Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (23)

plakát

Soudce (2014) 

Nemohu uznat člověka jako kritika, který je negativně kritický vůči tomuhle dílu... Zdálo by se, že hořký příběh dopadne špatně, smutně... Přemýšlel jsem a on vlastně nedopadl špatně, všechny křivdy a spory byly odpuštěny, došlo k uznání a odpuštění, porozumění... Dopadlo to nejlépe, jak mohlo.. Film mě opravdu dostal a jsem postaven před složitý úkol, jak se mám vypořádat s vmačkáním ho do desítky..

plakát

Hořící Mississippi (1988) 

Vynikající dech beroucí film, popisující ty nejtemnější a nejhorší kouty lidské duše v praxi = Šedesátá léta, jih USA, segregace černochů, KKK,... Silný zážitek a už jen vzhledem k myšlence, jakou film nese, bych o film rozšířil můj imaginární seznam filmů k povinnému shlédnutí každým..

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Strašně zvláštně příjemně zpracovaný příběh dvou problémových do sebe zamilovaných dětí, který je vážně moc milý a roztomilý! A především pro mne potvrzení toho, že asi zbožňuju divnotvorbu W. Andersona :-) A chválím perfektní hudbu!

plakát

Atomové gymnázium (1986) 

Clovek by nemel zemrit bez shlednuti tohoto filmu! :-D:-D To byla sila:-D

plakát

Lásky čas (2013) 

Šli jsme si to pustit jako romantický film, to jsem od toho taky čekal, nečekal jsem tedy nic moc. Celou dobu jsem se bavil příběhem neohrabaného a nešikovného Tima, už v té části jsem přemýšlel o 4*, scény a momenty, které zažívá, byly opravdu vtipné. Stejně jako Tim jsem ale až na konci filmu pochopil, o čem vlastně film je. Stejně jako Tim zjistil, že nemusí opakovat každý den na několik způsobů, tedy aby poznal krásu všedního dne, já zjistil, že to vůbec není film o lásce Tima a jeho úžasné ženy, tedy ne primárně, ale film o lásce syna a otce, která je opravdu silná a její konec je velmi těžký pro otce, pro syna a v tu chvíli nepředstavitelný pro mě. Ten film jsem si prostě zamiloval, je Krásný.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Fenomenálně obsazený divnofilm, ujeťárna, šílenost... Ale absolutně skvělá!

plakát

Philomena (2013) 

Bomba, pecka, bomba, pecka... Prostě skvělej fillm, ale úplně! Něco tak lidsky příjemnýho, tak milýho, to jsem dlouho neviděl... Já vlastně ani nemám slova a sílu ohodnotit film okem kritika, nemám chuˇ%t hledat na něm něco neuspokojujícího, něco špatně... Strašně silnej příběh, strašně silný pouto mezi Philomenou a Martinem, který mě v 50% dojímá k slzám, v 50% mi slzy vykouzlí, ale ze smíchu. Jeen z nejlepších filmů roku 2013 + obrovský bonus! Parádní dokument o prohnilosti a zvrhlosti katolické církve v Irsku, ostatně všech církví a naboženství po celém světě.

plakát

Památkáři (2014) 

Trošku mě překvapilo hodnocení některých velikánů této stránky, 58% mi přijde absolutně neodpovídající. Možná je to tím, že spíš hodnotím šlechetnou myšlenku a hrdinské skutky akademiků/vojáků, kteří nasazují životy za zachování monumentů moderní historie světa. Cloonyho filmový charakter pro Cloonyho je pak více než na morálním výsluní, ideální morální a čestné postavy mi ale vůbec nevadily, naopak, po sérii filmů z temného a obyčejně válečného prostředí mi den zlepšil a dokonce mne i dojal;-)

plakát

Nickyho rodina (2011) 

Film/dokument z hromádky děl, která by měla být hodnocena pěti hvězdičkami jen pro poselství, která s sebou nesou. Další ze strhujících příběhů lidské odvahy, která v podání Nicholase Wintona dokázala zachránit 669 lidských nevinných životů. Film tohoto formátu bychom měli dnes a denně sdílet a šířit, a to především u našich mladších generací!

plakát

Želary (2003) 

Další z filmů, který by měl povinně shlédnout snad každý Čech. Hořké momenty jedné z nejtemnějších stránek naší historie. Silný příběh, který musí oslovit snad každého, příběh odvahy a charakteru člověka, který i v těch nejtěžších momentech dokáže na úkor svého života riskovat a pomoci. Originál Legátové nesrovnatelný, tady ale nehodnotíme knížky. 5* už jen pro silné téma!