Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 631)

plakát

Invaze - Ohňostroje (2023) (epizoda) 

Epizoda bez “harantů” (takže skáčeme “jen” mezi třemi linkami). I tak, jediné co co táhne seriál je Japonka (která je i tak plná vaty), zbytek je na hraně odpadu. Doslova vrchol trapnosti byla linka “Íránská rodinka”. Ta změna na “drama po vysílačce” aby se ušetřilo byla doslova k smíchu (včetně uječeného závěru). Černoch má jediné plus - oslí můstek na první epizodu první řady. Nicméně i přes skutečně raketový posun děje (jediné funkční linky seriálu) je jasné, že jde o “hru na drama” (kdyby to byla poslední epizoda řady, zbaštil bych to. Takhle ale ne).

plakát

Invaze - Tunel (2023) (epizoda) 

A máme tady linku “haranti” - moc mi minule chyběla. Každopádně. 7 lodí, 7 záchvatů. To je jeden z neduhů seriálu. Do hromady různých zbytečných sraček se občas pustí informace co má váhu. Kdyby se scénáři věnovala stejná pozornost jako jestli destičky jsou dost diverse a multi-kulti (na to je betonově celá komise) bylo by to druhé Stranger Things. Celkem mě totiž překvapilo, jak fungujíci epizoda může být, když se neskáče mezi linkami a děj se soustředí jen na jednu. Kéž by tak měla ta cesta (haranti jsou do Francie) jakýkoliv smysl nebo logiku (no… dojdou tam a co jako? Co tam jako zmůžou/změní?). Pozn.: asi bude náctka znát jméno písničky co vyšla před 30 lety :D

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Vždycky když začnou feministky o něčem hlasitě kňučet, bude to zábava. Tentokrát ale kňučely protože shledaly Ahsoku jako velký přínos lidstvu za to, že je v seriálu víc žen, než jiných pohlaví. Čím to ale je, že pokaždé jsou to jen dvě pozice: “superžena” (zmasí na počkání cokoliv co dýchá ne zřídka groteskním způsobem) nebo “superkráva” (chová se protivně a hloupě - protože je rebelka - a podělá na co sáhne). Tady máme samozřejmě obě (v několika verzích). Ale to byla ta úsměvná část. Co moc zábavné není je scénář (a debilní nápad) udělat z Ahsoky vlastně 5. řadu zrušeného animáku (kde mimochodem Ahsoka ani nebyla klíčový postava). Pokud někdo zmíněný animák zaignoroval (jako já), doporučuji podívat se nejdřív na nultou epizodu Ahsoky (jinak známou jako 13. epizoda Mandaloriana). Trochu to pomůže, ale i tak hodně věcí hapruje. Vlastně celá zápletka (interakce superžena a superkráva) je nesmyslná a popírá vše co se v SW universu dekády budovalo (averze Mandalorianů a Jediů, základní předpoklady stát se Jedi, účinnost světelného meče, atd.) a nemá dokonce ani oporu v žádném ze dvou animáků, ze kterých si hraná Ahsoka půjčila postavy. Tedy budete buď trpět (muži a skalní SW fandové) nebo si chrochtat (ženy a děti). Nic mezi tím. Více u jednotlivých epizod.

plakát

Invaze - Honba za duchy (2023) (epizoda) odpad!

No a je to jasné. Chybějící dvě linky - “černoch” a “haranti” jsou tady (tedy otravná a otravnější). První dvě (z minule) se zcela ignorují. A je to brutálně nudné. Nejvíc LOL je samozřejmě fakt, že někomu stálo za to vzít lékařsky diagnostikovanou mrtvolu a zabývat se jí natolik, že cestovala z Londýna do Paříže :D. Jako co k tomu Francouze vedlo? Potom linie “haranti”… to je myšlenkou tak vypatlané (a užvaněné), že mi to hned připomnělo epizodu s pádem autobusu do rokle (S01E03). Tohle už lepší nebude. Začínám litovat návratu.

plakát

Invaze - Něco se změnilo (2023) (epizoda) 

