Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Dokonalý trik spočívá v jednoduchosti. I ty nejsložitější veci se jevi jako jednoduché, to ale neni pripad tohoto filmu. Nolana mam rad, ze dokaze z obycejneho pribehu vytvorit to,co jsme ted videli. Film je proste fantasticky, plny dejovych zvratu, charakteriristickem pojednani vsech postav. I kdyz cekal jsem ze Scarlett bude mit v tomto filmu vetsi roli, ale co se da delat, film i tak je proste bajecny a vrele doporucuji vsem. Pri sledovani jsem se bavil od zacatku do konce. Proste prestige........

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Joker, jak jsme snad ani nečekali, dokázal nemožné, nejšílenější ztvárnění, bezkonkurenčního záporáka, co jsem viděl. Místy vezme dech, husí kůže, mráz po zádech. Jeho dialogy a monology jsou nezapomenutelné. Heath Ledger se zde "podepsal" vlastní krví a zanechal zde své srdce, nechť je mu země lehká a odpočívá ve filmovém nebi slávy. Ale Temný rytíř není jenom Jokerovi, je to také především o Batmanovi a o jeho boji s organizovaným zločinem v ulicích Gothamu. Film se nikde neloudá, i po jeho délku 152 min. jsem vždy jak na trní a prožívám naprostou euforii, že po skončení si ho chci pustit ještě jednou. Nolan, to je pro mě prostě pán režisér, který umí ze všeho vyždímat maximum, přirovnal bych ho k Ježíši, který dokázal božskou silou proměnit vodu proměnit ve víno. Christian Bale byl také výborný. Nikdo, tedy pokud se toho dočkáme, nedokáže zahrát batmana, tak jako Bale. Temný rytíř pro mě vždy bude naprosto vyjimečný film.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Moje hodně očekávané zakončení Nolanovi triologie. A byl jsem zase uchvácen. Jsem velký milovník batmana, hlavně v podání Christiana Balea. Pro někoho možné zklamání, pro mě film, co film co si dám do své TOP10 hned vedle Temnýho rytíře. S Temný rytířem se to těžko srovnává. Oba filmy mají měco společného, natočil je Christopher Nolan, což mluví za vše. Oba filmy mají něco společného, natočil je Christopher Nolan, což mluví za vše. Ulice Gothamu opět drancuje další terorizující osobnost, která má charisma a děla z tohoto filmu naprosto parádní jízdu. Tom Hardy jako synonymum anarchie, strachu, bezmoci. S Temný rytířem se to těžko srovnává. Hardy byl opravdu skvělý, jeho hlas v masce byl opravdu děsivý, rozhodně bych ho nechtěl po půlnoci v parku. Jinak tohle bylo zakončení jaké jsem očekával, na batmana se bude vzpomínat jako na symbol naděje a bezpečí města Gotham.

Počátek

Počátek (2010)

Zdá se vám sen a v tom snu sníte sen. Nolanova cesta do podvědomí skrze sny je naprosto dokonalá v každé minutě. Scénář je tak promyšleně propracovaný, že o příběhu rozhodují sebemenší detaily. DiCaprio je vskutku mazák, který ví jak se svými hereckými dovednostmi naložit. Nikdy jsem soundtrackům nevěnoval takovou pozornost jako v tomto snímku, Zimmerovi skladby opravdu berou dech. Na Nolanovi se mi líbí, že v "každém" svém filmu si zachovává své oblíbené herce jako například Michaela Caina, který je téměř jako talisman.

Sedm

Sedm (1995)

Jestli chcete vidět, co se dá udělat, se sedmi smrtelnými hříchy. Tak tady máte výsledek. Naprosto ukázkový krimi thriller, s fantastickým režijním štábem a skvělým hereckým obsazením. Další z klenotu amerických tvůrců.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Myslím, že ten to kult už nikdo nepřekoná, protože to je naprostá nádhera. Do poslední chvíle jsem byl napnutý jako struna a z gradace závěru filmu jsem byl v sedmém nebi. Kdyby v hlasování byla možnost udělit jednomu filmu 6*, tak si myslím, že znám vítěze.

Warrior

Warrior (2011)

Neuvěřitelné odhodlání jít za tím po čem toužíš, nakonec bratská láska vyhraje. Pro mě další vykulený zážitek.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Od začátku filmu jsem se dokonale bavil. Prostředí, herci, atmosféra, je až neuvěřitelné, jak to Scorsese dokázal dát dohromady. Tím ale nechci vychvalovat pouze hlavní postavu, myslím že vyzdvihnout bych měl i Bena Kingsleyho i parťáka Dicapria Marka Ruffala. Film mi opravdu dokonale sednul.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Jedu takhle z kina a přemítám si jednotlivé scény z filmu a říkám si, co o tom mám napsat. Myslím, že ani výraz jedna velká pecka to nevystihuje. Tarantino mě rozsekával po malých kouskách. Teď si vezměte, co se takovému chlapovi honí v hlavě, když tohle dokáže natočit? Myslím, že to se nikdo nedozví. Jamie Foxx a Christoph Waltz, dokonalá, nazvájem se doplňující dvojka. Oba jsou velmi sympatičtí, pán s velkým T. nemohl sestavit lepší dvojku. Samozřejmě, filmu dodalo potřebné aroma, také naprosto dokonalé soundtracky.