Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Rodinný
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (9)

plakát

Tai ji (2008) (seriál) 

Nenechte se odradit negativními komentáři níže. Jen je prostě dobré si uvědomit, že se díváte na seriál. Tzn. pokud hledáte nějaké hlubší informace o Taichi tak se tomuto a dalším jiným snímkům vyhněte obloukem. K tomu jsou jiné filmy a dokumenty (Například většina dokumentů televizní stanice CCTV - obzvláště devíti dílný "Taichi of Wudang" a dvou dílný Taijiquan Mijing ... což bych přeložil jako Taijiquan Nezmapovaný). Takže zpět k seriálu. Vynikající choreografie bojových scén. Nádherné exteriéry. A na posledním místě příběh, který je prostě ... no slabší neřkuli slabý. Takže jen upozorňuji, že se jedná o seriál a proto bych chtěl požádat další přispěvatele, aby na to brali ohled...protože tento snímek si opravdu nezaslouží hodnocení pod 3 hvězdičky. Tedy pokud nemáte rádi Kung Fu, Taijiquan, Čínu a seriály obecně - pak si ale předtím než sem něco napíšete položte otázka proč jste se na tohle proboha dívali?!

plakát

Fu shan zan shi fu (2005) (seriál) 

Toto je 20 dílný televizní seriál o "skutečných - legendárních" postavách kolem Wing Chun. V podstatě se jedná o "kriminálku" kde do sebe občas někdo řeže. Některé příběhové zvraty jsou poněkud překombinované, ale to je zřejmě dáno stopáží a nutnosti udržet divákovu pozornost. Je pravda, že i já jsem se několikrát přistihl jak jsem byl zvědav na to jak z určité situace scénáristi vybruslí. A samozřejmě vždy vybruslili. Pro příznivce Wing Chun kung fu je toto povinnost. Pro ty jež by chtěli vidět Yuen Biaa a Liu Chia Lianga v jednom filmu tak zde mají možnost. Jinak pro odborníky jsou zde k vidění klasické "old school" souboje "Hung Gar vs Tang Lang"; "Hung Gar vs. Wing Chun"... Jednu hvězdičku ubírám pouze za technické zpracování - pro mě to bylo až příliš televizní (rozuměj studiové) na rozdíl od jiného seriálu Master of Taichi.

plakát

Mai wei (2011) 

Tento film je čistokrevný blockbuster, který by mohl Hollywood závidět. Je pravda, že Taegukgi to není, ale zas tak špatné jak je nám tady vnucováno to opravdu není. Z technického pohledu je to "majstrštyk" ,pravdou je že spousta záběrů je na efekt, ale otázkou zůstává jestli je to dobře nebo špatně. Pro mě je to rozhodně bomba a je to za posledních pár let jeden z nejlepších válečných filmů co jsem viděl. Není to dokument. Není to Taegukgi. Není to Welcome to Dongmakgol. Pro ty kteří by to chtěli nějak přiblížit tak je to takový mix Zachraňte vojína Ryana a Pearl Harbor. Takže ti z Vás kteří nenávidíte vizuální stránku obou těchto filmů nebo jejich "klišoidnost" tak od tohoto dejte ruce pryč. Závěrem jen snad, že příběh mě naprosto oslovil a třeba útok na mongolských hranicích kde jsou mezi sebou tanky a jezdci na koních mě také docela dostal....a takových podobných akcí a záběrů na efekt je film úplně prošpikován. Jednu hvězdičku dávám dolů jen za to, že téma bylo spíše na seriál a ne na jeden film ... jinými slovy pan režisér nám chtěl vyprávět víc než na co stačila stopáž filmu . Obzvláště by mě zajímaly ony 3 roky které strávili protagonisté na německé straně. To by si možná zasloužilo i samostaný snímek.

plakát

My Kingdom (2011) 

Původně jsem chtěl napsat, že nechápu tak nízké hodnocení, ale pak jsem si uvědomil, že jej vlastně chápu. Pro ty kteří hledají akční mlátičku tak budou zklamaní z toho, že zde není příliš mnoho akčních scén. Pro ty kteří se chtějí něco dozvědět o "čínské opeře" tak ty zase zklame nedostatek informací. Pro všechny ostatní se jedná o vynikající počin asijské kinematografie - počínaje záběry, choreografií, hereckými výkony ...až přes příběh u kterého jsem opět neodhadl závěr a hlavně jsem se domníval, že už je konec přesto že film stále pokračoval...což se mě často nestává. Je to jako kdybyste smíchali film Shanghai Triad z roku 1995 a Jackie Chanovo "Miracles" z roku 1989 - takže pokud Vám tyto dva filmy něco říkají tak toto je právě pro Vás. Nemluvě o excelentním výkonu Yuen Biaa či Yu Rongguang na kterého už od snímku "Iron Monkey" nedám dopustit. A závěrem snad jen, že režisérem bojových scén není nikdo jiný než Sammo Hung - což mluví samo za sebe. Takže Sammo Hung, Yuen Biao a Rongguang Yu po dlouhé době v jednom filmu si opravdu nezaslouží hodnocení pod 3 hvězdičky.

