Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Recenze (2 537)

plakát

Svatý Mikuláš (2014) 

Na jednu stranu je tu spousta fakt super nápadů a dobře natočených scén, na stranu druhou, na každou dobrou věc je tu hned několik kraviností a divností. Problém je bohužel to, že se jedná o podivnou mutaci a zprzněninu found footage horroru, kdy je tu v několika scénách přidán naprosto nehodící se hudební  doprovod, který bohužel nepodporuje atmosféru, ale naopak výrazně nabourává náladu "nalezené nahrávky." Na pár místech se neskutečně blbě střídá frenetické pobíhání křičení a během pěti vteřin se postavy uklidní a poklidně si sedí na zemi a samozřejmě tomu odpovídá i změna z frenetického střihu s rozházenou kamerou na naprostý klid, aneb postavy se chovají fakt divně. Takhle to zní, že jenom nadávám, ale má to spoustu dobrých momentů, jen je to bohužel blbě vysoustružené a kdyby se tvůrci vykašlali na found footage žánr a natočili to jako bezrozpočtový horor, asi by to působilo líp. Ovšem na amatérský film je to vlastně supr, takže veškeré mé předchozí hlody jsou vlastně podstatné tolik, jako statistika chlupatosti veverčích ocásků pro tání ledovců ve Švýcarsku.

plakát

Ms. Marvel (2022) (seriál) 

(skoro) Dokonalost! Konečně je tu krom spider-mana teen superhrdinská záležitost, která funguje (a krom spideyho to fungovalo už leda tak u x-manů, muhehe buhehe). Trefou do černého je naprosto skvělý casting a scénář, kdy je každá z postav sympatická a zábavná natolik, že bych si s touhle sestavou dovedl představit velmi dobrý sitcom (vážně ta titulní slečna hrála poprvé? Je skvělá!). Humor je taky super, prostředí pakistánsko-arabské je super a jediný díl, který trochu hapruje je bohužel ten, který se odehrává přímo  v Pakistánském Karáčí, což je škoda, neb je to velmi neokoukané prostředí,  ale... Je to osvěžující a po dlooouhé době Marvel origin, který mě bavil a díky téhle postavě se začínám těšit i na filmové Marvels,. A když na konci zaznělo pár tónů, radostí jsem začal stříhat lachtaníma ušima, začal se zběsile zubit a bulvy se mi rozježily radostí. Že nevíte jak vypadá rozježená bulva? Pak jste šťastní lidé! 

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Thor je tu ve své nejlepší filmové formě, tedy v té, která je postavená na přepálenosti a humoru, kterým sem tam prostoupí vážná struna. A mě se tenhle přístup k postavě neskutečně líbí a je zde nezměrné množství scén, při kterým jsem se smál jako už dlouho ne. Naštěstí tu fungují i emoce  a není to jen o šíleném bláznění ve stylu mnohem-víc-toho-co-bylo-v-Ragnaroku a díky tomu funguje i gradace příběhu. Technicky nemám co vytknout, ani vypíchnout, je to prostě marvelovka prvního stupně, tedy ta kde funguje tak nějak vše, jen mě moc nebaví, jak si Waititi do svých svých filmů píše čím dál tím větší role, které mě s přibývajícím čase na plátně baví méně a méně, nicméně ve výsledku to problém není a tak nezbývá než zacitovat moudrou kosmírnou kozu a její "AAAaaarrGGHHaaaaaaa"

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Technicky je to všechno super, ale chybí tomu pár dost zásadních věcí, jako třeba srdce, myšlenka a pořádný padouch. Vážně, záporák Rami Maleka je naprosto nudný, tuctový a zaměnitelný a to vše do takové míry, že kdyby místo něj ve všech scénách byla stojací lampa s blikající žárovkou, měla by zdaleka víc charisma. O moc lepší to není ani s jeho vrchním poskokem, na kterém je zajímavé leda tak to, že má jednu bulvu vlastní, druhou umělou, ó jak zajímavé a interesantní. Děj je šíleně předvídatelný a hlavní zápletka je odhalitelná po úvodu filmu a jakkoliv je závěr emotivní a vlastně super, nedokáže smýt hříchy předchozích minut a hlavně ani adekvátně uzavřít linky předchozích filmů. Je to dobrej film, dobrej bond, ale ne dobrej konec a není tu ani jedna veverka. Přitom taková veverka agent ....ps:  úvodní titulky jsou asi ty nejnudnější co jsem kdy viděl a písnička je zajímavá asi jako dřive popsaný padouch. 

