Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 446)

plakát

Divoši (2012) 

Obchoduju s drogama ve velkém a najednou mi jde o život, no kdo by to čekal. Váhám, zda je to akční pitomina s prostoj a la cool život nebo drogová jízda s příměsí granátů. Nechci to odsoudit jako slabotu, přece jen se herci snaží (leč srovnejme Del Tora s Hayek) a režisér drží průměr. Ale proč ta nesoustředěnost na akci, zaměření se na Travoltu pouze s prodejních důvodů a hlavně konec, který vás rozmrzele zamrzí?

plakát

Dokonalá bouře (2000) 

První půlka filmu vytváří divákovi profil těch, jenž budou bojovat s obří bouří a v druhé konečně přijde dlouho očekávaná akce. Jenže ejhle, záchrana plachetnice probíhá nějak uměle (řka neuvěřitelně), rybářská loď je asi nadnášena mořskou pannou a efekty vypadají vcelku dobře, když nedáváte moc pozor. Fandové katastrof asi neostrouhají, ale vztahy nám tu vedou a perfekcionista si najde své pole působnosti.

plakát

Malá princezna (1995) 

S otevřenými ústy hledí čtyřicátník na režijní dokonalost pro předpubertální dívky. Vedení herců a celkový soulad je neskutečný, dokonce se dotkneme rasové otázky. Napětí ani humor se nepřelívá k dospělým, ani dětem školce povinným. Kulisy a celkový náboj drží scénář a příběh na piedestalu a, již starší, tvorba válcuje modernu.

plakát

Špión (2015) odpad!

Solidní rozjezd akční komedie vám od určité chvíle naruší imbecilní záseky, což přejdete, že to byl jen ojedinělý výstřelek. Jenže ono se to zhoršuje a v půlce už poposedáváte s otázkou na rtu "To přece nemůžou myslet ani jako komedii". Vtipné momenty v počtu prstů ukrajinského dělníka na pile jsou proloženy tlustým udýchaným medvědem a trapnými akčními scénami (zepředu otylá bečka na úpícím skútru - zezadu postavou zajímavá dáma středních let, bojující Law - jen ať se ten sympatický chcípáček neublíží). PS: A proč protrpět až do konce? Protože Vás donutí partnerka.

plakát

Manželská historie (2019) 

Až civilně hrající Johansson a jen civilně hrající Driver rozehrávají pomalý úpadek manželství, které obnažuje starou bolest, ale i lásku. Divák obdivuje poměrně klidné hádky na fakt, že jeden se cítí zrazen při rozpadu a druhý v předchozí dekádě. Pro páry, jenž mají svůj vztah poničen či přímo má na kahánku, je to určitý druh terapie (odmyslíme-li si zaoceánský právní formát). Nevystřelí nás to z bot, ale donutí sundat si ponožky a ucítit něco reálného. PS: skvělé vedlejší role (Dern, Liotta, Alda).

plakát

Veselé Velikonoce (1984) 

Pletichář je dostižen skoro při činu a rozbíhá sérií malých lží, ve kterých ho jeho nová známost podpoří. Je to vpodstatě pitomé, ale výkon Belmonda a jeho komparzu okolo je natolik dobrý, že se člověk nechá bavit až do konce.

plakát

Angry Birds ve filmu 2 (2019) 

Víceméně opakovaná jednička. Nic nečekáte, trochu se zasmějete, nicméně rodina s menšími dětmi se zabaví a to mi tentokrát stačí.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Romantické a zároveň až pateticky zdlouhavé. A že život takový bývá? Souhlasím, bohužel souhlasím.

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Hledáme poučení a zenový klid. Díváme se primitivní výchovu a narůstající zneklidnění, že poučení nepřichází a tak čekáme na konec, který ale nepřekvapí.

plakát

Mezi žraloky (1994) 

Spacey jako psychopatický vedoucí je tak věrný, že mi dokonale připomněl magora, co šéfoval mě. Překvapil Whaley, který z ustrašeného zelenáče a padavky vykřesal kousek chlapa. Závěrečná část je vymazlená a podpoří kvalitu, která časem nestrádá.