Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (130)

plakát

Sinan Toprak (2001) (seriál) 

Jednu hvězdu za pilot, kterej zase tak stupidně dementní nebyl.

plakát

District 9 (2009) 

Vítejte v klubku zmijí. Syčet nebudu, a je mi jasné, že ostatní zřejmě ano, protože tenhle film byl zcela mimo mě... V roce 2005 spatřil světlo světa krátkometrážní bazmek „Živý v Joburgu“, který koketoval s myšlenkou udělat plnohodnotný celovečerák s nulovou invencí, zato sice s karnevalem vykrádaček ve stylu Černý jestřáb sestřelen, Lebkouni, světe div se, i Half-Life2. O čtyři roky později pak vzniknul podivný mix světa, kde se nad velkoměstem vznáší Lebkounská loď (natolik poškozena, že není schopna letu, přesto již přes dvacet let levituje nad městem se zataženou ruční brzdou a vrhá tak stín na lidská obydlí, což se pozemšťanům pochopitelně nelíbí.) http://artforum.com/uploads/upload.000/id23461/preview00.jpg Na rozdíl od Lebkounů měli navíc tihle emzáci smůlu v tom, že jejich tělesná schránka je mnohem více podobná broukům. Tvůrci si ani nedali moc starosti s tím, překopat vzhled, aby na první pohled nepraštila podobnost s vesmírnou entitou ze hry Half-Life (http://www.visualwalkthroughs.com/halflife2/episodeone/unduealarm/1.jpg). A máme tu i banální zápletku, která samozřejmě musí lidstvo ukázat v nejlepším světle (čtěte invazivní agresivní politiku). A spíše než důvod „vyčistit“ chatrče od nelegálního vesmírného svinstva, je hnedka každému jasné, že jde spíše o to ukázat tu, kdo je na téhle planetě vlastně šéfem. Na nějaký letní blockbuster to asi ještě nestačí, co? OK, tak těm divákům přidáme ještě tajemnou chemikálii, která se bůhvíodkud, bůhvíproč a bůhvíjak objeví v jedné z chatrčí a mění lidskou DNA na emzáky. No to je super nápad hodný Oscara. A protože díky aspektu xenomorfní proměny získává film téměř dokumentární nádech, musí být naprosto nezbytné použít kamery bez stabilizace a ukázat divákům, že jsou vlastně vtaženy do děje takovou mírou, že musí vědět i o každém hovně do kterého kameraman šlápne. Jedinou výhodou kamery je pro mě fakt, že rozpočet filmu byl naštěstí tak velký, že si mohli dovolit natočit alespoň polovinu filmu i běžným způsobem, což mé hodnocení filmu katapultovalo prudce dopředu na celých 10%. Suma sumárum: Invence 0%, příběh 0%, předvídatelnost z traileru 100%, úspěšnost vykrádání jiných titulů 90%, potřeba natočit Distrikt10 z jiného než komerčního účelu „LOL“ (Už Elysium nedopadnulo bůhvíjak oslnivě. Blomkampovi se ale asi v postapokalyptickém světě rozděleném na chudý (dobrý) a bohatý (zlý) líbí, tak proč v něm nezůstat?); Hodnocení na CSFD 83% (WTF!?!), moje hodnocení 10%.

plakát

Noe (2014) 

Neskutečná cypovina. Pokud Nietze skutečně zabil Boha, musí teď v urně rotovat jako tornádo.

plakát

NON-STOP (2014) 

Bejt takovej vzdušnej šerif, mít ve 40.000 stopách na palubě kvér a flašku, které důvěrně říkám "nejlepší přítel", taky bych si mohl dovolit mít tak vychlastanej mozek, abych od začátku filmu délal takové logicé kopance, že pád letadla byl "jen" vedlejší efekt pro získání Darwinovy ceny.

plakát

Pompeje (2014) 

Spoiler: Jon Snow stále nic neví!

plakát

Angelika (2013) 

Naprosto zbytečný remake

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Neskutečně přeceněný seriál...

plakát

Kameňák 4 (2013) odpad!

Je vidět, že žezlo značky "Kameňák" dříme nový režisér v rukách stejně dobře, jako Troška.

plakát

Rango (2011) 

Asi za moje slabé hodnocení může ten idiot z restaurace, co se stylizoval v podvědomí do osobnosti Ranga a dával to všem v okolí najevo. Případně znechucené obecenstvo informoval o tom, na koho že si to vlastně hraje, a že Rango je jako super film a že je skoro jako o něm. Je pravda, že při sledování filmu jsem toho kreténa opravdu viděl. Hnus. Zdravím do Liberce.

plakát

Babovřesky 2 (2014) odpad!

Babovřesky jsem konkrétně ve svém případě od začátku bojkotoval. Bohužel jsem byl nucen podívat se na jedničku... otřes. Dnes jsem si v rámci nudy mohl vybrat, jestli si uhryžu nehty na nohách, nebo si pustím na Voyo Babovřesky 2, abych se jako přesvědčil, jestli má tenhle film privilegium, být v modrých číslech... NEMÁ, dávám znovu odpad. Musím se ptát sám sebe - pokud jsou Babovřesky 3 logicky v cyklu Babovřesk, dá se očekávat, že u trojky Troška konečně dostane Českého lva, nebo dokonce Oskara, a nebo to bude opět scénář šitý na míru pro bandu pupkoidních maloměšťáků? A má význam za třetí díl strkat ruku do ohně, když první dva díly dopadly tak, jak dopadly? Chápu, že tuhle iluzi může lehce zkreslovat fakt, že se tu stále najde kvantum intelektuálů, kteří hodnotí filmy na základě traileru. V tomto případě se však za ně musím postavit, protože trailer v podstatě obsahuje komprimovanou verzi filmu. Nic víc, nic méně. I tak jsem tedy bohužel názoru, že hovno se šlehačkou a třešní nemůže být dezert. Dávám odpad, kam tenhle "majstrstück" patří.