Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 631)

plakát

Čistá duše (2001) 

Jeden z nejdokonalejších filmů co jsem viděl… Svou dokonalost projevuje šíří spektra jakou umí oslovit diváka. Vnímavý divák (aniž by před tím proslídil Wikipedii) totiž prokoukne zápletku celkem časně (Marcee neplaší ptáky). Poloretardovaná komerční opice si sice nevšimne ničeho, ale díky scénáři si může užit jedno překvapení za druhým (a prakticky prožívat Nashovi stavy z první ruky). Takže si film opravdu může vychutnat každý.

plakát

StB: Přísně tajné! - Zneužitá justice (2022) (epizoda) 

Tak jako byl to hnus. Prakticky vše odpovídá myšlenkám fungující i v současnosti o několik tisíc km na východ… to ale neznamená, že šlo o zpracování které by mě uchvátilo (ale možná to bylo jen tématem samotným faktem, že pozdější KSČ uznala, že to byla levota a nic z toho).

plakát

StB: Přísně tajné! - Akce Kámen (2022) (epizoda) 

Výrazně lepší - hlavně obsahově. Sice “dramatizacím” jsme se nevyhnuli, nicméně nezpůsobily tak rušivě.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Sorry ale ne, není to lepší než minule. Minule byl základem děj, který dokreslovala animace. Tady se bliká a mění styl animace prakticky neustále (asi si někdo myslí, že “víc je lepší” - není) a děj je neskutečně nekonzistentní. Přeskakuje od myšlenky k myšlence. A ten konec-nekonec jen nedotaženost děje dokazuje. Pozn.: 11. nejlepší film (92%)? Tak to ani omylem.

plakát

StB: Přísně tajné! - Pád aneb Lorencova legenda (2022) (epizoda) 

Asi nejvíc mě překvapilo to sebevědomí Lorence si sednout před kameru a tvářit se, že zase o tak moc nešlo. Jinak mě tam asi nejvíc rozčilovalo ty “dramatizace” (rekonstrukce tehdejších událostí). Jinak bohužel nic převratného.

plakát

Flash (2023) 

Tohle je špatný… VELKÝ špatný. A vše začíná na volbě hlavního představitele. Jak může mít někdo tolik protekce (po tom všem), obzvlášť když je v tom co v roli předvádí nepředstavitelně otravný a debilní? Proč mám zase pocit, že kdyby prostě neměl bordel ve svém pohlaví, nechodilo by se okolo něj po špičkách a nejednalo v rukavičkách? Film totiž díky tomu, že je v něm dokonce 2x (takže 2x tak otravný) mě ani ne v polovině už příšerně lezl na nervy a nebyl na více než jedné hvězdičce. Prostě čistokrevný Flash. Pak se ukázal na scéně pro mě první Batman, kterého jsem v životě viděl a začala fungovat nostalgické vlna. Původní hudba, původní (1989) Batmobil, původní kostým (se žlutým logem)… Najednou film začal fungovat jako Batman 3 (od Tima Burtona) a mě došlo, že takhle se mi to líbí. No a do třetice se film změnil v Může z oceli 2 (od Zacka Snydera). Každopádně ať už v jakékoliv poloze, film funguje prakticky jen v momentech, kdy je vidět Batman (jakýkoliv). Proto je to velký špatný. Pozn.: extra bod za náhled do Superman Lives (film Tima Burtona co nikdy nevznikl). Důkaz že někdo uměl s nápadem mnohovesmíru pracovat a že tohle by měl být film spíš o Batmanovi.

plakát

The Grand Tour - Eurocrash (2023) (epizoda) 

V první řadě mě celkem naštvalo, že vynechali ČR (i když se to tam auty z Čech - myšleno české SPZ, ne jen Škodovky) a za další ta Hammondova “havárie” byla čistá aranžovaná trapnost. Ten závěr se také moc nepovedl (i když Jeremy to celkem vtipně komentoval přirovnáním k FF7).

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Pokračuje se přesně tam, kde #1 končí. Po vyloženě trapném začátku (jako co to na název zkoušeli?) následuje ukázková akce. Tohle by se mělo přednášet jako vzor. Jakmile dojde na akci, přestane střih zcela existovat… nějakých 20 minut akce a bez střihu… to je mazec. Efekty jsou sice lacinější, ale forma zpracování je na plný počet. Každopádně, protože tam zase musí být harant co mi pije krev, plný počet prostě nedám.

plakát

Arnold - 3. díl: Američan (2023) (epizoda) 

Konečně posledních 25 let. Paradoxně ty jsou ty nejzajímavější. Epizoda je hodně poskládaná ze vstupů různých televizních stanic = žádné docu-drama se scénářem (neobsahuje tolik sebestředných komentářů z křesla jako měla první epizoda) a má hodně vstupů i od politiků a reportérů. Poprvé také Arnold přiznává, že něco vyloženě podělal. To pro mě dělá třetí epizodu jako zdaleka tu nejlepší (i přes tu aktuální lacinost jak se zviditelnit s Ukrajinou).

plakát

Arnold - 2. část: Herec (2023) (epizoda) 

Druhých 25 let Arnoldova života. Epizodě hodně pomáhají vstupy Lindy, Jamese, Ivana, Dannyho, Jamie a asi nejvíc Sylvestera. Tam se ukazuje ten neskutečný kontrast (a vyzrálost) osobností, kdy Arnold zřetelně tahá za kratší konec. Každopádně díky tomu, že jeho sebestředné chrochtání je lehce upozaděno a epizoda konečně funguje jak má. Celkem mě rozčilovalo jak neuměl ani komentovat neúspěch a dokonce doping nezmínil ani v souvislosti se svou operací srdce (trapně to zakamufloval jako “vrozenou vadu”) i přestože to v historii už uvedl.