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

Slušné béčko ze světa Hvězdných válek, které brutálně sráží především jedna věc a tou je bohužel Temuera Morrison v hlavní roli, protože za mě prostě neutáhne hlavní roli a Bobba Fett se stává zajímavou postavou jen tehdy, má-li na hlavě naraženou helmu a moc nemluví, což je mimochodem přesně ten Bobba Fett, kterého mám rád v několika komiksech z bývalého rozšířeného vesmíru, dnes Legend. Mimochodem, paradox je, že Mandalorianovi by naopak pomohlo méně helmy, zde více helmy a oběma víc světů, kde je trochu víc civilizace. I ten Temuera má nakonec i pár dobrých momentů, takže... "Like a Bantha!"

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Mě to bavilo, ale prostě méně, než bych chtěl, Obi Wan by si zasloužil lepší scénáristickou i režisérskou práci, ale jako celek to na mě prostě fungovalo a po týdnu od posledního dílu jsem si uvědomil, že nemám problém s tím, co se na obrazovce děje, ale s tím, JAK se to děje,  je  tu hrozně moc blbě natočených věcí (nebudu se tu vypisovat, neb nechci páchat spoilerové ohavnosti), ale naštěstí to má gradující konec, kdy samotné finále v mých bulvách veškeré nedokonalosti upozaďuje a doufám, že za pár let někdo v donutí CEO lucasfilmu nahrát tomu novou, zajímavější hudbu.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

To že jsem divný úchylák je o mě tak nějak všeobecně známo, takže hlavní otázkou pro mě u tohohle filmu nebyla věrnost/kvalita předlohy, nebo snad herecké výkony a výprava, ale... Knír. V prvním díle mě svojí megalomancí šíleně iritoval a strhával hrozně moc mojí pozornosti, což říkám jako člověk, co má sám na tváři dost divnou vousověc, ale zde... Puf, je sice pořád hrozně divně dvojitý a vypadá jako dva různě velké umělé kníry přilepené na sobě, ale je menší, usedlejší a konečně jsem si mohl opravdu užít film. A ten samotný je fajn, je to sice dost zlámané v kostech, ale když je něco adaptace číslo 5239, tak mi to nějak už moc nevadí, celé je to velké a opulentní, jako velká filmová, dobová detektivka funkční a Poirot je fajn, přestože scénárista si znovu neopustil zbytečnou akci tam, kde jsou jen šedé buňky, aneb Poirot by fakt neměl házet sekáčkem na maso a zaseknout jej do futer.

plakát

Black Widow (2021) 

Takový prazvláštní apendix, na který se tak dlouho čekalo, až vlastně není z hlediska celého Marvelího filmového seriálu zvlášť zajímavý a znova to uvidím tak za patnáct let, až si kliknu na disney+ a řeknu si, že si sjedu všechny marvelovky v chronologickém pořadí. On to ovšem není špatný film, jen trpí tím, že je ohraničený lepšími kousky a pro mě osobně tím, že titulní Černá vdova je zdaleka tou nejméně zajímavou z postav a všechny scény s ní si kradou jiní, obzvlášť taťkózní rudoarmějec a vůbec všechny "rodinné" scény balancují na hraně sitcomu, trapnosti a pokusu o dramatiku a s lepším scénářem a mnohem menším rozpočtem na digitalní efekty by to působilo o dost líp. PS: při psaní tohoto komentáře nebyl zraněn žádný pavouk, ačkoliv mám dojen, že ten v rohu na stropě po mě začíná vrhat divné pohledy a přísahal bych, že začíná bručet jako naspeedované medvídě. 

plakát

Velmi uvěřitelné příběhy - Sousto (1991) (epizoda) 

Důkaz, že Abrahám by byl ideální místo Jacka Nicolsona do Osvícení, neboť se zde postupně krásně přišiluje a přišiluje a šílí, běsní, magoří. Tedy, ono to nijak geniální není a scény s terapií jsou spíše otravnější, ale díky krátké stopáži je to bez problému zábavné, odsýpavé a fajn.

Ovládací panel
198. nej uživatel Česko
111 bodů