Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (101)

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Začalo to skvěle, až nejlíp, řekl bych. Hank byl ostrý a vtipný týpek, s kterým se každý z nás dokázal svým zvláštním způsobem ztotožnit, protože Hank si prostě dělal to, co chtěl a co mu přišlo správný. Ale s každým dílem a s každou další sérií se tahle vlastnost vytrácela. Čím dál tím extrémnější situace a zápletky se snahou udržet divákovu pozornost a přinést něco nového, abychom nekoukali pořád na totéž, začaly po cca 4. sérii selhávat a neustále se opakující děj, kdy se Karen od Hanka odlepí, kvůli něčemu, co udělal (leč nechtěně), už 7x po sobě prostě spíš naštve, než že by přinesla nějaký filmový zážitek. Hankovo chování se stalo trapným a iracionálním a jeho snaha získat Karen otravná - prostě to celé nefungovalo. Za prvních pár sérií a Davida ale i tak nechávám vysoké hodnocení.

plakát

Železná srdce (2014) 

David Ayer se snažil tak realisticky zachytit, jak vypadala 2. Světová válka, až to vůbec jako Druhá světová nevypadalo. Když se k tomu přidá SS prapor, který bojuje spíše jako horda zombie, výsledek nemůže být dobrý. A koho proboha napadlo dát Shia La Beoufovi roli ve válečném filmu? Tragédie. 3* za Brada.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Být ještě týnejdžr, asi bych se s tímto seriálem dokázal ztotožnit více. Ve svém věku jsem spíš už jen kroutil očima a říkal si, PROČ SI TEN KOKOT NEMŮŽE DOPOSLECHNOUT TY BLBÝ NAHRÁVKY ROVNOU. - Průběh každého dílu vypadá zhruba následovně: Poloretardovaný Clay poslouchá nahrávku o určité osobě - nedoposlechne ji celou a onu osobu jde konfrontovat. Zmiňovaná osoba odpovídá: "Clayi, ty vole, ty tomu nerozumíš, musíš si to doposlechnout celý!" Připitomělý Clay odchází nasraný a jde dělat blbosti a poslouchat dál svým šnečím tempem... I přesto jsem seriál dokoukal, takže 4* musím dát. PS: Dosud jsem nikdy nezmínil, že by videohry či filmy mohly působit jako návod, ale tento seriál bych zdeptaným a přecitlivělým náctiletým opravdu radši nepouštěl... Asi už fakt stárnu.

plakát

Philadelphia (1993) 

Dlouho jsem se odhodlával si Philedelphia pustit, ale dostal jsem se k tomu až teď. A musím říct, že jsem očekával víc. Děj i konec se dá předpokládat hned od 10. minuty a zbytek už mě nenadchnul a ani nerozesmutnil (podle toho, co jsem o filmu slyšel,jsem čekal, že budu brečet jako malý). Dokážu si představit, že ve své době v USA musel být tento film hot topic, ale v dnešní době už by téma homosexuality, doufám, nemělo nikoho vytáčet. Ale za shlédnutí to učitě stálo, kvůli oscarovému výkonu Toma Hanske. Aspoň párkrát dali ti šašci v Hollywoodu tu sošku správně.

plakát

Wonder Woman (2017) 

První polovina je tak otřesná slátanina, že jsem měl chuť dát dvě hvězdy a film vypnout. Po tom, co jsem si zvykl, že vandrvůmn a handsome, dokonalý, správňácký, špionský princ bojují OPĚT proti Němcům, OPĚT za války a OPĚT za tu správnou, jedinou a pravou stranu, začal být film o trochu lepší, i když mě to pořád bolelo. Snímek nepřinesl nic, co bychom už 200x neviděli, záporáka si ani nepamatuju a to jsem tuhle DCčkovinu dokoukal před ani ne hodinou. S odřenýma ušima 3*.

plakát

Power Rangers: Strážci vesmíru (2017) 

Další ze série superhrdinovek, kdy se z teenage loserů, leč správňáckých, stanou supersilní zachránci světa. Tento námět filmu už je tak ohraný a podprahově se snaží, aby se s ním co nejvíce lidí ztotožnilo a prožívalo film naplno. Provedení filmu už je o něco šťastnější, ale hitparáda to není. Boje jsou o ničem, záporačka působí spíše komicky (hehe), infantilní vtipu ve stejném stylu jako Marvel opět nevychází(až na Billyho Mamazorda jsem se nezasmál, max vyfoukl nosem) a pointa - záchrana světa, také úplně nepřekvapí, natož aby film zachránila. Celé se to ale hezky sleduje a člověk může na 2 hodiny úplně vypnout. Z tohoto důvodu a z nostalgie dávam 3*

plakát

Chatrč (2017) 

Nuže, tohle bylo tak pobožný a křesťanský, až jsem málem začal googlit fotky mladých kloučků a dívenek. Sam Worthington je kvalitní herec a ve filmu působil důvěryhodně, ale i tak nedokázal zachránit otčenášskou a přeamerickou pointu. Pokud nevěříte v Boha a neztratili jste zrovna někoho blízkého, neztrácejte tímto filmem čas (jako já).

plakát

Frida (2002) 

Po půl roce v Mexiku jsem se konečně odhodlal pustit si film o nejslavnější Mexičance. Některé životy stojí za to, aby byly zachyceny ve filmu a Frida Kahlo je toho jasným příkladem. Pár věcí z jejího života samozřejmě chybí, ale kdo by chtěl sledovat 4-hodinový film? Zošklivněná Salma Hayek příjemně překvapila.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Když natočíte film, ve kterém se vůbec nedá porozumět chování hlavního hrdiny a vlastně ani jiných postav, víte, že je něco špatně. Přidejte k tomu debilní příběh a tadáá! Kokotina je na světě! 2* aspoň za ucházející bojové scény.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Když Marvel na chvíli odstoupí od svého infantilního humoru a PG ratingu a naopak přijme od své konkurence DC trochu té syrovosti, brutality a depresivní atmosféry, dějí se divy. Film Logan nám přibližuje jeden z mnoha světů X-Menů, kde mutanti už pomalu vymírají. Hlavní trojice přichází s poměrně jednoduchými motivy a trochu komplexnějšími emocemi, s kterými se ale dokáže ztotožnit snad každý divák a v průběhu filmu si k nim vybudovat určité pouto. Pak stačí přidat trochu brutality a dobrý příběh a pětihvězdičkový film je na světě... Budeš nám v X-menech chybět, Hughu! "Nature made me a freak. Man made me a weapon. And God made it last too long."