Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Umění přežít (2014) (pořad) 

Velice poučný reality-dokumentární cyklus, který lze praktikovat i v civilizovaném světě. Asi to zní přehnaně, ale i velkoměsta, respektive okraje velkoměst nebo chcete-li ghetta jsou takové mini džungle. Jen tam nejsou deštné pralesy, ale průmyslové zony, nežijí tam domorodci ale sociálně vyloučení, nenarazíte na hyeny ale na toulavé psy a kočky a místo nebezpečných hadů lze nalézt na ulici injekční stříkačky. A jednoho dne, kdy do takovéhle divočiny zabloudíte se Vám bude Umění přežít hodit.

plakát

Skandinávské umění (2016) (seriál) 

Další výborná série o umění z dílny BBC. Každý díl, jiná země. Skvěle mapuje historii, zábavným a poučným tempem se dostává až k současnosti jednotlivé země.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Ono je úplně jedno jestli je to Pátý element na druhou, nebo překopané Star Wars. Musí se nechat, že se bylo celých 137 minut na co dívat a moje pozornost neupadla ve spánek. Příjemně svižný spád s okoukaným příběhem a neokoukanými herci. I když Cara, ale je jedna z mála která se drží ve vizuálně mýtických rolí.

plakát

Perníkový táta - Na rožni (2009) (epizoda) 

Jn, sice napínavý jak kšandy, ale už mě vyloženě irituje jak se sice všichni chtějí pozabíjet, hlavně že každý má bouchačku nebo dvě a jen čekají kdo první z nich vystřelí. Jasně chápu, že takhle vytváří napětí, ale opravdovou autenticitu postrádá.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Jsem ráda že jsem viděla staré známé tváře z Tarantinova plátna. Obohaceno o nové. Snad jediné mínus, že na začátku zbytečně dlouho vykecávájí a tím se film prodloužil na tři hodiny ...

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Série příběhů, která se vryje pod kůži. Ze začátku nekonečně zdlouhavé až deprimující, že jsem chtěla přeskočit některé epizody, ale napínavé a nutí mě přemýšlet. V jednotlivých postavách se může najít každý, kdo si neprošel bolševismem. Před nedávnem jsem si prošla podobnou krizí, jakou prochází Hannah v tomto seriálu. Pokud nemá člověk něco, co mu nedovolí odejít tak tento stav bezmoci a beznaděje může přijít v každém věku.V prvních dílech série jsem s Hannah poměrně dost soucítila. Pro někoho může být opravdu důležité co si o něm okolí myslí. Zejména pokud žijete na malém městě, s pohnutou minulostí a pověst Vás pomalu a a jistě dohání. Nedej bože v zaměstnání nebo na střední. Pověst, za kterou si jistojistě může každý sám. A jste na vše sami... Až na pár přátel a rodiny na druhý straně světa. Všechny ty pocity, pohledy do nicoty, osamění a nepochopení za mě vyjádřila postava Hanny. Po shlédnutí posledních dílů jsem nasadila pragmatický pohled na svět, pragmatický pohled na to jak byla Hannah stupid. Seriál mi pomohl všechno přehodnotit. 13 Reason Why mi poskytl pohled na mně samotnou a pomohl mi k uvolnění. Když si po sobě čtu, co jsem napsala, tak mi to přijde jako sezení u terapeuta. Vlastně celý seriál na mě působil jako třináctihodinové sezení u terapeuta. Ke konci mě ta holka opravdu iritovala a byli mi sympatičtější záporné postavy jako Justin, Jess, Bryce. Ne že by mi bylo sympatické co provedli, jak se zachovali. Ale vlastně celý seriál je o vedlejších kolemjdoucích, a zajímají mě víc než hlavní postavy a těším se na pokračování. Nebylo by vůbec na škodu kdyby byla minisérie o Alexi, který se vlastně rozhodl podobně jako Hannah.. Za mě čtyři hvězdy, hlavně proto že má seriál smysl a neokoukané mladé tváře s uspokojivými výkony.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Vynikající seriál, který mne okamžitě vtáhl do děje. Na začátku jsem se smála a u konce se mi řinou hrachy z očí. Perfektní proměna (výměna) charakteru dvou hlavních hrdinů. Walt pokazil co mohl, a ještě se z něho stal nemorální agresor. Naopak ze závislého floutka Jesseho se stal uvědomělý mravokárce, který unikl před minulostí. I když jeho postava v poslední řadě mi nebyla dvakrát sympatická, z důvodu spolčení s DEA.. Jinak nejlepší seriál, podobného žánru co je k vidění.