Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 572)

plakát

Arnold - 2. část: Herec (2023) (epizoda) 

Druhých 25 let Arnoldova života. Epizodě hodně pomáhají vstupy Lindy, Jamese, Ivana, Dannyho, Jamie a asi nejvíc Sylvestera. Tam se ukazuje ten neskutečný kontrast (a vyzrálost) osobností, kdy Arnold zřetelně tahá za kratší konec. Každopádně díky tomu, že jeho sebestředné chrochtání je lehce upozaděno a epizoda konečně funguje jak má. Celkem mě rozčilovalo jak neuměl ani komentovat neúspěch a dokonce doping nezmínil ani v souvislosti se svou operací srdce (trapně to zakamufloval jako “vrozenou vadu”) i přestože to v historii už uvedl.

plakát

Arnold - 1. část: Sportovec (2023) (epizoda) 

Epizoda mapuje prvních cca 25 let jeho života. Hodně se tam používá stopáž z Pumping Iron, což je místy dost nešťastné. Používají totiž stopáž z “docu-drama” a prezentují jako “dokumentární”. Tedy řečí co Arnold vede (a hraje) se podávají jako popis faktu. To samé mě celkem urážela až drzá ignorace faktu, že Arnold bral celou dobu dopingové látky (a neskutečně to bagatelizoval). Sice v té době nebyly zakázané, to ale nic nemění na faktu, že prezentuje své “kralování” jako něco přirozeného a obdivuhodného, kdy osobně pochybuji, že kdyby cvičil bez nich, byl by “stejný král všeho” (on sám tvrdil, že to bylo jen trošku, jen pár cyklů a přidalo mu to max 5%).

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Vzhledem k tomu, že jsem četl Arnoldovu biografii (656 stran, takže žádný výcuc) nic moc co jsem v seriálu viděl mě nepřekvapilo. To že Arnold dokázal neuvěřitelné věci je bez debat. Nicméně z jeho prezentace jsem měl pocit neskutečné namachrovanosti. Obzvlášť v kontrastu pokud se podíváte na prezentaci jeho o rok staršího “rivala” na YouTube. To je pak objektivní hodnocení celkem těžké. Podrobněji proto u jednotlivých epizod.

plakát

FUBAR - Konec a uzavřeno (2023) (epizoda) 

Vzhledem k tomu, že se scénář už předvedl dost, nevěřil jsem to “hotovo-uzavřeno” které padlo v patnácté minutě ani omylem. Sice se dalších 20 minut čisté telenovely hodně snažilo tvářit, že je opravdu konec, ale scénář nezklamal (ozářený, popálený, zasypaný… vše povrchová zranění a pohoda). Ale co je fakt FUBAR je ta návnada na možnou druhou řadu. Fuj…

plakát

FUBAR - Moč dobrá práce (2023) (epizoda) odpad!

Přemýšlel jsem jestli se (při té scéně na začátku) smát nebo být vděčný že u toho sexu byli oblečení. Když konečně scénář naservíruje v POLOVINĚ epizody místo řešení rodinných trabliček nějakou akci, korunuje jí (opět) ropucha hovadinou biblických rozměrů. Pak je opět na pořadu dne žvanění, vata a retardovaná scéna s močí (a hádejte kdo byl opět v centru dění). Tohle už je vážně dno.

plakát

FUBAR - Pokerová spojka (2023) (epizoda) 

Ještě víc nuda než minule. Je paradox, že když se jen žvaní, scénář neseká žádné boty. Má dokonce prostor i na zábavné odkazy na jiné Arnoldovi filmy (za to je hvězdička). Jakmile ale dojde na akci, je to jako průjem debilit a hovadin. A kořenit to dohadováním postav (v čele s ropuchou) není dobrá strategie. Druhou hvězdičku za to, že epizoda neskončila vyumělkovaným průserem.

plakát

FUBAR - Hledá se dárce dřeně (2023) (epizoda) 

Do 2 (ano slovy DVOU) minut byl malér ze závěru minulé epizody vyřešen!? A to tím nejdebilnějším způsobem co jsem kdy viděl… a do šesti ten druhý. Takže zůstalo 50 minut na to, aby scénář mohl nasekat další. Prostě standardizované schéma jako bude mít i příští epizoda. Udělal radost jen Gib z Pravdivých lží. Zbytek je buď nuda nebo nelogické situace. I tak je to jedna z těch lepších epizod. Pozn.: hádejte, bude zase na závěr nějaké “drama”?

plakát

FUBAR - Velký Dán (2023) (epizoda) 

Ten seriál přestávám regulérně dávat. Nejenže počet vyloženě debilních scén za epizodu vzrostl (zaměstnání Tally, krádež reaktoru, útěk Dána, komplet vše z vězení), ale ropucha mi hýbe žluči svou nechutností čím dál víc. Jako bonus se stává zvykem utnout epizodu v nějaké super FUBAR situaci, která se lousknutím prstu na začátku té další vyřeší (jako by nic).

plakát

Pan Nepolapitelný (2022) 

Tak nějak nevím… vážně tenhle stál za film? První loupež byla doslova parodie (fakt nevěřím, že to bylo tak debilní). A protože proběhla až po 40 minutách, přišlo mi to jako celkem utahané. Mel (i když je psaný hned na druhém místě) má jednu z hodně druhořadých (1/2 tuctu jiných postav je na obrazovce častěji). Film funguje naprosto fantasticky asi 5 minut (zhruba v polovině), kdy urychleně sledujeme loupeže a naskakující počitadlo. Zhruba od té chvíle se děj malinko více rozjede, ale nevím proč, na zadek jsem se z toho neposadil.

plakát

První dobrá (2022) (pořad) odpad!

4 přehrávající idioti co nejsou - fakt nejsou - vtipní. Jak tohle může někdo pustit do televize? I na YouTube by to bylo moc.