Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Romantický

Oblíbení herci (10)

Russell Crowe

Ze začátku řezník a skin z Romper Stomper, ovšem záhy jsem viděl jeho další filmy a musím uznat, že válí. Gladiátor, Dobrý ročník, Čistá duše, Americký gangster, Těžká váha, L.A. přísně tajné. Velmi skromně a sympaticky působící chlapík, kterému vždy držíte palce.

Clive Owen

Úžasně charismatický herec, který dle mého nejvíce válel v The Hire, Closer a Sin City. Škoda, že nebyl vybrán on nebo Hugh Jackman jako Bond, místo árisjky vypadajícího Craiga. Poslední dobou kromě filmu Spojenec v ničem výrazně povedeném nehrál tak snad budoucí filmy ukážou jeho potenciál naplno.

Tony Chiu-wai Leung

Velmi schopný herec, který byl u všech možných filmů, které jsou velmi zásadní a vynikající. Ashes Of Time, Days Of Being wild, Chunking Express, Cyclo, Chinese Ghost Story III, In The mood for love, 2046. V novém tisíciletí zabodoval více, než kdykoliv předtím. Tokyo a Soul Raiders, hlavně však Volavka I a III takovýc herecký výkon jsem ještě neviděl, Tony se rázem stal mým oblíbencem. Samozřejmě Touha, opatrnost, Hrdina, Rudý útes.Chinese Odyssey. Hmm, menší update,Patrick Tam říká, že Tony většinou hraje ty samé role sukničkářů a odmítá růst. Něco na tom asi bude. Přesto má více, než dvě desítky kvalitních filmů, které by jste měli vidět.

Yun-fat Chow

Muž, jenž má charisma, před nímž tajou ledovce a ostatním se podlamují kolena případně ztuhnou na místě. Navíc je děsně sympatický. Hrdina filmů Johna Woo, sympaťák a reálný charakter ze snímků Ringo Lama. K tomu připojte fantastické výkony v dramatických rolích ve filmech Women, Love Unto Wastes, The Story Of Woo Viet, Anna a král. Bohužel Západ ho zná většinou pouze jako heroického pistolníka, nebo z wuxia Tygr a Drak. Proto Vám říkám, prohrabejte jeho filmografii a sežeňte si i jeho starší filmy, uvidíte, že je jeden z nejlepších herců posledních tří dekád. Poslední velký úspěch byla role císaře v Prokletí zlatého květu. Tak snad v budoucnu nám všem vytře zrak.

Woo-seong Jeong

Mistr Charisma z Koreje, úžasně přesvědčivý herec, válel už v filmech Phantom The Submarine, Válečník, Noc v úplňku, A Moment To Remember, Daisy, Hodný, zlý a divný, Reign Of Assasins. Parádně všem ukázal svoje schopnosti v sérii Athena: Goddes Of War.

Leon Lai

Jeho kukuč je jak ulitý na role tragických hrdinů, byť mnozí tvrdí, že jeho herecký rejstřík je omezený, myslím ,že bere role na které stačí a hlavně mu vysloveně sedí. Ať už role zabijáka ve Fallen Angels, romantický film Comrad: Almost A Love Story, nebo A Hero Never Dies, kde opět hraje killera. K tomu připočtěte geniální filmík Bullets Of Love, kde s ním hraje Asaka Seto. Další povedený romanťák City Of Glass. Nebo akční thriller Heroic Duo. Výrazný je i ve wuxia Seven Swords, kde hraje pohodářského šermíře. Leon má značné charisma a krásu, působí sympaticky a určitě nejen ženy mu nemohou odolat.

Jackie Chan

Legenda, která má neuvěřitlené množství filmů, kde ručím minimálně za více než dvacet povedených titulů Např. Drunken master, Project A, Armor Of God,Twin Dragons, Police Story, Myth, Forbidden Kingdom, Rob-b-hood. Křižovatky smrti. Who I am? Tentkrát na Východě, Rytíři ze Šanghaje, Cesta kolem světa za 80 dní a mnohé jiné. Spojil svoje bojové umění a žánr akční komedie, občas smysl pro sebeparodii a slovní humor. Jackieho byste neměli minout.

Jet Li

Mistr bojových umění, Jet Li má k tomu typickou tvář národního hrdiny a určitě nejen ve mně vzbuzuje velké sympatie. Kromě širokého rejstříku bojového umění a kultovních snímků jako např. Upon Time In China a Fist Of Legend má celou řadu dalších povedených filmů. Dr Wai and scripture with no words, The Defender, High Risk. Pak přišel menší útlum a pokus prorazit v Americe. V tomto období předvedl aspoň svoje herecké umění v Danny The Dog, kde ukázal ,že není jen kamenná tvář a režiséři po hříchu málo využívají jeho herecké schopnosti. Zvládne více, než jen kopat a bojovat se zbraněmi všeho druhu. V roce 2002 přišel film Hero. Podle mě je to jeho životní role, všichni si ho budou pamatovat jako bezjmenného šermíře. Poté Fearless. No a s Jackie Chanem hrál v Zakázaném království. Do budoucna toho chystá dost tak ať se mu dlouho daří a je zdráv.

Šun Oguri

Můj oblíbenec díky seriálu Hana Yori Dango, hrál ovšem i ve filmech Miikeho a dalších seriálech. Zvládá bez problémů žánrově různé role, těším se na jeho další účinkování.

Joon-gi Lee

Můj oblíbený korejský herec, který exceloval v Time Between Dog and Wolf, líbil se mi i v My Girl, můžete ho vidět i v historické akční sérii Iljimae. Dokáže hrát bez problémů hlavní i vedlejší charaktery. Má velké osobní kouzlo a charisma. Je idolem nejen ženské části publika. Z filmů určitě radím Virgin Snow, kde je výborný. Těším se na jeho další role ať v sériích, nebo filmech.