Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Pořady (9)

Top Gear

Top Gear (1978)

Řada 1-22: ***** Přestože sem tam mají tendenci se opakovat (prostě prováří jednou použitý vtip v nové situaci) mě to nevadí a zábavě to významně nijak neubírá. Naopak díky tomu co si někdy dovolí (na veřejnoprávní televizi obzvlášť) zcela chápu proč Jeremy Clatkson má v UK davy odpůrců (třeba mezi odboráři nebo na Mexické ambasádě :D) se při sledování každého Topgearu královsky bavím. Jiné než plné hodnocení skutečně nelze dát (a kohokoliv jiného opravňuje dát menší než pětihvězdičkové jen to, že TopGear sleduje pouze v prostříhané verzi s CZ dabingem na Prima Cool = o to nejlepší mnohdy přijde ;)) Řada 23: *** sterilita po odchodu "tria" je znát. Ničemu také neprospívá nafouknutí počtu moderátorů. Řada 24-26: *** Další míchání karet... Nejsem si jist, jestli přítomnost "Joeyho" něčemu prospěla... vše je stále tak divně sterilní a jakoby se každý bál říct/udělat něco nekorektního... třeba dát špatnou recenzi na auto. Řada 27: **** Rošáda moderátorů (opět), kdy nezůstal kámen na kameni. Koncept se malinko mění, ty dvě "nová hovada se skotským přízvukem jako prase" dávají sérii novou energii. Asi proto, že se moc nekrotí a vůči Harrisovi (jako jediný zůstal z posledních 4 řad) se chovají celkem jako hovada. Až to občas zavání šikanou :). Paradoxně dost zábavy přidává špičkování ohledně výslovnosti (opravdu ten přízvuk těch dvou je síla). Jsem zvědav co s tím udělá dabing.

Z ohnivé výhně

Z ohnivé výhně (2015)

Fenomenální pořad ve kterém se vždy člověk něco dozví. Vidět jak z ničeho vzniká nůž a na závěr zcela perfektní zbraň je poutavý. Jediné co mě na pořadu rozčiluje je americký přístup. Občas se totiž stane, že závěrečné testy diváci nevidí všechny. Vždy jsou tři. Z pravidla jeden na figuríně z balistického gelu nebo mrtvém zvířeti (funkčnost), řezaní něčeho (ostrost) a sekání do něčeho (odolnost). No a o tu funkčnost diváci v 90% přijdou. Asi protože je to příliš "násilné" nebo příliš "explicitní". Nebo že by z časových důvodů? Všimněte si, ty figuríny/zvířata jsou vidět během zahájení finále v záběru na pozadí (ale k testům na nich nedojde). Jednou dokonce na meči během hodnocení na závěr bylo vidět jak je z ničeho nic od falešné krve (asi proběhla figurína :)). Tu jsme ale neviděli... Je to velká škoda.

Top Gear: Vietnam Special

Top Gear: Vietnam Special (2008)

Jeden z nejlepších (nejzábavnějších) speciálů co jsem od TG viděl. Můžní je to právě tím, že místo aut sedli na motorky, nebo tím neskutečným sešupem událostí (přece jen 74 minut není 120 jak je zvykem v posledních TG speciálech). Motorky nemusím, ale po tomhle jsme měl chuť na nějakou sednout a vyrazit taky do Vietnamu :D.

Top Gear: Bolivia Special

Top Gear: Bolivia Special (2009)

Jeden z nejlepších (nejzábavnějších) speciálů co jsem od TG viděl. Masakr začíná hned ze začátku a šlape se tvrdě do pedálů celých 76 minut. Když lapali kyslík někde v horách, úplně jsem tam byl s nima (taky jsem lapal ;)). Opravdu nádherný výlet a skvěle natočený.

Top Gear: Botswanský speciál

Top Gear: Botswanský speciál (2007)

Ze speciálů co TG natočil mám za nejoblíbenější Bolívii, Vietnam a Botswanu. Z Botswany je cítit ta neuvěřitelná hravost a ochota jít do čehokoliv. Způsob jakým "upravovali" auta byl tak stupidní, až jsem jim záviděl jak si to užívali :D. Tedy krom Hammonda s jeho Oliverem ;). Jak Afriku nemusím, tak tohle byla paráda...

The Grand Tour

The Grand Tour (2016)

Dnes 3.2.2017 je konec první řady a já bych se rád podělil. Ne jako někteří místní retardi (115 konkrétně), kteří se podívali na jednu epizodu a běželi psát recenzi. Každopádně k věci. Je to jiné a zdá se že i méně zábavné. Důvodů je několik. Jeremy dostal asi opravdu krátké vodítko a tak se krotí (v TG byl mnohem větší hovado). Dále, díky tomu že prostě NESMÍ recyklovat některé TG zaběhlé rutiny (na které jsme se naladili a které prostě očekáváme), vše se zdá být jakože "ne úplně ono". Díky tomu působí epizody nevyváženě. Některé nudnější, některé ne. Některé se věnují autům a některé spíš parodují Na hraně zítřka a o autech se moc toho nedozvíme. Je to prostě v první řadě šou a auta jdou občas do pozadí. Za sebe tedy dávám 4,4. Je to tedy o malinko "horší" než starý TopGear (nebo jen jiné?). Pokud bych ale měl srovnat Grand Tour a NOVÝ TopGear (2016), tak rozhodně vede Grand Tour.