Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 230)

plakát

Absolvent (1967) 

Rozhodně kvalitní filmařina a silné téma. Mladý klučík je díky svým studijním úspěchům atrakcí na večírcích jeho rodičů jako cvičená opice. Dokonce je i trochu slabošský a nechá se svést a zaplést s jednou z přítelkyň jeho rodičů. Bohužel se ale zamiluje pak do dcery své milenky a kolotoč nástrah se rozjíždí. Bylo až děsivé jakou moc můžou mít rodiče při manipulaci s vlastními dětmi a je mi jasné, že to co se dělo v tomhle filmu bylo nic oproti tomu, co se může v rodinách třeba i dodnes dít v reálu. Hoffmana jsem viděla jako mladého herce v Absolventovi poprvé a proto mě překvapilo, jak byl strašně šikovný a roztomilý. Duo matka a dcera byly úžasně vybrané, opravdu krásné charismatické dámy. A všemu kralovala neskutečná hudba Simona a Garfunkela.

plakát

Ad Astra (2019) 

Prvotřídní profesionál kosmonaut je najat na tajnou misi, kdy Zemi ohrožují výboje vycházející z planety Neptun. Kosmická společnost tuší, že tyto výboje mají co dočinění s jedním starým projektem, který vedl otec hlavního hrdiny. A tak začíná cesta na druhý konec sluneční soustavy za otcem, který možná je mrtvý, ale možná ne. Moje pocity z tohoto filmu se velice rychle měnily. Hned po zhlédnutí jsem byla pozitivně ohromená. Ale po chvíli, kdy jsem si uvědomila, co se tam vlastně dělo a jaký byl scénář, tak jsem cítila lehké zklamání, které mi vydrželo doteď. Bohužel ten příběh je hodně slabý, takový nijaký, žádná pořádná pointa. Když to budete srovnávat třeba s Interstellarem nebo Gravitací, tak je to hodně chudičký příbuzný. Scény vypadaly úžasně. Vizuálně to nemělo chybu. Jenže některé záběry byly tak natahované a prostě bylo vidět, že jde jen o to, se lidem vnutit, aby byli unešení, jak artové to je. Voiceovery Pitta byly někdy opravdu na facku, nemusel říkat spíš vůbec nic a dopadlo by to líp. Za což ale Brad Pitt nemůže, ten se snažil, co mu jeho herecké nadání dovolilo. Suma sumárum - akce málo, na oko to vypadalo hezky, příběh stojí za pendrek, nelogické, rádoby citlivé a moralizující, někdy nezajímavé, takových filmů byste našli x a všechny budou na stejné brdo. Žádná pecka.

plakát

Addamsova rodina (2019) 

Oceňuji snahu o moderní zpracování. Myslím, že dost dětí přiláká už jen to, že je to animované a vypadá to nově. Kdybyste jim chtěli pustit staré filmy o Addamsově rodině, tak je to bavit nebude. Takže určitě tímhle asopň děti získají povědomí o tom, kdo jsou to Addamsovi a v dospělejším věku už se víc nechají zlákat se ze zvědavosti, jak moc retro to bude, kouknout na filmy. Jsem ráda, že děj nijak nevykradli z filmů, ale že si našli vlastní příběh. Bohužel to není taková pecka, jakou jsem čekala. Nadšení se nekonalo. Postavičky si mě nijak nezískaly. Morticie tady spíš byla mladičká dívka, která nevzbuzovala až tolik vášně ve svém manželovi a tolik přirozeného respektu u svých dětí jako ta filmová. Z Gomeze udělali pěkného troubu. A Wednesday byla málo strašidelná, byla taková až moc roztomiloučká. Hodnotím tedy jako průměr.

plakát

Adidas versus Puma (2016) (TV film) 

První komentář k filmu? Cítím velkou zodpovědnost :D Ne, bez legrace. Na to, že jde o televizní film, to bylo úžasné. Vůbec bych nižší rozpočet nepoznala. Výprava byla dostačující, kostýmy, exteriéry, všechno super. Herci taky. Opravdu jsem ze začátku měla problém od sebe rozeznat Rudiho a Adiho. Ti byli vybráni perfektně. Koukala jsem po zhlédnutí tohoto filmu ještě na dokument, abych porovnala se skutečností a musím smeknout klobouk, že se tolik drželi faktů. Sice něco pro lepší spád filmu bylo vypuštěné, ale to vůbec neberu jako chybu. Díky Adidas versus Puma jsem zase o něco chytřejší a vždycky si alespoň vzpomenu na bratrský rozpor, až někde zase uvidím tři pruhy nebo šelmu ve skoku.

plakát

Adidas versus Puma (2007) (seriál) 