plakát

Lynč (2011) 

K tomu to snad není ani co dodat. Vzhledem k tomu, že to natočili naši sousedé tak je to jako vystřižené z našich končin. Každopádně to není pro slabší povahy a rozhodně nepotěší, že se jedná o film podle skutečné události. Takže jen rada na závěr ... pokud se někdy rozhodnete někoho zabít tak to udělejte tak, aby se jeho tělo nikdy nenašlo jinak na tom budete podobně jak "hrdinové" z tohoto příběhu.

plakát

Kanibalové (1980) 

Vzpomínám si když jsem tento film viděl poprvé. Bylo to někdy v roce 1986 na videu v příšerné kvalitě. Každopádně jsem do poslední vteřiny věřil, že se jedná o dokument. Teprve později jsem se dozvěděl, že to bylo čistá fikce. Díky této zkušenosti jsem pak již nikdy nepochopil šílenství kolem "záhady blair witch", kde byl dokumentaristický nápad vykraden právě z tohoto filmu. Pro všechny kteří hodnotí (komentují) tento snímek 2 hvězdy a níže jen proto, že je jim z něj špatně tak všem těm bych chtěl připomenout, aby si vždy předtím než si něco pustí přečetli alespoň název filmu, protože je pro mě naprosto nepochopitelné jak si může někdo pustit film s názvem Kanibalové (Canibal Holocaust) a předpokládat, že uvidí nějakou psychologickou studii alá Mechanický Pomeranč apod. ??!!. Takže jen závěrem míra autenticity byla v tomto snímku dovedena k dokonalosti a to takovým způsobem, že dokonce i v zahraničních recenzích se v té době objevila památná věta kterou bych chtěl tento komentář zakončit. "JE TOTO SKUTEČNĚ CESTA KAM JSME CHTĚLI ABY HOROROVÝ ŽÁNR DOSPĚL?!" ... a jen připomínám píše se rok 1980!

plakát

Visitor Q (2001) 

Tento film byl mým prvním setkáním s režisérem Takashi Miike(m). Bylo to v roce 2001 a od té doby jsem nevynechal ani jediný z jeho snímků. Visitor Q bych popsal asi těmito slovy - šok, bizarnost, úchylnost, zvrhlost, brutalita...ne notně v tomto pořadí. Nic podobného jsem nikdy předtím a ani potom neviděl. Doporučuji všem, kteří se domnívají, že viděli už "všechno". Nedoporučuji těm pro něž je jediným vzorem "Mirek Dušín" - pro ty by shlédnutí tohoto snímku mohlo mít nepříjemné důsledky.

plakát

Mnich (2011) 

Tak tento film pro mě byla absolutní "bomba". Doporučuji všem pro které duchovno není něco jako sprosté slovo. Bez ohledu na to jestli se jedná o křesťany, buddhisty, islamisty atp. Ale nejvíce asi pro ty kteří kdy něco slyšeli o celibátu a nebo se dokonce o něj pokoušeli ... pro všechny tyto bude mít tento film několik rozměrů, které se bohužel nedají popsat -- tohle se prostě musí prožít / vidět!

plakát

Bian di lang yan (2011) 

Pro mě jednoznačně překvapení roku. Válečná akční "střílečka" o sniperech kterou bych z Čínské filmové tvorby neočekával. Původně jsem to chtěl k něčemu přirovnat, ale nevzpomínám si na žádný film, který by jej kopíroval. Každopádně je to čistý "hollywood" i se všemi klišé které k tomu patří...což nevidím jako nějaké negativum, ale naopak oceňuji, že si film nehraje na něco co není. Vynikající akční sekvence (rozuměj s ohledem na rozpočet ) kde jsem nebyl schopen odhadnout co se stane v dalším okamžiku. Tento film si dokážu představit i jako remake z prostředí 2.sv války...který by určitě přilákal do kin mnoho fanoušků žánru. Ti z Vás kteří nemají rádi asijskou kinematografii tak si z hodnocení uberte 2 hvězdičky...a ti z Vás kteří nemají rádi akční(střílecí) filmy se na tento ani nedívejte. Pro všechny ostatní je to povinnost!

Ovládací panel