Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (130)

plakát

Bastardi 3 (2012) odpad!

A já budu raději slušný

plakát

Batman (1966) (seriál) 

"NANaNaNaNaNaNaNa Batmáááááán..." A protože se na české stanice nedalo dívat, už když jsem byl malý, civěl jsem na to u babičky o letních prázdninách mezi 13:00-14:00 každý den na ORF1. A protože babička pojala pocit, že jsem dopoledne dostal úžeh, když koukám na tu kravinu s lacinými efekty, zloduchy i scénářem, "musel" jsem se koukat i na Alfred Hitchcock Hour, která na Batmana ve vysílacím čase navazovala... Zlaté dětství...

plakát

Bitevní loď (2012) 

Jak to dopadne, když vykradete polovinu filmů a spatláte to do jednoho díla, které pojmenujete Battleship? Přes některé, jistě oprávněné komentáře, odkazující titul do horoucích pekel, - překvapivě dobře. - Jistě. Máme tu několik vyloženě do nebe volajících pitomoctí... (Každé americké muzeum, i to námořní běžně disponuje funkčními replikami arsenálu, v případě lodí je vždy dostatek nafty, aby se plovoucí muzeum přemístilo jinam) - Ano, máme tu scény, které jsme viděli ve Dni nezávislosti, v Titaniku (a opovažde se mi odporovat!), ... Přepadení v Pacifiku... - Ovšem... Ve filmu je tolik vlajek, že to vypadá jako náborová propaganda Námořnictva - Samozřejmě, film nepřináší nic nového a nebýt několika vtipných momentů, možná by bylo mé hodnocení úplně jiné - Je to ale také setsakramentsky dobře obsazený film, kde byly role víceméně šity na míru (a to i v případě Rihanny, která zrovna dvakrát svým hereckým umem neoslepuje, ale ještě stále ji nepustili ke zpívání, tak žeza sebe hvězdička navíc) - Hloupá, ale veskrze vtipná variace na hru lodě mne upřímně rozesmála - Co se hudby týče, Steve vypotil něco, co se dá s chutí poslouchat i bez filmu, takže rozhodně palec nahoru - I střih je poměrně dobrý, to stejné kamera, která se nebojí koketovat se světelnými efekty ala J.J.Abrams ... Abych to shrnul... když jim odpustím ty pitominy a nepříliš povedený reklamní trik v podobě natřásající se Rihanny, dávám **** a nehnu dolů ani o píď.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Nutnost vidět, pro ostatní povinnost!

plakát

Bullyparade (1997) (pořad) 

...A perversnost získala nového rozměru...

plakát

CoMyJenVíme!? (2004) odpad!

Předem upozorňuji, že ode dneška proklínám člověka, který mi tento dokument doporučil. Jeden z mála dokumentů, které prostě nemůžu ohodnotit jinak... Už to začalo hned v úvodu, kdy se během emočního orgazmu na téma "proč tu jsme", ozvalo v dáli zastřeným hlasem "kvantová fyzika". Události na sebe nenechaly dlouho čekat. Zhruba od první čtvrtiny jsem přemýšlel, jestli se nejedná o pověstný pořad, který vysílají ve smyčce v Arkhamském blázinci chovancům, protože na otupující léky už nevyzbyly prostředky. Tvůrcům se podařil jedinečný zážitek. Sesbírali ty nejméně pravděpodobné vědecké teorie, vypráví o nich pokud možno nejpochybnější "vědci", a do kŕečovitých hraných vložek vybrali ty nejpitomější a nejhnusnější herce, kteří se bezpečně postarají o to, aby se jejich trýznivé zážitky staly vaší noční můrou. Českému dabingu se podařil neopakovatelný jev, když se podařilo herce nadabovat se stejnými jazykovými vadami. Přemýšlíte tedy, jestli vás má žvatlání udržet v pozoru, nebo je pořad určen pro předškolní mládež. A pokud jste ve sledování hororů mazák, předhodí vám ještě jako třešničku na dortu animace, které byly zastaralé už před rokem 1990. Trvalo mi noc, než jsem tento úděsný zážitek vstřebal, protože jsem nebyl schopen napsat o tomto díle kloudnou větu. Nyní, už s relativně klidným tepem mohu říct, že 109 minutový dokument by šlo klidně sestříhat do 20 minut, včetně titulků na začátku a na konci. Zároveň s nutným varováním, že sledování na vás může zanechat trvalé následky, a že vědecká freska, kterou se tvůrci snaží prezentovat, je natolik nepravděpodobná, že kdyby namísto rozpočtu pro tento zbytečný dokument, věnovali peníze kuřákovi, aby si prohulil troje plíce, -byl by jejich čin světu větším přínosem. Basta -konec litanie.

plakát

Cool Girl! (2023) odpad!

Sledoval jsem jako guilty pleasure a vyplatilo se. Hodina a půl nízkofrekvenčního scénáristického zla, smrtící dávky osmého kruhu hereckého pekla, laviny product-placementu a koncentrované esence nudy vyvolala přesně ty pocity pro bodání se pletací jehlicí do jakékoliv části těla, které jsem naposledy zažil při sledování čínského Krtečka. Díky Standovi Lukešovi za doporučení, ale podruhé to nedám. Cítím, jak mi společně s mizejícími závěrečnými titulky odumřela polovina mozku, a hrozí, že by se mi to taky začalo líbit.

plakát

Czech Made Man (2011) 

Úvodník do českého fekalmarketingu pro začátečníky, aneb Kubíkovy první krůčky s lobotomií mozku (při natáčení nebylo zabito žádné zvíře). A v konečném důsledku některým i dojde, že poloviční pravda, je vlastně pravda, která stačí většině národa.

plakát

Černá hodina (2011) 

Neuvěřitelný potenciál, který se podařilo neuvěřitelně zpackat