Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (226)

plakát

Hra o trůny - Dračí kámen (2017) (epizoda) 

Hra o trůny je opět tady. Pokud jste si mysleli, že tvůrcům dochází dech, tak se vážně mýlíte. Seriál i přes rozjezdové tempo úvodního dílu ukazuje v jaké formě scenáristické duo Benioff/Weis je a nechá diváky jen polemizovat nad tím, jak moc velkolepá tahle řada vlastně bude. Seriálová špička je zpátky a vy byste si pokračování (či pro neznalce seriálu) celý svět Hry o trůny neměli nechat ujít. Takhle vyvážený a fantasy světem unikátní seriál jen tak nenajdete. Více v mých prvních dojmech na webu Filmový Guru.

plakát

Baby Driver (2017) 

Výborná akční šleha, která je výjimečná choreografií akčních scén (auto honiček, přestřelek) zakomponovaných do rytmu písničkového soundtracku, způsobem jakým to ještě nikdo jiný ve filmu nedokázal. Bohužel tento skvostný 112 minutový videoklip kazí průměrný jednoduchý scénář, jenž překvapí pouze hláškami, avšak ne svou katarzí. Zkrátka povedená akční oddechovka. 7.5/10 Více v mé recenzi na webu Filmový Guru.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Toužíte-li po trikově vypiplaném a vizuálními nápady sršícím Sci-Fi a jste schopni opominout plytký scénář s nahodilým dějem, tak budete s Valerianem nadmíru spokojení. Sympatičtí herci spolu s živoucím světem dokážou přes 120 minutovou stopáž bez problémů bavit a bez rozmyslu se dá Valerian označit za jeden z nejlepších trikových filmů vůbec. Vypněte mozek a bavte se, Besson vám jinou možnost s Valerianem nedává. 6.5/10 Více v mé recenzi zde.

plakát

Šílení kanibalové (2016) 

Pokud trpíte nedostatkem filozofování v prostředí kanibalů a pološílených vyvrhelů ve světě jak vystřiženého z Mad Maxe, tak s tímto snímkem určitě neuděláte chybu. Jen se nenechte zlákat trailery na brutální řezničinu či zběsilou jízdu, tento snímek je mnohem pomalejší a ledabyle bezcílnější než byste možná očekávali. 6/10 Více v mé recenzi na webu Filmový Guru.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Překvapivě povedený druhý díl Annabelle, který zároveň předchází prvnímu filmu. Díky bídnému scénáři se nedá mluvit o hororu roku, avšak díky výborné řemeslné stránce a solidním hereckým výkonům, se jedná o zdařilou hororovou jednohubku, kterou si dám s chutí někdy znovu. 7/10 Více v mé recenzi na webu Filmový Guru.

plakát

Zabiják & bodyguard (2017) 

Bezvadný akčňák balancující mezi přehnanou pitomou zábavou a dojemnou romantickou podívanou opepřenou akčními scénami. Takhle skvělé buddy-movie tu dlouho nebylo a možná zase dlouho nebude. Jen tvůrcům musíte prominout slabý scénář a horší vizuální efekty 7.5/10. Více v mé recenzi zde.

plakát

Hra o trůny - Válečná kořist (2017) (epizoda) 

A to jsem si myslel, že minulá epizoda byla mimořádná. V tomhle díle skvěle funguje znovu shledání postav na severu v pomalém dialogovém tempu, stejně tak koketování na Dračím kameni a pak epizoda z nenadání spadne do vod velkolepé nabušené bitvy, o které se mi v tomhle seriálu snad ani nezdálo. Mrazení v zádech a husí kůže i hodinu po epizodě. Takhle vypadá epická a výjimečná Hra o trůny, která se ve své předposlední sezóně rozjíždí na plné obrátky. 9.5/10

plakát

Hra o trůny - Spravedlnost pro královnu (2017) (epizoda) 

Jeden z nejlepších dílů Hry o trůny. Od začátku do konce skvěle nasazené tempo, výborné důvtipné dialogy, překvapivý chytrý scénář, přehledné akční scény, epická výpravná stránka a důkladné vizuální efekty. Je zde všechno, co fanoušci milují, a všechno, co hejtři nesnášeli z tohoto seriálového hitu ladně mizí - pomalé tempo, akce jen na konci sezóny, pomalý děj a vývoj postav - to vše je nyní, jak na speedu a to v tom nejlepším slova smyslu. Hra o trůny se změnila a s postupně přibližujícím se koncem se rozjíždí na plné obrátky. Jakému seriálu v sedmé řadě či ve své předposlední sezóně nedocházel dech? Existuje jen pár takových a Hra o trůny se mezi ně směle řadí. 9/10

plakát

Pěkně blbě (2017) 

Originální romantická komedie, která těží z reálného příběhu, stand-up komediálních prvků a tématu muslimské komunity v USA (téměř) maximum. Slušných 7.5/10 Více v mé plnohodnotné recenzi zde.

plakát

Život (2017) 

Díky tomu, že jsem Život viděl až po Vetřelci: Covenant, tak jsem z filmu nejspíš méně zklamaný než uživatelé, kteří snímek viděli při březnové premiéře. Život je o řád lepší než nejnovější Vetřelec, ale stále se nejedná o dech beroucí zážitek bez chyb. Největším problémem jsou ploché nezajímavé postavy, které se po nástupu smrtícího marťana chovají jak idioti a ne jak adorovaní vědci z NASA. Vývoj celého filmu je jen těžko uvěřitelný a i přes kvalitní vizuální efekty, zajímavého "vetřelce" a solidní řemeslo se jedná o zklamání, kterému chybí patřičná dávka napínavé atmosféry a nečekané brutality. Film (bez) Života. 5.5/10