Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 830)

plakát

Angličanka (2022) (seriál) 

Tohle bylo hodně milé překvapení. Westerny mám tak 50 na 50. Musejí být fakt hodně dobré, aby se mi líbili. A na tenhle seriál jsem se chtěla podívat jen kvůli Emily Blunt. Nezklamala. Angličanka je povedená mini série, která má promyšlený příběh, trochu historie a romantiky a krásně to utíká. Místy je to i napínavé a hlavně herecky skvěle zahrané.

plakát

Spirited (2022) 

Spojení Willa Ferrella a Ryana Raynoldse jsem si nemohla nechat ujít. Nakonec jsem docela i spokojená. Verzí Vánoční koledy jsem viděla nespočetně, ale tahle je moc povedená. Líbí se mi, že je zasazená do moderního světa, je tam i hezky promyšleně vysvětleno, jak svět vánočních duchů funguje. Oba herci mají podobný humor a skvěle se doplňují. Občas jsem se fakt od srdce zasmála, naštěstí žádné trapnosti vás nečekají. Písně nejsou nic moc, vyloženě mi žádná nezůstala v hlavě, ale na zkouknutí o vánocích, když chcete mít večerní pohodu, to bohatě stačí.

plakát

Vánoce na spadnutí (2022) 

Taková vánoční verze filmu Přes palubu. Nic originálního to v sobě nemá, příběh, který jsme už viděli stokrát, předem jasně daný konec. Na film jsem se koukla převážně a jen kvůli Lindsay Lohan a jsem si jistá, že právě kvůli ní se na film kouklo 90% lidí. I po těch letech je Lindsay prostě tahák, jen škoda, že nemá ruku na kvalitnější filmy, protože pořád na to má.

plakát

Prokletá romance (2022) 

Řekla bych, že to trochu přehnali s písněmi. V prvním díle, pokud se nepletu, tak jsou tři maximálně čtyři písně? Tím, že jich bylo tak málo, tak se na nich mohli vyřádit a udělali z nich pecky. Tady je píseň každých deset minut a udělali z toho pohádkový muzikál, což se mi bohužel vůbec nelíbilo. Ty písně ani vyloženě nebyli nijak chytlavé nebo zajímavé, zatímco z jedničky si je pamatuju. Příběh nebyl špatný, docela dobře napsaný, ale jak říkám, kazí to ta hromada písní, která prodlužuje stopáž a 121 minut málokteré dítě vydrží na pohádku koukat. Potěšila mě ale Amy Adams, která z Giselle neztratila absolutně nic.

plakát

Vražda v Londýně (2022) 

Trochu mi to stylem a humorem připomínalo filmy Wese Andersona, ale ne tak skvělé kvalitně jako jsou ty jeho. Britského humoru je tu až až, takže pokud jste fanoušci, bude se vám to líbit. Překvapivě jindy herecky silný Sam Rockwell je tu spíše upozadněn skvělou Saoirse Ronan, která si scény s ním krade pro sebe. Alespoň mi to tak přišlo. Upřímně, dokázala bych si v jeho roli představit spíše někoho jiného, možná Johnnyho Deppa.

plakát

Koruna - Série 5 (2022) (série) 

Elizabeth Debicki naprosto dokonalá v roli Diany, rozhodně bych se nedivila, kdyby si odnesla veškeré ceny, protože místy jsem měla pocit, že se dívám na reálnou Dianu. Nicméně tahle série je u mě zatím nejhorší, kdybych mohla, tak hodnotím 3,5. Celkově se mi zdálo, že změnili styl vyprávění a to mi moc nesedlo. Epizody byly zdlouhavější a nudnější a takové o ničem. Chápu, že od Alžběty se to muselo trochu odklonit, protože v téhle sérii vede hlavně vztah mezi Dianou a Charlesem, ale nevím, nebylo to ono.

plakát

Blockbuster (2022) (seriál) 

Od tvůrců Brooklyn 99 je to hodně slabý čajíček, který má docela originální námět a velký potenciál, ale kazí to naprosto nepovedené vtipy a docela i nesympatický casting. Postava Randalla Parka mi vážně lezla na nervy a začala jsem ho brát asi až v posledních třech epizodách, což je dlouhá doba na získání postavy. Tohle se prostě nepovedlo a je to škoda.

plakát

Jen vraždy v budově - Série 2 (2022) (série) 

Druhá série si udržela laťku kvality té první. Trojice opět vůbec nezklamala a pokud to takhle bude dál, tak jen klidně ať série pokračují. Jen se bojím, aby ty vraždy v budoucnosti dávali ještě logiku a smysl, ale uvidíme.

plakát

Bullet Train (2022) 

Tohle bylo trošku zklamání. Ten hype kolem celého filmu mě vážně navnadil na něco velkolepého a nakonec jsem dost zklamaná. Přišlo mi to až mod zdlouhavé, místy se to fakt táhlo a nudilo mě to. Akce je tam spíš až ke konci, takže to člověka docela probere, ale jinak nic moc. Scénář je asi nejlepší, hlavně díky různým situacím, kdy si Beruška myslí, jakou nemá smůlu a ve skutečnosti má štěstí celého světa, protože jako vždy zázrakem přežije nebo se mu nic nestane. Ale jinak bych dost osekala délku, aby to rychleji uteklo.

plakát

Známí neznámí (2021) 

Je mi jasné, že se jedná o remake, na druhou stranu originální film jsem neviděla, ani žádnou jinou verzi. Tohle byla má první a zřejmě i proto hodnotím čtyřmi hvězdami. České filmy jinak hodnotím docela nižším počtem. Ale byla jsem příjemně překvapená, jakým způsobem to bylo propojené. Ta tajemství, intriky. O nejvtipnější část se postaral Martin Hofmann (za mě jeden z nejlepších českých herců v dnešní době - škoda, že nedostává víc prostoru v dramatických rolích). Bavila jsem se, byla jsem napjatá, za mě to splnilo účel.