Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (143)

plakát

Teror ve vlaku (2002) odpad!

Jako že Slovensko sousedí s Německem? A co ty uniformy? A kdy se to vůbec odehrává? Strašná kravina.

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Jedna z nejtragičtějších pohádek. Skvělý námět, scénář a příjemné herecké výkony. Až na jeden. Martin Kraus. Takové herecké kopyto, nesympatický hlasový projev, afektovaný výstup - nevím jestli to byl záměr režiséra, ale pochybuji. Kraus dokonale tuto pohádku zničil. Říkám si, že kdyby prince hrál Pavel Liška, bylo by to ve výsledku mnohem lepší.

plakát

Temný Kraj (2017) (seriál) 

Námět dobrý, první řada velmi dobrá, druhá řada tragedie. Taková prapodivná snaha přiblížit se současné modní vlně severských detektivek. Druhá řada začíná vrcholně trapně snahou o napětí z obav že Kraj zemřel. Další trapností je neuměle znázorněná faleš jeho kamaráda z Prahy a jakoby nadšení z jeho návratu. Postava vytvořená Karlem Zímou je zajímavá ale přeplácaná. Nejhorším faktorem je ale hudba. Autoři si zřejmě neuvědomili, že točí seriál pro českého diváka a ne pro amerického fanouška country.

plakát

Paradox (2009) (seriál) 

Zajímavé téma, kterému hodně ubližuje herecké obsazení. Bližší hodnocení si nechám až po poslední epizodě. Podle toho ale ,že po pěti epizodách produkce rozhodla o ukončení, mám dojem že ani diváky ty herecké výkony moc nenadchly. Především ten mladý vědec, jehož výrazu snad nemůže uvěřit nikdo. Inspektorka je v pohodě ale vážně si neumím představit , že by v reálu chodila na vysokých podpatcích, což mi trochu přípomíná jistou českou kriminálku, kde policistka lítala jako víla na vysokých šteklích po nemocnici a honila vraha.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Hodně dobré. Moc dobré. Možná bych dal i 5 hvězdiček, kdyby nebylo toho herce, co hrál Urbana. Nevím kdo to je ale na tuto roli se prostě nehodil. Zato Jana Plodková byla naprosto skvělá. Ten začátek byl sice trošku přehnaný, s tou smrtí matky a myslím že to moc pro dětské publikum nebylo, ale pak se děj rozjel hezky svižně. Pan Preiss jako vždy vynikající.

plakát

Zakleté pírko (2019) 

Tu jednu hvězdičku dávám jen za Pavláska, ale jinak to je příšernost. Troška pohádky umí. Tedy uměl by, kdyby nepoužíval pořád ten archaický jazyk a místy až trapná klišé. Například ty směšné piruety Aničky.

plakát

Mesiáš (2020) (seriál) 

Tedy jestli ten popisek se opravdu objevil na české verzi Netflixu ( ono něco takového opravdu existuje?), tak by mně zajímalo, jaký mamlas to psal. Předně - agentka CIA nikoho nevyslýchala. Jen jednou se sešli a žádný moc výslech to nebyl. Hlavně ale onen mesiáš nezaložil žádné nové duchovní hnutí ani nevyvolal politické nepokoje. Po takové upoutávce se asi moc diváků nalákat nepodaří. Je ale pravda, že tento seriál je třeba vidět a ne o něm číst. Je to hluboká sonda do myšlení našeho dnešního světa s otazníkem, jak by dopadl Ježíš při druhém příchodu. Asi by jej neukřižovali, na to jsme moc civilizovaní. Zřejmě by skončil v nějakém temném vězení. Nebo v blázinci na plegomazínu. Na tomto seriálu je nutno vyzdvihnout vynikající herecké výkony.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Tak u mně tu jednu hvězdičku zachránil skvělý Marek Eben a Martin Myšička jako poustevník. Jinak to bylo hodně špatné. U pohádek, když se nepovede začátek, tak už je pak pozdě něco napravovat. A začátek zde byl hodně toporný.

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Možná bych dal i 5 hvězdiček, ale ta návštěva Marie v Ruském vojenském prostoru byla opravdová uchylárna, které se věřit prostě nedalo. Taky ta rivalita v britské tajné službě mi připadla trochu přitažená za vlasy. Rovněž nejasnost osudu Britského agenta mi vadí, snad jen možná že se chystá nějaké pokračování kde by se to dovysvětlilo. Ale přes všechny výtky, opravdu povedená minisérie.

plakát

Čertí brko (2018) 

Ach jo. Kolik použitých motivů bylo v 90. minutách? S čerty nejsou žerty, Peklo s princeznou, určitě by se našlo i kousek lásky rohaté. Narážky na současnost, jakoby vypadly z tajemství staré bambitky. A do toho nesmí chybět otravné písničky a v závěru čertovský pěvecký sbor. Slyšel jsem, že tohle má být hlavní vánoční pohádkou na ČT. Toho se děsím a volám: Vraťte na obrazovky Stracha. Ten se alespoň blbě nepitvoří. Jedna hvězda za Janu Plodkovou a hospodské "čerti, čerti"