Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Obsahy (9)

Squat Wars

Squat Wars (2009)

Snímek se zabývá historií squatingu v České republice. Popisuje vznik i zánik squatů Ladronka, Zenklovka a Milada, přináší rozhovory s obyvateli a obyvatelkami squatů či archivní záběry a fotografie. Film ukazuje i násilné vyklizení squatu Milada v červnu 2009 a policejní brutalitu v září 2009, při pokusu squaterů obsadit prázdný dům na Albertově.

This Is What Democracy Looks Like

This Is What Democracy Looks Like (2000)

Snímek "Takhle vypadá demokracie" poukazuje na omezování demokracie a porušování lidských práv v souvislosti se zasedáními institucí tzv. Brettonwoodského systému (Mezinárodní měnový fond a Světová banka) a kritizuje dopady globalizace a kapitalismu. Zaobírá se protesty proti zasedání Světové obchodní organizace (WTO) v roce 1999 v americkém Seattlu. Ukazuje průběh protestů, výpovědi účastníků a v neposlední řadě i policejní brutalitu.

Iron Maiden: Rock in Rio

Iron Maiden: Rock in Rio (2002) (koncert)

Rock in Rio je film s živým koncertem legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden. Bylo nahráno během festivalu Rock in Rio v brazilském Rio de Janeiro. Na jejich vystoupení přišlo okolo 250 000 lidí - což je nejvíce v historii kapely, hlavně díky návratu zpěváka Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smitha.

Tráva - dějiny hulení

Tráva - dějiny hulení (1999)

Dokument Grass pojednává o vývoji přístupu americké veřejnosti a legislativy k marihuaně. Film se zaobírá celým 20. stoletím, které bylo plné demagogie a účelných manipulací s lidmi. Vláda potřebovala, aby lidé uvěřili, že marihuana je nebezpečná stejně nebo více jako tvrdé drogy. Součástí dokumentu jsou dobové záběry na kterých můžeme vidět lidi pod "vlivem" marihuany, mající sexuální orgie či šílenost. Dále uvidíme vládní opatření, která byla zavedena pod roušku boje proti marihuaně za účelem legalizace omezení práv mexického obyvatelstva. S tímto také souvisí nekončící válka proti drogám a s tím plynoucí astronomické výdaje na ni....

9/11: Press for Truth

9/11: Press for Truth (2006)

9/11: Press for truth je dokumentární film zabývající se útoky na Světové obchodní centrum 11. září 2001 z hlediska počátečního blokování vyšetřování vládou a celkové role médií. Film sleduje převážně osudy "Jersey Girls", což jsou ženy, které ztratili ve WTC své blízké. Tyto ženy se rozhodly pátrat na vlastní pěst vstříc vládní neochotě započít oficiální vyšetřování těchto událostí, jejich tlak nakonec přispěl rozhodující měrou k ustanovení vyšetřovací komise Kongresu Spojených států. Ve svém pátraní se, ale setkaly s nepochopením vládních orgánů a médií. Při revizi vládní zprávy konstatovaly, že přes 70% jejich stěžejních otázek nebylo vládnou plně či vůbec zodpovězeno, přestože ta nejprve jejich dotazy přislíbila převzít jako osnovu pro směr vyšetřování.

Film je z části založen také na časové ose podle Paul Thompsona, který sestavil sled událostí z hlavních médií, který ve výsledku naprosto nekoresponduje s vládní verzí událostí ohledně 11. září. 9/11 : Press for truth přináší důkazy o možné spojitosti tajné pákistánské služby ISI s Al-Kaidou a potažmo útoky v USA. Film také přináší informace ohledně faktu, že vláda USA mohla útokům předcházet - obdržela specifická varování 14 cizích států a rozvědek na jejichž základě byla zvýšena bezpečnostní opatření a to jen pro vedoucí vládní představitele v měsících těsně před útoky.

Made in Britain

Made in Britain (1982) (TV film)

Made in Britain je sondou do života mladého neonacisty. Hlavní hrdina Trevor, ignoruje jakékoliv nařízení, zákony a systém obecně. Nechodí do školy ani do práce a jediné na co se zmůže je kradení aut. Dostává se do ústavu pro mladistvé, kde by z něho měli udělat slušného člověka. Ale ani vychovatelům se tento záměr nepodaří a Trevor se dál poflakuje a hází cihly do domů pákistánské menšiny. Celý snímek je o boji proti společnosti, pravidlům či řádu...

Punk jako životní postoj

Punk jako životní postoj (2005) (TV film)

Punk: Attitude představuje punk nejenom jako hudební či módní trend, ale jako svébytnou filosofii založenou na vzpouře a nezávislosti jedince. Spojením pronikavých inverview s unikátními záběry z koncertů se režisér Don Letts vrací ke kořenům punku v raném rock and rollu a dále sleduje vliv skupin jako Stooges, Velvet Underground či New York Dolls až po vznik dnes již legendárních punkových kapel New Yorku a Londýna sedmdesátých let. Bez povšimnutí neponechává ani vzájemnou návaznost punku a reggae či hiphopu a vývoj alternativní hudby devadesátých let dvacátého století.

911 Mysteries Part 1: Demolitions

911 Mysteries Part 1: Demolitions (2006)

Dokumentární film, pojednávající o zřícení věží Světové obchodního centra v září 2001. Autoři uvádějí jasné důkazy, že Dvojčata se nemohla zřítit vlivem žáru z letadel a naopak předkládají teorii o řízené demolici WTC. Dále připomínají ,že dvojčata a WTC 7 byly jediné budovy v historii, které se zřítily vlivem ohně. Film pokládá další otázky: Proč se první zřítila věž, která byla zasažena až jako druhá? Proč věže padaly téměř volným pádem, když patra musely vydávat obrovský odpor?

Loose Change 2nd Edition

Loose Change 2nd Edition (2006)

Loose Change 2nd Edition je dokument, který popírá oficiální verzi útoků z 11. září 2001 a z těchto útoků obviňuje vládu Spojených států. Autoři popírají teorii o nárazu letadel do WTC, naopak předkládají teorii o umístění výbušnin do Dvojčat. Dalším tématem filmu je Pentagon. Režisér Dylan Avery předkládá fotografie, na kterých nejsou vidět trosky Boeingu a zpochybňuje otvor v Pentagonu. Dokonce předkládá vizi, že do Pentagonu mohla narazit řízená střela. Ve filmu se vyskytuje mnoho otázek a oficiálních nesrovnalostí např. let č. 93, pojištění WTC těsně před útoky, žijící atentátníci, záběry Usámy bin Ládina... Tento dokument je distribuován převážně po internetu a sami tvůrci nabádají k jeho stahování a vypalování.

Reklama