Davy začaly chrochtat blažeností, tak jsem se rozhodl pro návrat. Název tvrdí “že se něco změnilo”. Tak uvidíme. Máme den 121. Tedy jakože 4 měsíce od invaze. Ze 4 linek (minule) sledujeme jen dvě. Japonka (zajímavá - vždycky byla takže žádná změna) a Íránská rodinka (až na půdu otravná - taky vždycky byla!). Znatelně se omezili dramaticky dlouhé umělecké záběry a občas se něco děje (tedy změna v provedení určitě). Ale že by to byla pecka, tak to tedy ani omylem. A ten LOL závěr… Proč někdo tahá mrtvolu do Francie? Ach jo.

plakát

Ahsoka - Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (2023) (epizoda) 

Jeee Stormtrooper zombie :). Tak to přinejmenším pobavilo. Co mi přišlo úsměvné (a už se to jednou v seriálu stalo), je volba strategie soubojů. Místo toho, aby vyřešili tetu 3:1 (takže vzum-vzum-vzum a jdeme dává jako tým), si Ah-jo-ka hraje na superkingošku, že jí dá sama (a oslabí tým o celých 50% - má dva meče :)) co potřebuje postupovat co nejrychleji. A že se o pár minut ukáže jaká to byla kravina a “žehlí” se to. Co mě vyloženě nasralo byl ten náhlý záchvat oběvení Síly u protivné pindy do takové úrovně, že umí najednou posunout i chlapa na vzdálenost 100m. Dál… na cestě tam obrovské potíže (díky hřbitovu), a zpět pohoda? No a závěr to nijak nevylepšil. Nesnáším nabubřelé konce-nekonce. Automaticky se počítá s druhou řadou.

plakát

Ahsoka - Část 7: Sny a šílenství (2023) (epizoda) 

Nene… C3PO. Nevím jestli je to únavou (a postupným snižováním laťky) nebo faktem, že se pořad něco děje (i když ta akce je tupá neskutečně) přišlo mi to jako nejlepší epizoda série. A to i přesto, že rozhodnutí postavit scénář jak je tady hloupostí přímo křičí.

plakát

Ahsoka - Část 6: Daleko, předaleko (2023) (epizoda) 

Jako epické… ale… měli ty Stormtroopeři opravenou zbroj červenou izolepou? Viděl jsem dobře? Každopádně, konečně trocha vysvětlení ohledně “velkovezíra”. Potvrzuje ale jen to, jak debilní nápad je z Ahsoki dějově jen další řadu toho animáku. Řada daleko za polovinou a teprve začíná dávat smysl první epizoda. Fialohlavka se chová jako ukázková kráva (jako fakt vyhání transport s vybavením?) a je protivnější vyloženě s každým dalším slovem.

plakát

Ahsoka - Část 5: Stínový válečník (2023) (epizoda) 

Tak jasně, to provázání na SW díky Anakinovi je super. Ale… scénáristické provedení je celkem ubohost. Celé to působí jako vizuálně efektní (zbytečné) artové cvičení, které děj ale naprosto nikam neposune (a ještě vůbec nedává smysl). Prostě nemá souřadnice, nemá “cestovací kroužek”, ale má experimentální mezigalaktický pohon ve formě velryby… a hláška “sice nevíme kam to bude, ale lepší než neletět nikam” byla nejvíc vypatlaná hláska v historii SW. Jediný důvod proč nedávám podprůměr je ten, že ony velryby viděl už Grogu v třetí řadě Mandaloriana (což samozřejmě neocení ten kdo ví, jak mezi galaxiemi cestovali v poslední epizodě Povstalci).

plakát

Ahsoka - Část 4: Ztracení Jediové (2023) (epizoda) 

Tak pinda pochopila, že zas taková kingoška není a konečně si vzala beskar a pistoli :D. Jinak velice slušná epizoda s jedním celkem zásadním failem: to si nemohla “kuličku” přitáhnout (odstrčit) pomocí síly a musela na ni šahat? Také celkem nechápu: “nikdo za námi nepoletí…”. Jako ono je víc “cestovních kroužků” na poskakování mezi galaxiemi? A pokud není potřeba, tak proč se s ním stavěli? Chápu tedy ty komentáře ostatních o “kopancích scénáře”. Za naprostou pecku považuji integraci i na “kmenové Star Wars”.  Pozn.: co je sakra Ezra?