Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (226)

plakát

Gotham - Pax Penguina (2017) (epizoda) 

Upřímně jsem po kolísavých kvalitách (hlavně po stránce scénáře) třetí série nečekal takto sebejistý a dobře zvládnutý rozjezd další řady. Samozřejmě se stále jedná v podstatě o to samé pořád dokola, což je ovšem celkový problém komiksových zápletek. Avšak pro ty z vás, které jako mě, Gotham pořád baví, se nejedná o problém, ale jen pouhé konstatování, které vám divácký zážitek nijak nenaruší. Na Gothamu je skvělé to, že nabízí propracovaný origin ikonických DC postav ve skvělém hávu a luxusním seriálovém zpracování. Počítám s dalšími kvalitativními výkyvy po vzoru předchozích řad, avšak u prvního dílu zvedám jasně palec nahoru a vyhlížím s očekáváním další díly. Více v mých kompletních prvních dojmech na webu Fandíme Seriálům nebo se můžete podívat na mé souhrnné video o 10 seriálech tohoto podzimu, o čtvrté řadě Gothamu mluvím od 02:42.

plakát

Tohle jsme my - Otcovská rada (2017) (epizoda) 

Kolem a kolem je This Is Us ve svém začátku druhé řady v podstatě stejně zábavným a dojemných zážitkem, který jak předpokládám, ještě poroste v dalších epizodách. Je těžké vystihnout pocity, které ve mně tento seriál vyvolává a zanechává, avšak i tak bych chtěl říct, že mě za poslední dva roky žádný seriál tak nepřekvapil jako tento a řadí se u mě do TOP 5 seriálů posledních dvou let. Více v mých kompletních prvních dojmech na webu Fandíme Seriálům nebo se můžete podívat na mé souhrnné první dojmy o 10 seriálech tohoto podzimu, o druhé sérii This Is Us mluvím od 19:35.

plakát

Noc plná zázraků (2011) 

Polská verze Lásky nebeské, které chybí nespočet potřebných přísad, aby se mohla stát vánoční klasikou i jinde než ve své domovině, avšak stejně v sobě má určité kouzlo, kterým dokáže zaujmout a pobavit. Chválím tvůrce za to, že se nejedná o pouhou vykrádačku Love Actually, ale o snímek, který se snaží být jiný i přes stejně pojatou vypravěčskou strukturu a někdy až příliš podobné charaktery. 6/10

plakát

Zahradnictví: Dezertér (2017) 

Jakožto velký fanda prvního filmu Rodinný přítel, který pro mě je skvělým melodramatem (8.5/10), tak je druhý díl trilogie Zahradnictví s podtitulem Dezertér pro mě velkým zklamáním. Po stránce kamery, masek, kostýmů, zkrátka celkové výpravy je snímek stále na nadstandardní tuzemské úrovni. Hlavním problémem je ovšem prázdný, přebujelý scénář, který místo profilování "hlavní" postavy Jiřího Macháčka, se rozplizne do mnoha postav a tak celý film plyne odnikud někam a za celou skoro dvou hodinovou stopáž se v podstatě nic pro diváka zásadního nestane. Zbytečný díl, který když neuvidíte, tak o nic důležitého nepřijdete. Snad to Nápadník v listopadu patřičně napraví a kompletně a důstojně tuto kritiky nenáviděnou trilogii uzavře. 5.5/10 Více v mé plnohodnotné video recenzi z youtube kanálu Biograf.

plakát

Gotham - Žnec děsu (2017) (epizoda) 

Televizní verze Gotham City Sirens a Bruce Wayne oblečený do ikonického kostýmu ve verzi beta? No proč ne. Jen z postavy Scarecrowa mohli tvůrci vytěžit mnohem víc. 6/10

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Pokračování, které se povedlo. V duchu jiných sequelů se ještě víc šláplo na plyn a všechno je ještě více přemrštěné a šílené. Režisér/Scenárista Matthew Vaughn to však ustál s přehledem a přináší kvalitativně srovnatelný nášup nahláškované britské špionáže jako před třemi lety. Fanoušci budou spokojení, ostatní budou jen nechápavě kroutit hlavou. 7.5 /10 Více v mé recenzi na webu Filmový Guru nebo v podobě video recenze na youtube kanálu Biograf.

plakát

Gilmorova děvčata: Rok v životě - Fall (2016) (epizoda) 

Pokud sledujete zakončení nějakého seriálu se slzami v očích a přejete si, aby tento díl nikdy neskončil, tak je vše v naprostém pořádku. Tleskám tvůrcům za perfektní scénář, který propojuje nespočet osudů a zároveň přináší zasloužené rozhřešení pro většinu postav. Finální díl pro mě velmi nevyvážené série, který snad ani nemohl vyznít líp. Zkrátka perfektní emocionálně vypjatý konec. 8.5/10

plakát

The Orville - Výkon rozkazu (2017) (epizoda) 

O ždibec lepší než první díl, ale stále je to po stránce vtipu na hláškaře Setha MacFarlanea opravdu slaboučké. 5.5/10

plakát

Preacher - Série 2 (2017) (série) 

Preacher je jiný než většina seriálové produkce, je v něm jasně patrný kontrast mezi typicky nahláškovaným humorným pojetím tvůrců Evana Goldberga a Setha Rogena a zároveň zřetelný oldschoolový feeling a úcta ke komiksové předloze, kterou se tvůrci rozhodli v rámci mezí respektovat. Právě tohle dělá z Kazatele skvělý dramatický seriálový zážitek, který se zároveň ničeho nebojí a je schopný naservírovat promakané a důmyslné křesťanské peklo s minimem fantasy prvků a k tomu komplexní postavu Adolfa Hitlera coby (skoro) sympaťáka. Kde jinde jste něco takového viděli? 8/10 Více v mé plnohodnotné recenzi na webu Fandíme Seriálům.