Velice slušný dokument o vzniku dvou konkurenčních značek sportovní obuvi a příběhu dvou bratrů Drasslerů. Hezky natočené, herecké pasáže doplněné o autentické záběry a fotky a do toho mluví ještě zástupci dnešních firem či potomci Adolfa a Rudolfa Drasslerových. Navíc to bylo příjemně vyprávěné, žádné zbytečnosti, ale vše přesně tak, aby divák bych schopen pochopit pohnutky každého z nich.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Popis obsahu filmu tady na ČSFD je záživnější než samotný film. Ale bylo to i tak příjemné. Taková honička za zlodějem umění, který svou pronásledovatelku zahrne luxusem, až postupem času se dozvíme proč. Kdyby to bylo všechno pojaté trochu ve větším, trochu něco zvýraznit, možná bohatější výprava nebo ještě trochu zapeklitější zápletka, bylo by to určitě poutavější a zapamatovatelnější. Takhle Aféra Thomase Crowna bohužel až příliš zapadá do průměru. Některé momenty se povedly, třeba ty průhledné šaty na černobílém plese, zajímavý tah. Jen jsem měla problém s Rene Russo. Postavu měla super, ale jakoby k tomu tělu hlava nepatřila. Celkově se mi nelíbila, je nesympatická. Zato Brosnanova šaráda v galerii v buřinkách, to se mi líbilo moc.

plakát

After: Polibek (2019) 

Kdybych tohle viděla v mých 15 – 20 letech, tak z toho uslintávám. Ale holt čas je neúprosný a jsem už poněkud starší divačka s vyššími nároky na kvalitu filmu. O něčem takovém, co se přihodilo hlavní hrdince se zdálo minimálně jednou za život každé ženě. Nutno přiznat, že mezi ústřední dvojicí to opravdu jiskřilo. Herci se k sobě hodili, slečna byla prototypová panna a mladík typický frajer. Těch romantických pasáží tam ale bylo tolik, že už nebyl prostor na nějaký složitější scénář. Děj tady byl opravdu velice jednoduchoučký, až primitivní. A to je důvod mého hodnocení. Nejsem cílová skupina, takže film mi neseděl a znovu na něj koukat nebudu. Tohle je opravdu jen, opakuji JEN pro patnáctky. I když dnes už jsou holky trochu otrlejší než my v jejich věku a toto pro ně bude jako slabý odvar :D

plakát

Agatha Christie's Poirot - A co tvoje zahrádka? (1991) (epizoda) 

S03E01 - Poirota na výstavě květin osloví stará dáma, která mu daruje sáček sazeniček, protože se na sebe snaží upoutat jeho pozornost. Bojí se totiž o vlastní život. Tomuto dílu se nedá upřít jeho vtipnost - Hastings je na cosi alergický, chudák slečna Lemonová a její kartotéka, ale jak se v Poirotovi objeví politikaření, tady to byli bolševici a ruská šlechta, tak mě to odpuzuje.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Bonboniéra (1993) (epizoda) 

S05E06 - Nakonec tady byla zápletka tak jednoduchá, až jsem se hanbila, že jsem ji neodhalila. Ale jaksi moji pozornost víc upoutal sám Poirot. Dostáváme se totiž do Belgie, kde má Japp obdržel ocenění za svoje profesní zásluhy a při té přílěžitosti se Poirot setkává s lidmi známými ještě z "mladého" období, kdy byl belgickým policistou. Nevím jak to provedli nebo musím někde zjistit, jestli Sucheta vycpávají, ale omladili ho hezky. Samozřejmě tmavší kštice, ale jak udělali ten štíhlejší krk, trochu i obličej se mi zdál hubenější a hlavně útlejší postavu. Dokonce neměl ani svou typickou tučnáčí kolébavou ťupkavou chůzi a viděla jsem Poirota poprvé opravdu utíkat. Mon Dieu! Zamotá se nám tu ještě láska, trochu zhoršený úsudek a konec byl až dojemný, protože jsme se dozvěděli, jak Poirot přišel ke šperku pro něho tak typickému, a to té broži ve tvaru vázy, co nocí vždy na klopě. .... PS: Tak už znám tajemství Poirotova omlazení, viz zajímavosti o Davidu Suchetovi :)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Cornwallská záhada (1990) (epizoda) 

S02E05 - Trochu nevýrazné a metoda usvědčení pachatele mě moc neoslovila, až na počínání kapitána Hastingse, to bylo fikané. I z něčeho, co se zdá dávno vyřešené a zcela nekriminální se vyvrbí pěkná vraždička. Věci se zkrátka mohou hezky zamotat. Jen mám pocit, že tady těch stop bylo velmi málo.