Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Přátelé

Přátelé (1994)

TOP sitcom! I když How i met your mother je pro mě také skvělý, na přátele to prostě nemá. Viděl jsem každý díl, a to minimálně třikrát. Možná mi někteří ukamenují, ale jsem rád, že seriál desátou sérií skončil. V nejlepší se má totiž přestat. Rozhodně 100%

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Tenhle sitcom si prostě nelze nezamilovat. Dokonale prokreslené postavy, jedna lepší než druhá. U moc seriálů se navíc nestává, že by se zlepšoval. První dvě série byly fajn, ale třeba 4 a 5 série, kde se objevily další dvě hlavní postavy (Bernadette a Amy Farrah Fowler) neměly chybu. Prostě čím dál fantastičtější!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Ze začátku to bylo trošku nudnější. Délka jednoho dílu téměř 60 minut, což bylo mnohdy více než zdlouhavé. Asi kolem pátého dílu první série dostal seriál výborný spád a já od obrazovky nemohl ani na vteřinu odtrhnout oči. Oceňuji celkový příběh a skvělé promyšlení. Co mě ale mrzelo bylo to, že jsem se občas ztrácel ve jménech a párkrát jsem se fakt docela nudil. Jinak jde ale o výborný seriál. Za první sérii dávám zatím 4 hvězdy. Ještě nesmím zapomenout na pochvalu překrásné Emilie Clarke a dalších herců.

Sherlock

Sherlock (2010)

01x01: O tomto seriálu jsem slyšel spoustu dobrého a už je to, že tady na ČSFD je to patří mezi desítku nejlepších a je 34. nejoblíbenější seriál značí, že jde o minimálně kvalitní a navíc docela zajímavý projekt. A i já se s tímto názorem ztotožňuji. Zasadit děj do moderního Londýna má stejné kouzlo jako v období 19. století. První epizoda mě okamžitě vtáhla do dění a já se za celých 90 minut ani jednou nenudil. To už se dlouho nikomu nepodařilo. A to beru v potaz podobně dlouho trvající filmy a další seriály. Ústřední dvojice je docela příjemná. Po první dílu musím uznat, že jde o opravdu fajn podívanou :) 95%.______________ 01x02: Ještě trošku akčnější, ještě trošku napínavější, než první díl. I přesto trošku slabší. I tak ale opět skvělé. Docela se sám divím, jak mi obě postavy po pouhých dvou dílech (ve skutečnosti třech hodinách času) přirostli k srdci. 85%____________________01x03: Otevřený závěr je lepší než žádný. A navíc mě donutil těšit se na další epizodu. Docela příjemný oddychovější díl. Jen tak dál! 85%______________02x01: Vyřešení zápletky z minulého dílu a nová linie- láska. Sherlocka zasáhla jeho femme fatale, která je mimochodem krásná. Bohužel ale jeden ze slabších dílů. 75%________2x02: Naprosto famózní, úžasný díl! Nedokážu to ani slovy vyjádřit a teď už vím, že tomuhle seriálu těch pět hvězd prostě právem patří. Napětí střídaly až hororové scény a já byl opravdu nadšený. 100% 2x03: Skvěle promyšlený díl s poměrně zajímavým koncem, který mě trošku zklamal (smrt Moriartyho). Samozřejmě se už teď těším jak tvůrci vymyslí to, že Sherlock vlastně přežil a už netrpělivě vyčkávám na další sérii :) 85%___________3x01: Pro mě bylo čekání kratší, protože jsem začal seriál sledovat později, i tak jsem se obrovsky těšil. Na dílu se mi nelíbila jedna věc- v podstatě hodinu a půl se řeší to, že postava nezemřela, jak a proč,... V seriálu, který má za sérii 24 dílů, by mi nevadilo věnovat návratu postavy celý 45 minutový díl, tady je to ale jedna třetina z následujících dílů, což zamrzí. Tahle nevýhoda je ale oproti těm stovkám výhod, které tato epizoda navíc přináší vlastně nic. Je to osvěžující a inteligentní zábava se skvělými britskými herci a fantasticky se na to kouká! Takže díky tomu 90%

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Tohle je seriál, který vás chytne, baví a to proto, že má skvělou temnou atmosféru a je napínavý. To, že má ale díl 45 minut, což je v tomto případě docela dost, znamená, že se v seriálu objevuje dost nudných zbytečných vycpávkových scén. I tak ale díly končí způsobem, že se prostě těšíte na další. Tenhle postapo seriál považuji za jeden z nejlepších. 1 série- 90%, 2 série- 75%, 3 série- 80%, 4.série- 100% - naprosto nejlepší řada ze všech. Od dílu "přepadení věznice byl každý další díl naprostou fantazií. Jen tak dál!

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Tento sitcom jsem miloval už od úplného začátku. Myslím, že jsem v Česku patřil mezi těch pár lidí, kteří už v roce 2005 seriál znali. Alespoň nikdo z mého okolí ho nesledoval. I když mi občas nějaký ten díl připomínal Přátele, seriál jsem si prostě zamiloval. Bohužel poté co ho začala vysílat stanice Prima Cool (ta má ode mě velké plus, za vysílání seriálu v originále!) se o seriálu začali všichni bavit, jak je úžasný, Barney tohle, Barney tamto. A to byl přesně moment, kdy se mi seriál zprotivil. Seriál také začali trošku upadat. I tak si stojím za tím, že po přátelích jde o nejlepší situační seriál.

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008)

Opravdu tleskám, protože už hodně dlouho mě žádný seriál takhle neuchvátil. Ze začátku mě celkem odradilo, že seriál má celých 5 sérií, že to nikdy nedokoukám. Teď se ale po skončení každého dílu hned těším na další! Prostě výborný seriál, který jsem si s radostí zařadil do své TOP 10.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Tohle je prostě klasika. Nejlepší animovaný seriál, na který nemá ani český Večerníček. Už od roku 1989 se na obrazovkách objevuje tenhle kultovní seriál o žluté rodince. Doufám, že bude ještě dlouho vysílán a i přesto neztratí své kouzlo. Ke všemu bych nečekal, že někdy řeknu, že český dabing je několikanásobně lepší než originální znění.

Dexter

Dexter (2006)

Ano, tohle je jeden z nejlepších seriálů. Dexter je jedna z nejzajímavějších filmový/seriálových postav, které jsem kdy viděl. Jeho postavu mám ho rád i přesto, že je to vlastně vrah. I když se objevilo pár nic moc dílů a některé série byly slabší, jsou zde série, které seriál umí vyzdvihnout do obrovského nadprůměru. Letos už sleduji sedmou sérii a doufám, že seriál bude i nadále pokračovat.