) a dívat se na něj celou dobu je prostě moc. Celé je to dějově zasazené ještě před #1, díky tomu se vše odehrává jakože v osmdesatkách. Každopádně. Ve srovnání s tím co bylo vidět minule, je “Mortal Kombat Legends 4” na hranici odpadu (nejen v rámci měřítek série “Legends”). Dokonce i krve a morbidity ubylo (řekl bych výrazně). Jediné co fungovalo byl právě ten nádech osmdesátek a Jennifer Gray jako “Jennifer Gray” (babča se nezdá). Jinak by to byl čistý odpad.

plakát

Temný případ - Part 6 (2024) (epizoda) odpad!

Ty konverzace mezi vypatlanou a vypatlanějsí, to bylo teda peklo. Dutější slovní zásobu by jeden pohledal. Epizoda přinese jednu smysluplnou odpověď a hromadu vypatlaností (kde se vzalo, tu se vzalo, “girl power commando”!!!). Na to, že by jste dostali odpověď na vše, ale zapomeňte.

plakát

Temný případ - Part 5 (2024) (epizoda) 

Definitivně nejlepší epizoda a to jen proto, že se konečně děj někam pohnul. Samozřejmě si nešlo odpustit “hululů vsuvky” (zbytečné), nebo prázdné kecy typu “pamatuješ jakýmsi se probořil ledem, když jsi byl malý?” (5 minut stopáže v kanále).

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) odpad!

Tak tohle bylo víc než strašný. Možná kdyby se nesnažila militantní feministka svou nenávist vůči mužům maskovat za značku True Detective, jednu hvězdičku by to dostalo za dobré navození dojmu "na Aljašce je fakt hnusně". Takhle ale ne. Vyloženě nechutný casting. Idiotský scénář s "hululů" prvky. Utahané vyprávění. A to, že to občas dobře vypadá (průměrně tak 2-5 minut z epizody), nad čímž si většina pětihvězdičkářek kliká pod dekou na mokrou myšku a křičí "hutná... hutná, HUTNÁ ATMOSFÉRA!!!!! Podrobně u jednotlivých epizod.

plakát

The Grand Tour - Dovádění v písku (2024) (epizoda) 

Celkem mě baví ty jejich názvy (ta lehce zaměnitelná dvojsmyslnost je geniální). Co mě od začátku dost děsilo ke stopáž. Nějakých 130 minut (ta hodina nahoře je bullshit) je celkem nálož a oni úplně po těch letech nápadem nehýří. A není tomu jinak ani teď. Přesto mě překvapilo, jak ta stopáž rychle utekla, natočené je to skvěle a s ohledem na věk protagonistů je mi jasné, že extra skopičinám odzvonilo. Někde jsem četl, že štáb měl nějakých lidí! Takže ani sekundu nevěřím, že by spal kdokoliv z nich ve stanu :).  Co mě ale vyloženě přišlo přes závit (zbytečně) bylo (cokoliv) ohledně sněžného skútru. Také se mohli scénáristé víc snažit. Dále (za mě) šok ten bordel… jako žije tam 5,5 člověka na 100km2, ale co je odpadkový koš evidentně neví ani jeden. Se pak může celá Evropa s Green-dealem klidně posrat a bude to stejně k ničemu… Nicméně z nostalgie dávám plný počet.

plakát

Land of Bad (2024) 

Podle hodnocení se to nezdá ale “Zlounov” není vůbec špatná podívaná. Většina děje se odehrává v oblasti Suluského moře a jde prakticky o exhibici “modern warfare”. Bez sady náhradních baterek a dronu nad hlavou to už dnes nejde. Každopádně. Ústřední postava aka “Lupínek” (ano, má stejnou přezdívku jako Howard v Teorii velkého třesku) je ukázkový zelenáč co podělá na co sáhne. Jestli je i příčinou toho, že se vše “tak nějak sere” on nebo (řekněme) neortodoxní operátor dronu nechám na zvážení. Co je ale neoddiskutovatelné je skvěle natočená akce. Za mě příjemná podívaná.