Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 230)

plakát

Kniha džunglí (2016) 

To byl tááák krásný příběh. Plný lásky, přátelství a naděje. Animace byla famozní. Přechody mezi reálem a animovanou částí byla viditelná pouze minimálně. Navíc ta hudba. Hlavní hrdina Mauglí byl sympatický okatý mrňous s obrovským hereckým talentem. Tak přirozený, přitom asi hrál pořád jen v nějakém zeleném studiu :) toto muselo dát spoustu práce a je evidentní, že si s tím všichni velice vyhráli. Zlaté ručičky.

plakát

Kocour v botách (2011) 

Dospělácký animák. Mezi Kocourem v botách a Čiči tlapičkou to jiskřilo ostošest. Animace byla klasická, ala Shrek, takže prostě dobrá a naprosto dostačující. Kocourem vytasil i svoji největší zbraň a dovednost - ohromná smutná kukadla. To bylo opravdu vtipné. Mělo to šmrnc a spád. Pořád se tam něco dělo. Taková zvířecí variace na Zorra mstitele. Strašně oceňuji, že se film vůbec neopírá o Shreka, jede si po vlastní lajně a nepřiživuje se.

plakát

Do Říma s láskou (2012) 

Nepřišla jsem tomu na chuť. Ani poprvé, ani podruhé. Prostě mě to nebavilo. Ty postavy mi byly ukradené. Točilo se tu až moc příběhů na to, aby byl každý trochu víc rozpracovaný. Sem tam se objevila tuze dobrá hláška, ale jinak mi z té ukecanosti až protestovaly uši, že už to fakt stačilo. Allen nikdy nebyl mým oblíbencem, ale rozhodně natočil lepší filmy než toto.

plakát

8. míle (2002) 

Rap nemusím. Od hudby vyžaduji nějakou melodii. Tohle urážení soupeře a věčné nadávání na něco mě nebaví. Navíc rozkroky klasicky až někde mezi koleny a kapuce naražená až do očí, tohle mě fakt vůbec nebere. Nutno ale říct, že scénáře je zajímavý. Hezky se na to kouká. Je tu i několik známých tváří. Jen toho "nezakrytého" sexu tu bylo už lehce moc. Ale holt to má být cool film a cool manících. Jeden je ale trochu jiný. I přes počáteční rozpaky se do toho opře a nechá projevit svoje raperské vlohy a jde si za svým.

plakát

Kocour v botách (2009) odpad!

Došlo k omylu a místo kocoura od Shreka jsem zhlédla toto. Příšeróznost kapitálních rozměrů. Strašné. Animace hrozná. Postavičky nebyly hezké, a občas jako by některé měly na sobě vrstvu prachu, takový divný stín. Hudba mě strašně iritovala. Sice známé melodie, ale přetvořené tak, jako by někdo tahal kočku za ocas.Příběh byla monstrozní bejkovina. Děsně jednoduché s žádnou přidanou hodnotou, s žádným ponaučením pro děti nebo vtípky pro dospělejší sledovatele. Nezaznamenala jsem ani jeden jediný slušný dialog. Všechno to byly jenom nesmyslné žvásty. Naprostý propadák.

plakát

Gumídci (1985) (seriál) 

Majstrštyk Walta Disneye. Z nostalgie zhlédnuty teď ve 30 letech všechny řady... klidně si klepejte na čelo, ale je to prostě láska. Tehdy i teď. Je to nápadité. Má to šmrnc a grády. Přitom si to udržuje svoji pohádkovost. Vidíme razantní rozdíl mezi gumídky s Klárou, Kryštofem a králem jako zástupci dobra a zlem v podání kníže Ignora se Stoupou a dalšími tupouny. Labyrint podzemních chodbiček v Gumdolí skrývá nejen gumvědnou knihu plnou kouzel a rad, ale spoustu dalšího. Projdeme různé krajiny, poznámé rozličné vynálezy, uvidíme jak Babča vaří hopsinkovou štávu, prohlédneme několik hradů a vyřešíme spoustu nesnází a trablí. Úvodní znělka mi vždy vykouzlí přitroublý úsměv na tváři. Gumídkům se těžko odolává.

plakát

Johnny English znovu zasahuje (2018) 

Johnnyho Englishe už by asi neměli znovu tahat na plátna kin. Vypadá to s ním totiž čím dál hůř. Vtípky jsou pořád ty stejné. Chvilku jsem si myslela, že mám deja vu, protože to je prostě jak přes kopírák. Je to třeba vtipné, ale když vidíte to samé jen v lehké obměne, tak už i to vás začne otravovat. To přitom Mr. Beana zbožňuju a neokouká se mi nikdy. Tohle je ale trochu jiné. Navíc tomu chybí pořádný záporák - tomu frajírkovi bych nevěřila ani, že jako dítě trhal mouchám křídla, natož že má nějaký propracovaný plán a je straaašně zlý. Spíš koukal jako štěně. To je taky docela zásadní vada na kráse celého filmu.

plakát

Raubíř Ralf a internet (2018) 

Plynulé navázání na jedničku, která ale není podmínkou. Pochopí to i ten, který první díl neviděl. Opět velice hezké. Nudné to rozhodně nebylo. Celý film se točil kolem přátelství a cestou za svým snem, takže rozuzlení zase dojemné. Navíc je k našim známým hrám připojeno ještě něco nového, co skýtá spooostu možností, což taky ve filmu krásně využili. Nějaké děti vedle nás v kině se ošívaly a nebavilo je to. Ale my starší jsme si to užívali. Rozhodně doporučuji těm, které si jednička získala, že vám to "chuť" jedničky nezkazí.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Možná si většina tady řekne, že jsem přízemní puťka, ale mně se to nelíbilo. Viděla jsem to dohromady dvakrát, abych tomu dala šanci. Moje negativní pocity bohužel přetrvaly. Neříkám, že je to zle natočené, nebo že herci jsou hrozní, to ne. Ale prostě je to takové temné, zmatené, snové, až schizofrenní, že mi to nedělalo dobře. Sice konec to trochu spravil. Ale to provedení, prostě fantas magorie.

plakát

Paddington 2 (2017) 

O chloupek horší než jednička. Ale pořád je to takové přívětivé, dobrosrdečné, roztomilé a přitom dobrodružné. Paddington se sice octne ve vězení, to mu ale nebrání v tom, aby si udělal přátele a obohatil jejich životy stejně jako všem sousedům v jejich londýnské ulici.