Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Nejvyšší nabídka

Nejvyšší nabídka (2013)

Nejvyšší nabídka patří mezi filmy, které nekompromisně a jasně nabouraly žebříček 10 nej několika přátel a kolegů, včetně mě! V čele s pro mne doposud ne úplně známým Geoffreym Rushem (pominu-li Královu řeč, kde taktéž exceloval, jeho výkon mě ale spát nechal) příběh, který musí rozhodit i největší tvrďáky z nás. Největší příběh zrady a zklamání, který jsem kdy viděl a myslím, že dlouhou dobu jej nic nedokáže překonat. Pocit prázdnoty a vnitřního nepokoje a trápení, který ve mne film zanechal, je pro mě jasným ukazatelem kvality příběhu, který ranou do černého diváka zasáhl. Dalším pozitivem je neuvěřitelná sofistikace provedení hlavní zápletky, která vychází najevo opravdu až v závěru a nedává šanci prokouknout záměrem režiséra hned v úvodu, jak mají některé filmy, bohužel, ve zvyku.

Lásky čas

Lásky čas (2013)

Šli jsme si to pustit jako romantický film, to jsem od toho taky čekal, nečekal jsem tedy nic moc. Celou dobu jsem se bavil příběhem neohrabaného a nešikovného Tima, už v té části jsem přemýšlel o 4*, scény a momenty, které zažívá, byly opravdu vtipné. Stejně jako Tim jsem ale až na konci filmu pochopil, o čem vlastně film je. Stejně jako Tim zjistil, že nemusí opakovat každý den na několik způsobů, tedy aby poznal krásu všedního dne, já zjistil, že to vůbec není film o lásce Tima a jeho úžasné ženy, tedy ne primárně, ale film o lásce syna a otce, která je opravdu silná a její konec je velmi těžký pro otce, pro syna a v tu chvíli nepředstavitelný pro mě. Ten film jsem si prostě zamiloval, je Krásný.

Soudce

Soudce (2014)

Nemohu uznat člověka jako kritika, který je negativně kritický vůči tomuhle dílu... Zdálo by se, že hořký příběh dopadne špatně, smutně... Přemýšlel jsem a on vlastně nedopadl špatně, všechny křivdy a spory byly odpuštěny, došlo k uznání a odpuštění, porozumění... Dopadlo to nejlépe, jak mohlo.. Film mě opravdu dostal a jsem postaven před složitý úkol, jak se mám vypořádat s vmačkáním ho do desítky..