Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Recenze (2 537)

plakát

Psychopompos (2018) (studentský film) 

Mám rád HP Lovecrafta, mám rád studentské filmy... Takže proč film podle básně od mého oblíbeného autora (kterou neznám, anžto nevyšla v souhrnných spisech) nepodpořit pár kačkama na startovači, čímž rovnou říkám, odkud film mám, kdyby se mě někdo ptal._._._ A jaký je to film? Dobrej, sice by mu pomohlo víc magična, které je zde tvořeno převážně kostýmy od Riwy Nerony, které jsou sice hrozně fajn, aleve střední části filmu tak nějak hapruje všechno okolo (tak nějak příliš obyčejně a zcela bez nálady nočních mur a tajemného děsu, která by se hrozně hodila). Ovšem v poslední třetině se to přehoupne do horroru, ze kterého je Lovecraft cítit a přestože se tam nevolá žádné chapadlaté Cthulhu, tak se daří vykouzlit příjemně temná aura. tři až čtyři hvězdičky, ale jelikož jsem u filmu pil výbornej dong fang mei ren, tak je to jasný (o=

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Zbytečnost ve dvou slovech? Justice League. Je to upřímně fakt hodně velkej blockbusterovej průs... Průšvih, kde je základní kostra příběhů tak pitomá, že by béčkově vypadala i v animáku, co by běžel v sobotu dopoledne na stanici pro děti - parta hrdinů se dá dohromady a daj po tlamě padouchovi. Heureka!! Volejte sláva!! Jaká to invence! Jaký to úžas a originalita!! A už jsem zmínil, že je ten padouch bez jakéhokoliv charismatu a působí jako cgi omalovánka? Ne? A to, že tady tak na půl funguje jen jedna postava (Diana), jedna je nevyužitá (Batman),další pojatá s trapným patosem (Superman), ta která má být vtipná neudělá nic vtipného, přestože se o to pokouší v každém dialogu (Flash) a další dvě jsou tak neviditelné a beze smyslu, že by tam vůbec nemuseli bejt a tvůrci to ani neuměli natočit tak, aby se mezi sebou porvali alespoň trochu zábavně. A mě už nebaví o tak slabém filmu cokoliv psát, nazdar & howgh.

plakát

Wildlife Crossing! (2015) 

Tenhle film nemá duši a působí hrozně sterilně - animace sice dobrá, ale se zoufale tuctovým cgi, příběhem, u kterého máte poct, že jste ho viděli asi tisíckrát a tak nějak z toho mám dojem, že spíš než funkční film, chtěli autoři vytvořit ukázku svého know how.

plakát

Velký Kýchač (2001) 

Jedna malá, animovaná, krátkometrážní bankovní loupež (pardon - Musejní), která je sice zábavná, ale mohla by být zábavná mnohem víc, jenže má podivnou kameru, díky které není v akčních pasážích moc poznat, co se děje. Jinak je to ale fajn a výtvarná stylizace by se dala přirovnat k loutkovým pasážím z fimfára. ~>~>http://aniont.com/cs/film/velky-kychac<~<~

plakát

Čím víc vím (2015) (studentský film) 

Divnost nejvyššího řádu. A tady se dalo teoreticky s komentem skončit (O=´ Příběh je docela jasný, nijak objevný a to o co tu jde, je zpracování a ani to není úplně perfektní, kresba je neskutečně pitomá a mnohdy nudná v tom smyslu, že tenhle druh vizuálu dneska vidím všude (odporné vlnovky místo nosu!), ale... Je v tom obrovskej kus fantasie, díky kterému je každých pár deset sekund něco nového a přistihl jsem se, že se nevěřícně usmívám, když uběhlo těch osm minut - a to se už hodně dlouho nějakému filmu nepovedlo. o>o>o>http://aniont.com/cs/film/cim-vic-vim o>o>o>

plakát

Vzteklina (2018) (seriál) 

Vlastně docela příjemné překvapení, dobře zahrané a v prvních dílech hodně zajímavě pracuje s přízrakem vztekliny, který sice po pár dílech zmizí a místo něj přijde na řadu klasická kriminálka, ale to už jsem měl jako divák nějaký názor na postavy a zajímalo mě, jak to vlastně Dopadne. Vyčíst by se dalo zopár klišé (především v práci s postavami) a mezi druhým a čtvrtým dílem je to trochu natahované - ale pořád je to prostě zábavný seriál s pár pěknými záběry na kokošné, ňuňu, slintající lištičky rozsévající smrtící nákazu.

plakát

Dabing Street - Supervizor (2018) (epizoda) 

Na tomhle a na milém díle (ženské zbraně), je nádherně vidět, co je na Dabing Street špatné a co dobré - co funguje, je vpodstatě cokoliv, co se odehrává ve studiu (a hádám, odkazuje na divadelní hru?) a co je nudné, nevtipné, ba přímo otravné, je cokoliv, co se odehrává kdekoliv jinde (tady třeba koncert, Karel a Polka). Zatím je to prostě slabší, než Čtvrtá hvězda.

plakát

Star Trek: Discovery (2017) (seriál) 

Dobře natočený seriál, který má trochu problém v tom, najít co vlastně chce být a hrozně se tu pere snaha být moderní, temný a akční s touhou zachovat poetiku prvního ST seriálu s původní posádkou. A někdy to funguje víc, někdy míň. Respektive, ono to většinou funguje fakt docela dobře, jednotlivé díly jsou fajn a stejně tak postavy (Tilly na hrad!) a jestli někomu vadí, že tu hlavní postava žena, že jsou tu homosexuální postavy, tak je to blb, protože jsou vesměs docela dobře napsané. Jen to na mě jako celek prostě působí až moc sterilně a bez duše.

plakát

Armáda pěti mužů (1969) 

Taková malá, westernová nuda, kde nikdo moc neumí hrát, což mnohdy nevadí, ale pokud tu máte Buda Spencera v nejlepších filmových letech a jediné, do čeho ho necháte mlátit, je kolejnice a nikoliv armáda poskoků, tak to je nejen promarněný potenciál, ale především dost špatnej casting. A tady nehrál nikdo moc dobře. Příběh je ne zrovna originální, byť vlaková loupež docela slušně natočená, ale jinak fakt nic moc... Dokonce i božský Ennio Morricone tu vykrádal sám sebe...

plakát

Zloději zelených koní (2016) 

Liška je skvělej, konečně nehraje variaci na obecního blba, ale má absolutně skvělou roli, která je napsaná nádherně životná a půlku filmu člověk neví, jestli má myslet, že je to pěkná svině, nebo spíš chudák, co to nemá v životě úplně jednoduchý. Jasně, je to malej film, kterej neměl co dělat v kinech a měl jít rovnou do televize, ale má výbornou atmosféru a perfektního Lišku. Bavilo mě to, howgh.