Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Romantický

Zajímavosti k filmům (60)

Příšera ze starého Soulu

Příšera ze starého Soulu (2023) (seriál)

Japonské experimentování na lidech za 2. světové války má souvislost s reálnými historickými událostmi, tzv. Jednotka 731. Většina členů této organizace unikla za svoje zločiny těžkým trestům a pokračovala ve výzkumu biologických zbraní pro USA a SSSR. Po válce mnoho ze zajatých členů jednotky pokračovalo v prominentních kariérách v politice (na ministerstvu zdravotnictví), akademickém světě i obchodě. Japonsko neodškodnilo oběti experimentů ani jejich rodiny.

Všemu navzdory

Všemu navzdory (1984)

Filmovalo se na místě starobylého mayského města Chichén Itzá v Mexiku, i na několika dalších mayských lokalitách v okolí památky, ať na pobřeží nebo v yucatánské džungli. Šlo o první příležitost, kdy američtí filmaři dostali povolení od mexické vlády natáčet ve významném historickém areálu. Od té doby (kromě dokumentů) se Chichén Itzá na plátně fyzicky neobjevilo.

Mou sha shi shui nian hua

Mou sha shi shui nian hua (2016)

Ve filmu jsou použity archivní záběry z japonského seriálu 101st Marriage Proposal (od r. 1991). Anachronismem však zůstává, když hlavní hrdinka Xiaomai (Angelababy) drží DVD se seriálem s rokem vydání 1995, technologie DVD však byla poprvé vydána v Japonsku roku 1996.

Chong tian huo

Chong tian huo (2016)

Při automobilových honičkách bylo zničeno několik aut, například zcela nové Maserati.

Chong tian huo

Chong tian huo (2016)

Představitel hlavní role Daniel Wu utrpěl hned druhý při natáčení zlomeninu nosu, omdlel, přesto další den pokračoval v natáčení.

Mai sing

Mai sing (2015)

Hlavní roli měl mít původně Daniel Wu, ale z časových a osobních důvodů (úmrtí matky) mu účast ve filmu nevyšla.

Bláznivé mládí

Bláznivé mládí (2013)

Ve filmu se to jen hemží narážkami na americkou popkulturu. Např. dvojice hlavních přátel Avi (Aditya Roy Kapoor) a Bunny (Ranbir Kapoor) je usmířena hláškou odkazující k seriálu Beavis a Butt-head (od r. 1993). Hlavní hrdina Bunny přirovnává úsilí svojí kamarádky Adity (Kalki Koechlin) o svatbu k filmu Moje tlustá řecká svatba (2002). Po svatební hostině, kdy místnosti vypadají jako po krvavé svatbě a všichni hosté mrtví, pak jeden z nich drží v rukou knihu G. R. R. Martina "A Feast For The Crows".

Betoben baireoseu

Betoben baireoseu (2008) (seriál)

Ve třetí epizodě orchestr pod vedením maestra Kanga hraje hudbu z filmu Mise (1986), který jim pro dokreslení atmosféry zároveň pouští na velkoplošné LCD televizi.

Strange Tales of Liao Zhai

Strange Tales of Liao Zhai (2005) (seriál)

Natáčení s celkovým rozpočtem 10 000 000 yüanů probíhalo v areálu studií (venkovních i vnitřních) Hengdian, které v době uvedení tvořily největší areál svého druhu na světě. Natáčely se zde například filmy Hrdina (2002), Zakázané království (2008) nebo seriál A Step into the Past.

Strange Tales of Liao Zhai

Strange Tales of Liao Zhai (2005) (seriál)

Seriál byl natočen čínskou TV, ale účinkují v něm i herci mimo pevninskou Čínu z Hong Kongu, Taiwanu nebo Thajska.

痞子英雄

痞子英雄 (2009) (seriál)

Fiktivní město Harbor City zobrazené v seriálu je ve skutečnosti Kao-siung.

痞子英雄

痞子英雄 (2009) (seriál)

Seriál získal v roce 2009 v rámci 44. ročníku Golden Bells  ocenění v kategorii nejlepší seriál, nejlepší umělecké vedení a nejlepší marketing. Mark Chao dále získal cenu pro nejlepšího herce a Tsai Yueh Hsun cenu pro nelepšího režiséra.

Ssanghwajeom

Ssanghwajeom (2008)

Orchestrace zařídila dvě zahraniční tělesa, a to státní bulharská filharmonie Shumen, kterou dirigoval Stanislav Ushev, a Praga Sinfonietta, kde byla dirigentem Miriam Němcová.

Urumi

Urumi (2011)

Ve snímku jsou v hojném počtu přítomni vzácní indičtí koně Marwari, kteří mají tradici chovu až do 12. století. Jde o křížence arabských a indických koní. Plemeno Marwari má celosvětově pouze několik tisíc kusů.

Reklama