Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (74)

plakát

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013) 

Ale jo, jako film na jedno podívání, proč ne. Místy jsem se bavil (zejména kvůli Jeffu Bridgesovi), ať už kvůli vtipným dialogům (třeba seznamování se jménem Pulsiphera) nebo zajímavým nápadům (třeba identita agentů po smrti - byť tady potenciál zůstal nevyužit). Navíc to celé mělo slušný spád. Nicméně, jako celek to na víc než na 3* určitě nemá. // Co mě zaujalo: Super byla úvodní stop-time scéna, když "zemřel" Ryan Reynolds.

plakát

Hon (2012) 

Tak po dlouhé době jsem zase viděl film za plných 5*. Byť ústřední téma není zrovna dvakrát originální, zpracování je skutečně bravurní. Ztotožňuji se s tím, co tady zaznělo již v jiném komentáři - opravdu jsem si místy připadal, že se nedívám na film, ale na přímý přenos z dánské vesnice, tak realisticky na mě zpracování působilo. Hodně silně emotivní drama, ve kterém exceluje Mads Mikkelsen, ale ani ostatní herecké obsazení se rozhodně neztrácí. Konec jen ukazuje, že tato obvinění jsou ve své podstatě doživotní, když ke stoprocentní očistě nikdy nedojde. // Co mě zaujalo: Jak málo stačí...

plakát

jOBS (2013) 

Na to, o jak zajímavé téma se jedná, u kterého se přímo nabízelo maximální vyždímání, je film bohužel pouhým slabším průměrem - téměř vše je podáváno výrazně zkratkovitě, bez nějakého hlubšího zápalu. Navíc filmu chybí drive, který by udržoval mojí pozornost po celou dobu. Pokud film porovnám se Social Network, tak ten byl (alespoň pro mě) někde úplně jinde. // Co mě zaujalo: Jenom jsem si potvrdil, proč že to nikdy nebudu mít nic od Apple - protože právě vize o přístupnosti všem a jednoduchosti ve svém důsledku znamená omezení volnosti uživatele, což není to, co hledám. Nechci být tím jednoduchým uživatelem, který je vlečen za ručičku.

plakát

Konfident (2011) 

Konfident je ve své podstatě pouze průměrný film. Téma, které by se dalo rozhodně "vyždímat" víc, tvůrce zpracovávají a podávají pouze povrchně, takže potenciál zůstává výrazně nevyužit. Líbil se mi výkon Vetchého a Budaře, ostatní bohužel zůstávají za očekáváním. // Co mě zaujalo: Sledování každého každým.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Dvojka ve všem předčila jedničku, nicméně na víc než na 3* to stejně nestačí. Jennifer Lawrence si sice přisvojila roli tahouna celého hereckého obsazení (i doutnající revoluce), což byl určitě krok dobrým směrem, ale celé je to pořád ještě takové povrchní. Zajímavé nicméně bylo představení diktatury, resp. krutých metod k jejímu udržení (a k udržení poslušnosti), které ovšem ve svém důsledku mají zcela opačný dopad - vytváření symbolů odporu, rozhoření revolučních snah a jejich postupné posilování. Škoda jen té délky, přece jenom 2,5 hodiny mi přišlo poměrně dost. // Co mě zaujalo: Zajímavá proměna svatebních šatů.

plakát

Sviňák (2013) 

No nevím, pokud by mě nezaujalo několik více či méně sprostých gagů (film si zrovna dvakrát servítky nebere a jen tak před něčím se nezastaví), pak fakticky nezůstává vůbec nic a film tak pro mě zůstává do značné míry nepochopen... // Co mě zaujalo: Soutěž u kopírky (nechci spoilerovat).

plakát

Enderova hra (2013) 

Slabota, nechápu, jak to může mít 70 % hodnocení... Nudou jsem v průběhu filmu několikrát usnul. // Co mě zaujalo: Bohužel nic.

plakát

Závod s časem (2013) 

Uff... Že tam hraje Selena Gomez, budiž, kvalitou to odpovídá. Ale co tam dělá Ethan Hawke? I když s ohledem na jeho výkon předpokládám, že to dostal nařízeno v nějakém "balíčku" asi s něčím výrazně jiným, takže se tady skutečně "vyřádil"... Film je o ničem, akční scény mi přišly dost amatérské. Jedno nesmrtelné auto, které by snad vydrželo i zásah atomovkou. Spousta odpadajících policejních bavoráků. Do toho všeho dva výbuchy (btw. člověk se až diví, co že to v Bulharsku stačí na to, aby vybouchlo nádraží), trocha hackingu pro děti přes ipad a to je asi tak všechno. Na úplný odpad to není, ale kvůli tomu, že jsem to nevydržel koukal na jednou, ale na třikrát (což je na druhou stranu u 90 minutového filmu výkon), nemůžu jinak, než za 1*. // Co mě zaujalo: Slušná byla jedna ze závěrečných scén, která byla točena z nárazníku.

plakát

Gravitace (2013) 

Rozporuplné pocity - fascinující vizuální stránka, kdy některé momenty byly skutečně dechberoucí (zejména teda rozpad ISS, ale i polární záře, záběry Země apod.), která ale není doplněna ničím dalším. O příběhu se vlastně ani nedá mluvit, navíc si nemůžu pomoct, ale prostě jsem tomu nevěřil (moje nedůvěra začala hned na začátku, když dost pochybuju, že by si nějaký astronaut mohl dovolit jen tak pro nic za nic si dávat průlety kolem lodě ala Clooney). Z nedůvěry pak vyplynulo i to, že se nedostavily nějaké moc silné survival pocity. Takže se vracíme zpět na začátek komentáře - užil jsem si vizuál, ale k nějaké výrazné nadprůměrnosti filmu něco chybělo. Při hodnocení jsem dost váhal mezi 3 a 4*, nakonec dávám slabší 4*, když se třemi bych asi filmu přece jenom křivdil.// Co mě zaujalo: Průhled hlavou (v helmě) po zásahu kosmickým smetím.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Slušný úvod, kdy jsem se místy opravdu bavil, nicméně postupem času přece jenom kvalita tak trochu padá do průměru. Všichni hlavní hrdinové předvádí dobrý výkon, navíc to moc dobře funguje i mezi nimi navzájem. Jennifer Aniston (kolik že jí to je???) umí prodávat svoje luxusní tělo, takže i v tomto ohledu bylo na co koukat. A přiznejme si - co bylo to hlavní, na co mužská část populace u tohoto filmu čekala? :-) // Co mě zaujalo: Scéna BJ/1000 pesos.