Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 626)

plakát

K9: Ocelový tesák (2023) 

Muzzle = K9 ocelový tesák? OK. Dál nekoukám. 12 minut života opět v kanále.

plakát

Megahroznýš (2021) odpad!

Had přijde na scénu MINUTU-ČTYŘICET po začátku (takže s čím máte tu čest je jasno celkem rychle). Při zobrazení jména Eric Roberts v titulcích jsem to vypnul (3:40). A to není o averzi vůči němu. Naopak… chci si ho zachovat ve vzpomínkách ze Specialisty nebo Expendables.

plakát

Temný případ - Série 3 (2019) (série) 

Opět jedem od znova a musíme si projít otravnou poznávačkou postav. Tentokrát se ale dávkuje (kecy/děj) strojovou dikcí každou epizodou od začátku do konce. Dost otravné je roztříštění do tří časových linek (díky tomu víme, že se v roce 80 i 90 hovno vyřeší hned od začátku). Přítomnost TV štábu je prakticky jen berlička na milé propojení s první řadou. Každopádně. Díky slušnému rozjezdu a brilantnímu závěru se mi na #3 koukalo paradoxně lépe než na #1 (#2 se prostě nestala a snažím se zapomenout).

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

4 minuty a už mě to štve (žena dře na poli a muž na ni čumí). O deset minut později se ukáže, že žena je hrdinka a muž hajzl. Teď to běží 30 minut a já se nudím. Ten nádech středověku (pluh, král, kostelní hudba, kalich na brnění… droida!?). Do toho ty vojenské uniformy… viděl jsem v tom jen já střih uniformy jako z roku 1940? Pak pipka vykosí nějakých 8-9 borců se zbraněmi (nakráčí na ně se sekerou). Teď už to běží 50 minut… a je tu první gay a transka… (Netflix rules). Stále mě to nebaví. Jako vypadá to hezky (Snyder vypiplané záběry umí) a když dojde na akci, taky hezký… Co ale evidentně neumí je vystavět poutavý svět. Celkem chápu proč tohle do světa SW neprošlo. Blik! Vsuvka pro fanoušky Futuramy - máme tu Pazuzu! Polovina… Proč mám najednou pocit, že koukám na sedm statečných? Pipka hledá válečníky na ochranu farmářů (a tabulkově chybí ještě černoch a asiat). Blik! A je tu Zaklínač :D. Každopádně máme holku z Asie… teď ještě ten. Černoch. Blik! Gladiátor… A byl tam! Máme i černocha! Hail Netflix! Ten Snyder je vážně patlal… Pozn.: o dva dny podějí jsem viděl dokonalou recenzi a slyšel hlásku “travelling through a space vagina”. Neskutečný, že mě napadlo PŘESNĚ to samé :D.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Si to řekněme rovnou: na #1 to nemá ani omylem. Ono obecně DC vždy tahalo za kratší konec a “moucha-man“ mi přišel debilní (konceptem jako postava) už minule. No a teď do toho ještě politika… díky snaze o eliminaci “My Dog Stepped on A Bee” (která mi mimochodem vadí výrazně méně než “Weird! Weird!”) působí hodně scén divně. Třeba hned na začátku nedává smysl, proč se většinu času o syna stará jen otec a děda (ne pár jako rodina). Také by dávalo smysl, že bude pomáhat zachraňovat svět spíš ona a ne Orma. Teď k té lepší stránce. Evidentně povinně diverzní casting tentokrát nepůsobí nijak rušivě a jako celek to není ani zdaleka tak špatné jako… no… sakra… ono to je vlastně nejlepší “komiksárna” roku 2023 (možná max Strážci Galaxie: Volume 3 jsou nastejno). A to máme prosinec… a letos to je za oba tábory osmý počin (seriály beru taky).

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Klasický Netflix hnus. Groteskní woke, kde všeho je 50% i kdyby na chleba nebylo (jen té nenávisti vůči mužům je o něco víc). Způsob jakým jsou servírovány informace je tragický. V těch kecech se komplet ztratí “o čem to je” a místo chronologického vyprávění (se zaměřením na unikátní způsoby likvidace členů rodové linie) se plácá v poučování jak korektně by měl vypadat moderní svět dle Netflixu. Nemluvě o tom, že se ani neobtěžoval pojmenovat klíčovou postavu seriálu. Fantastický je Luke Skywalker. Za něj je jedna hvězdička. více u jednotlivých epizod.

plakát

Pád domu Usherů - Havran (2023) (epizoda) 

Poslední hodina a čtvrt prázdných keců… agresivní woke + prázdné plácání + neschopnost vysvětlit “proč” nebo identifikovat klíčovou postavu seriálu (proč je teta někdy na fotografiích, někdy mizí, ovlivňuje myšlení druhých, mění vzhled na cokoliv a kohokoliv, jak umí “zařídit” vše… koho reprezentuje!?) a v neposlední řadě vyprávět příběh. Nejsmutnější je, že tohle je nejlepší epizoda.  Pozn.: Fantastický je Skywalker.

plakát

Pád domu Usherů - Jáma a kyvadlo (2023) (epizoda) 

Co ti všichni pětihvězdičkáři hulí nepochopím. Ta jediná pasáž epizody s potenciální informační hodnotou (ta po sundání paruky) se celá proplká o nesmyslech. Na styl “odmyslím si sám” opravdu nejsem stavěný.

plakát

Silent Night (2023) 

Ty kulky z 45ky už dnes nemají žádnou průraznost ani ze dvou metrů (pak ta digitální Octavia a papoušek). Jako kdyby to nemohl dostat ze strany (krásný průstřel, stejný efekt).  No prostě rozjezd jako prase. Ale co… u mě snad nikdy nedostal víc než ***, takže očekávání jsou nízko. Také je zvláštní, že i když se tady “tabulkaření” (Kind-a-man musí mít za ženu Kolumbijku, případ vyšetřuje černoch), ale vůbec to nepůsobí rušivě nebo agresivně (to bude tím, že to neplatil Netflix). Body plus. Ale k tématu. Asi 1/3 stopáže filmu trvá, než se jeden dozví co se vůbec stalo a děj se přestane plácat ve fňukání nad rozlitým mlékem (vyloženě nudné a otravné). Pak tu máme 1/3 kdy se film pozvolna rozjíždí (taková klasika - ticho před bouří) a 1/3 poslední je konečně to, co jsem čekal většinu stopáže filmu. Ještě, že jsem nečekal žádný Vánoční zázrak, takže na průměr to dá určitě.

plakát

Pád domu Usherů - Zlatý brouk (2023) (epizoda) odpad!

Schizofrenní začátek nevěstil nic dobrého. A prakticky celá epizoda pokračuje v podobném duchu. Nejzajímavější pasáž je zhruba v polovině kdy Luke Skywalker začne šťourat v nestárnoucí tetě. Bohužel se od tématu hned uteče jako by mělo lepru. Seriál mě evidentně vyčerpal, když už nedá ani na jednu hvězdičku.