Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (5)

24 hodin

24 hodin (2001)

1., 2. i 3. série za 5*, protože spád děje je tu prudký, každý díl má náboj a vždycky se ukáže něco překvapivého a nečekaného. Pravda, obsah bývá krutý a zlý a taky proamerický, ale adrenalínu má film na rozdávání a rozhodně není proložen happyendy. Čtvrtá řada je zatím na 4*, nicméně je potěšující, že si seriál stále drží úroveň. EDIT duben 2010: Pátá série je za 5*, opravdu asi nejlepší série (prozatím), je to ještě více zlé a kruté, ale o to víc poutavější. EDIT prosinec 2010: 6. série už vzbuzuje otázky, zda-li je možné přivést do seriálu něco nového. Takže se tu ukazují témata, která už byla viděna napříč předchozímy díly, teroristé vyzkoušeli snad už všechny zbraně, ale hlavně tu dostává větší prostor prezidentská linka, různé konexe a spiknutí. Některé díly už jsou malinko udýchané a hodně šokujících momentů už přeci jen není až tak šokujících, některé nadcházející situace se dají odhadnout, ale přes to všechno seriál stále má energii a sílu připoutat k obrazovce a já mám po skončení "jedné hodiny" chuť vlítnout hned na tu druhou. Psychicky se připravuji na sedmou sérii, která mě po negativních zvěstech diváků z internetu docela straší, ale jsem rozhodnut se i do ní pustit. Jen jestli mi zabijí Chloe O´Brianovou, tak s celou čtyřiadvacítkou seknu. EDIT: 7. série nebyla vůbec špatná, každý volný večer jsem si dal jeden-dva díly. Je vidět snaha o změnu, pozměnila se hudba, pozměnila se kamera, drsnost zůstala, stejně jako nelítostné osudy. Do hloubky šly charaktery postav a prezidentka Alison Taylor hraná Chery Jones je excelentní. Připomíná mi Catryn Janeway ze StarTrek Voyager a to nejen vzhledem. No a konečně poslední, 8.série... Parádní. Už jako v posledních sériích nemá celý den jedinou hlavní příběhovou linku, ale dvě, která se rozjede zhruba v polovině v okamžiku, kdy první skončí. Zároveň ale jsou tyto dvě linie hodně propojené, takže o žádný skok nejde. A obsah? Nelítostný, krutý, zlý a smutný, možná že nejvíce z celé série. Asi nejvíce mi bylo líto prezidentky, která tu k většině průserů přišla jako slepý k houslím. Celý průběh této série se nedal odhadnout, vždy jsem jen bezeslovně zíral, co se to děje, až do samého závěru. Dojímavého, skvělého. Seriál "24" se mnou byl cca 8 let a můžu potvrdit, že se jedná o nejlepší, vážně se beroucí seriál. Poslední série za čistých 100% a celé série s neotřesitelným pětihvězdím. SMEKÁM!

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

Výjimečný sci-fi seriál, průvodce mým mládím. V současné době (rok 2009 - 2010) si přehrávám komplet díly od začátku a je v tom hromada nostalgie. V celých sériích se najde jen pár dílů, které až tak nelahodí, většinou z důvodu banálnosti příběhu, nebo přílišnému duchovnímu, či morálnímu rozměru. Drhne hlavně čtvrtá série, kde je poznat problém ve scénářích, herci v několika dílech hrají tak z 50 % a triková stránka se propadla o 20 let nazpět. Naštěstí pak přijde Borgská invaze, což je nejlepší nápad, který kdy Star Trek mohl potkat. Ostatní série jsou ale silné, střídá se v nich drama, vztahy, vtip, politika a diplomacie, nadpřirozeno, stále se silným nábojem touhy po domově, pevné odhodlání kapitánky Janewayové, kterou mám rád, protože hlavně jí většina problémů padá na ramena a to z ní úplně nejvíc dělá člověka. Voyager je výborná seriálová produkce, která si dokázala po mnoho let udržet vysokou úroveň a právem tak navždy patři do mých NEJ seriálů.

Dexter

Dexter (2006)

Herecký a scénáristický koncert. A začíná to hned u znělky, vážně jedna z nejoriginálnějších, které jsem viděl. A samotný seriál, jeho příběh(y)? Skvělé! Zase úplně něco jiného, co tu ještě (snad) nebylo. Žádná klišovitá kaše, ale skvělý pokrm, navíc bravurně naservírovaný, pro labužníky jako stvořený. Není nouze o napětí, černý humor, nadhled, skvělé jsou Dextrovy myšlenkové bonmoty a vůbec, všechno. Moc doufám, že se úroveň nějak výrazně nezhorší, ale zatím, po sedmi dílech z 12 dílné série říkám nadšeně ano! 95% Edit: Po dokoukané první sérii - za pět hvězd, bez mrknutí oka. Po druhé, ještě více napínavé též pět. Mám rozkoukanou třetí, ta se rozjíždí pomaleji, více zvolna, ale teď u osmého dílu, pořád nabírá tempo. Zatím čtyři. Celkových pět hvězd proto ani náhodou ubrat nehodlám.

Dr. House

Dr. House (2004)

Zkrátka mám House rád. Každé pondělí si od něj dopřeji dávku charismatu, skvělých vtípků, scének a pokaždé zajímavý děj. Ani třetí série nenudí a nevyčarpává se. Doktorské seriály jsem nikdy moc nežral, avšak tenhle je zkrátka jiný... Takový, Hausův :) Ale hlavně, přátelé, je to duchaplné, nic vyčpělého, okatě hraného, nic co by se nedalo uvěřit. Edit: Dvacátý díl v třetí sérii považuji za jeden z nejlepších, příklad vysoké úrovně tohoto seriálu, zářícím způsobem dokazující odlišné, než zaběhlé doktorské pojetí seriálu. Bravo.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Exceletní seriálový projekt, aneb jak držet diváka v nejistotě tóóólik sérií. Přísun informací jak šafránu a to ještě po špetkách, očekávání velká. Konečné rozseknutí vyvolalo rozpaky, neb to místo rozseknutí bylo spíše "naříznutí" skutečností. Směr, kam se děj nakonec dostal, mě zkrátka zklamal, o to víc s odstupem času. Trochu škoda, dlouho jsem seriálu držel pět hvězd a palce...