Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Verze se vším odlišným než co jsem doposud viděl. Základ příběhu cesty muže jehož smysl pro spravedlnost se teprve rýsuje dostal ten nejlepší herec který jen mohl. Pro mě tehdy ještě neznámý Bale předvedl ohromující výkon své postavě rovný, s dokonalou fyzickou přípravou nastavil všem dalším zájemcům o netopýra na prsou nepřekonatelnou ladku a Nolan k tomu udělal ,, křoví ", které nepřekoná už Nikdo.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Film je tak neskutečně dobře promyšlený, že se jeho míra dokonalosti rovná jakosti diamantu jež James Cameron samozřejmě 100 proc. vybrousil. Pokaždé když ho vidím se nad něčim zamyslim-třeba kde vzal takového Roberta Patricka. Nebo ten HD-fatboy ten se k Arniemu fakt hodí atd. Moc se mi taky líbí komponování těch chladných ocelových záběrů do ta kové jemně modré versus zase taková americká červená a plamenově žluta alá atom. bomba. No a nesmim zapomenout hudební rytmy rychlé frekvence doplnované takovými křečovími výjevy-to celé je nic proti Arnoldovu kovovému tlukotu srdce který ve filmu doprovází jeho přítomnost což je velmi pěkný detail. Detaily to jenom odráží ,hlavně takové originální detaily jimiž dílo doslova přetéká. Proto všechno máme ten film rádi, protože je to skutečný klenot.

X-Men

X-Men (2000)

Film jsem viděl když jsem chodil do školy. Pak Jackman zestarnul a ja taky. Proč to píšu? Neni to mym věkem kdy jsem tekl z těchto filmů. Těcu z nich furt. Jenže teď jsou X-men filmy prostě nejake volajake čudné. Tento film byl taková parta lidí co k sobě pasly a byly taková opravdu dobrá sebranka. Jackman se ještě nebral tak vážně, dva divadelni starci, holky úžasný, kluk co ma fakt drsný brejle, styl Raye Parka. To celé působí skvěle a film opravdu poutá. Takhle nějak jsem si to představoval. Film, který byl dobrý v pubertě a je dobrý i v mych pětatřiceti. Opravdu dobrý.

Šílený Max

Šílený Max (1979)

Nejlepší autařský film. Černý vůz s velkým turbem v rukou Mela Gibsona na mě zanechává doživotní stopu. "Víte, jak to chodí? Kousek vodtud, kousek vodtamtud, hehe".