Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Recenze (2 537)

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Hádkové hrajou bratry s hadími přezdívkami, oba jsou více méně hajzlové, jen ten jeden nepopíjí okennou, nečmuchá ředidlo a nespolyká/nešňupne všechno, co má přibližný tvar tic tacu, nebo moučkového cukru. A oba své party zahráli sakra dobře a uvěřitelně, což z obou činí hlavní devizu filmu, spolu se jménem Jana Prušinovského, ten zvládá nejen komedii, ale i tohle drama plebejců z malého městečka, kteří se topí v různých problémech a přitom film jako celek nesklouzává do totální oslavy zmaru, jako například Poupata (jakkoliv jsou božská) a nechává tak postavám zdání určité reálnosti a normálnosti (dokonce mají i svůj vývoj). Navíc se povedl i písničkový soundtrack, který sice obsahuje z velké části hudby tak neskutečně ohyzdné, že bych je poslouchal jen pod pohrůžkou prostřelení čéšky, ale sem se naprosto hodí, ať už svojí třetiligovostí obecní diskotéky okolo třetí ráno, nebo tím, že sedí text s děním na plátně (ale bacha, třeba Na hadím ocase bří orffů je skvělá věc). Prostě je to povedenej film, kéž je takových u nás víc. " Ty krávo, brašule, mám plán, ne, vole? "

plakát

Boogie-Doodle (1948) 

Norman McLaren natočil věci lepší i horší, tahle experimentální záležitost se od podobných, tvořených stejnou metodou, odlišuje tím, že má něco jako děj, nebo alespoň pokus o nějaký smysl. Toť vše.

plakát

Hal (2013) 

Solidní film o tom, kterak na sebe robot vezme podobu mladíka zemřelého při letecké nehodě, aby mohl navrátit úsměv dívce, kterou jeho lidská předloha milovala... Mňo... Většina filmu je o tom, jak se androidí podoba mrtvého Hala (bohužel, podoba s HALem z vesmírné odysey nulová) snaží sblížit s onou dívčinou, je to místy docela poetické, ale nijak zvlášť zajímavé, nebo něčím zvláštní, ke konci přijdou nějaké menší dramatické momenty, ale také nevyčnívají nad průměr, přitom třeba animace vypadá velmi hezky, některé záběry se svou kresbou mohou rovnat Mijazakimu i Šinkaiovi a atmosféra melancholické romantiky se podařila vykutat též, ovšem pořád je to "jen dobrý", ale nic víc.

plakát

Princezna a pilot (2011) 

Tohle je v podstatě pohádka o tom, kterak si pouhý plebejský a křížený pilot s ctnostnou a urozenou následnicí trůnu porozumí, což samozřejmě není koncept nijak špatný, obzvlášť když se jako koření přidá pár leteckých soubojů, jenže to by nesměli být neskutečně hloupě a de facto nudně natočené, jakýkoliv díl "leteckých stíhačů v boji" je v tomhle ohledu asi o čtrnáct koňských délek zajímavějších, tady není napětí, taktika, ani nenadálý útok vesmírných chapadel z nebes, což by zcela jistě celej film osvěžilo, už jenom proto, že veškeré dialogy a interakce na trase pilot - princezna jsou neskutečně unylé, nezajímavé, frázovité a postrádající jakoukoliv zábavnost/dramatičnost. Urputně průměrné a zapomenutelné. Kéž by tam byla ta chapadla.

plakát

Český žurnál (2013) (seriál) 

Vemte někdo Remundu s Klusákem na rýžové plantáže severní Korei místo vodních buvolů, nechte je tam pár let dřít, pak proveďte nějakou menší terapii elektrošoky. Ne že by to pomohlo, aby zase začali natáčet dobré dokumenty a ne poloodpady, ale aspoň by uvolnili místo mnohem lepším, kteří nepodlézají a nedělají z diváků idioty tím, že jim musí vysvětlit, co si mají myslet. Nebo zapnout deset robertků a minutu je natáčet, jak si na stole poklidně vibrují (dělníci bulváru).

plakát

Stop Motherfucker (2010) 

Jak asi může dopadnout film, který vytvořila grupa, říkající si Painus Ainus? No, vyloženě špatné to není, byť záběry na penisy, nebo vztyčené bradavky jsou naprosto zbytečné, ale... NO, prostě je to něco, co by se s trochou fantasie mohlo objevit na dvdčku u Mad Maxe, prostě z toho faktu, že se obé odehrává na poušti a závodí se tam.

plakát

Hoppity Pop (1946) 

Několikero obrazců pastelově-neonových barev měnících své tvary.... Mno, poněkud nezajímavé, zapomenutelné a... A vlastně natolik nijak, že se mi o tom nechce napsat už ani čárku navíc.

plakát

Láska na křídle (1939) 

Animovaná příhoda o tom, jaké neblahé strasti se mohou udát na cestě jednoho dopisu. A ono je to vlastně docela zajímavé, hlavně díky stylu animace, kdy se jednoduché kresby přelévají do jiných (například se dopis přetransformuje do podoby koně apod.), jen velká škoda, že je kresba až moc jednoduchá, naivní a nepěkná. Proč se tohle "přelévání scén" v animaci s dnešní technikou nevyužívá víc? Klatě, to neví ani královna vačice a tajemný tatér...https://www.youtube.com/watch?v=SxvCNhLEDeA

plakát

C'est l'aviron (1944) 

Luď si pluje temnou krajinou a do toho kdosi zpívá jakousi píseň o čemsi, čemu nerozumím, neb francouzština s lehce opileckým nádechem jest pro mě jazyk zcela nesrozumitelný, do toho se míhají obrazy s několika mladíky, lepými slečnami, či s Korbely plnými alkoholických nápojů... No, jsem si jistej, že i kdybych věděl, jaký je text písně, pořád by byl výsledek jen zapomenutelný průměr. https://www.youtube.com/watch?v=4XAnOL8DKIs

plakát

Loops (1940) 

Experiment, kde je film tvořen kresbou na celuloidový pás pomocí obyčejného pera a inkoustu (což mimochodem je řečeno přímo ve filmu a zabírá to alespoň čtvrtinu stopáže), což je jistě zajímavý postup s velmi zajímavým výsledkem, ale například filmový bratříček Dots tvořený stejným způsobem je o řád lepší, díky funkčnější rytmice. https://www.youtube.com/watch?v=6JvOqeEtFRY