Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Vývažené a dech beroucí závěr, pro mne film filmů. S nulovým očekáváním jsem dostal dílo, jenž se mi vrylo pod kůži. Napětí, brilantní lavírování mezi snem a skutečností, lehce surrealismu a psychoanalytiky. Jake Gyllenhaal si tímto vydobil pevné místo v mých oblíbených hercích. Ještě nikdy jsem nešel ihned po filmu na jeho oficiální stránky a i ty me nadchly. Jestli bych si přál pokračování, tak zde. Leč s vědomím toho, že druhý díl bývá statisticky slabší, nechme vrchol vrcholem.

Fontána

Fontána (2006)

Nerad to říkám, ale ten film mě duševně rozsekal. Těžké téma, vizualizace a láska. Nádherné..

Drive

Drive (2011)

Pokud si chcete vychutnat tento výborný film, dejte mu čas. Méně (dialogů) je zde více (dojem z filmu). To je přesně příklad Ryana Goslinga, o kterém se právem píše, že (ve) filmu exceloval. Pomalé pohyby, klidná mluva, párátko jak z Divokého Západu, umění bravurně řídit auto a napínavý děj, to vše nám režisér nabízí postupně, abychom rostli s hrdinou. Nesmí chybět osudová žena, která má v sobě něco tiše krásného. Atmosféra a ta hudba! Přál bych si víc takových filmů...

Matrix

Matrix (1999)

Matrix založil vlastní kult z vlastními pravidly a předem vybranou společností. Darren píše o zjevení, nezbývá než souhlasit. Já si to užil, konečně akční sci-fi s přesahem, uvěřitelné výkony a inovativní prvky.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Kdyby Pan herec Rudolf Hrušínský už jiného filmu nenatočil, což se naštěstí nestalo, stal by se i tak ikonou. Jeho výkon, atmosféra filmu, kamera a jednoduchost, která ale v sobě skrývá hloubku tématiky daného filmu... no nevím, zda jsem se měl měné kochat a víc se nechat "mrazit" myšlenkovými pochody hlavniho hrdiny.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nejsem fanda Batmana, ale tohle mě dostalo. Velkofilm kvalit nevídaných, jenž udává smysl slovu akční. Skvělá eskadra herců s vůdcem - Heath Ledger. Podpora propracované hudby Hanse Zimmera. Nelze hodnotit jinak než plných 5 hvězd!

Osamělost prvočísel

Osamělost prvočísel (2010)

Plných pět hvězd za mistrnou režii a herecké výkony. I přesto, že některé byly jak hra v akvariu s leklými rybami, ale ono to sedlo, nazval bych to hra proxemikou. Pocit s filmu mám chvějící se a to je přesně to, co by kvalitní film měl přivodit. Lehce bych to přirovnal ke knize, kdy si divák může některé věci domyslet, režisér mu nenutí jen svůj pohled a neříká vše polopatisticky jak ve většině blbuvzdorných amerických bijácích. Bravo pane Costanzo.