Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 830)

plakát

Projekt Power (2020) 

Jsem mile překvapená, jak moc se mi to líbilo. Za prvné herecky je to skvěle zahrané a úžasný výber hlavních představitelů, kterým to společně šlape jak hodinky. Příběh je zajímavý, originální a napínavý. Krásně rozvržený děj. S přítelem se na hodnocení vůbec neshodneme, on to hodnotí jako blbost, já jako dobře povedené akční sci-fi. Rozhodně je to lepší než Bright s Willem Smithem.

plakát

College Road Trip (2008) 

Hvězdička za námět, kde se probírá vztah mezi otcem a dcerou, takové typy filmů mám ráda, ale jinak je to děs. Po celou dobu se tam jen křičí, otec se chová jako despotický magor, který chce mít svojí dceru pod kontrolou, ta mu právě kvůli takovému chování nevěří. Naštěstí to má jen 80 minut, ale i tak to pro mě bylo peklo.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Na western to bylo moc dobré, většinou mě tenhle žánr příliš nebaví, ale tohle se mi líbilo moc. Mělo to hezké tempo, krásně to utíkalo. Ano místy to je občas trošku užvaněné, hlavně Hailee, té ta pusa mele a nezavře se snad nikdy. Celou dobu filmu jsem si říkala, že ten špatný bude nakonec Matt Damon, no mýlila jsem se, ale o to větší překvapení bylo, že ho ztvárnil Josh Brolin, který byl skoro k nepoznání. Atmosféra filmu na diváka doslova dýchne západem. Konec je dojemný, ale tak akorát, rozhodně nespustíte žádný vodopád slz. Celkově to hodnotím jako film, ke kterému se ráda zase někdy vrátím.

plakát

Glee - Série 4 (2012) (série) 

Už to není to, co to bývalo. Jsem ale na druhou stránu ráda, že tvůrci dali větší příležitost Blainovi, jeho postavu i herce, který ho ztvárňuje mám strašně ráda. Takže to je pro mě potěšující. Příběhově je to ale hodně slabé, už to nemá z čeho brát a originalita je ta tam.

plakát

Muž, který nebyl (2001) 

Černobílé zpracování funguje na jedničku a osobně se mi moc líbila noir atmosféra, která tomu dodávala šťávu. Herecky je to taky skvělé, Billy Bob Thornron zvládl svojí roli se vší parádou, stejně jako Frances McDormand. Velká nevýhoda ale je, že film má scény, které se loudají a tím pádem nudí. Temto je občas fajn, ale přetrvává to pomalejší a nudnější. Takže jako celekm to bohužel navzdory skvělému obsazení a atmosféře vůbec nefunguje.

plakát

Ulička slávy (2016) 

Za prvé je to nuda, za druhé je to ještě větší nuda a za třetí je to strašlivá nuda s děsnými dialogy. Vojenské filmy mi nevadí, občas když na ně je nálada, tak je uvítám (hodně mě v tomto překvapil Netflix), ale tohle se prostě nepovedlo. Není tam žádný pořádný příběh, díky kterému byste poznali hlavní postavu a ztotožnili se s ní. Flashbacky do minulosti byly asi to nejzajímavější, ale bohužel jich bylo málo. Jsou tam momenty, které byly fajn, ale bohužel převažuji ty, které nudí.

plakát

Benji (2018) 

Mám ráda filmy o psech, některé jsou více povedené, některé méně. Benjiho řadím do těch lépe povedených, je to milé, dojemné a hlavně rychle to utíká. S ničím se to nezdržuje a má to krásné tempo. Ano, jsou tam scény, kdy jsem si ťukala na čelo a říkala, si, že to není reálné (například, aby pes otevřel dveře klíčem). Ale když přivřu oči, tak to byl moc hezký film, u kterého jsem se bavila a odpočinula si.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Zase jsem po dlouhé době dala šanci české kinematografii a dopadlo to dobře. Příběh Mrázka mi moc známý není, vůbec si ho nevybavuji, ani že bych o tom někdy četla. Takže celý film byl pro mě překvapivý. Říkala jsem si, že snad není možné, aby to někomu opravdu procházelo, ale jak se ukázalo, prachy jsou největším držitelem moci. Jsem překvapená, že se něco takového dělo i u nás a ještě víc překvapená, jak skvěle to češi dokázali natočit. Herecky je to skvělé, Vetchý je úžasný, ale všem se to moc povedlo. Místy napínavé, opravdu jsem hodně mile překvapená.

plakát

Feminists: What Were They Thinking? (2018) 

Krásný dokument o silných ženách, které na dobu, kdy to nebylo zvykem bojovali za svá práva a prostě byli odlišné. Jsem ráda, že se dokument nevěnoval jen jedné z nich, ale mohla jsem poznat různé příběhy a životy žen, které jsem před tím ani neznala. Znala jsem akorát příběh Jane Fondy, který mě vždycky dostane. Jsou tam momenty, nad kterými jsem kroutila hlavou, dokonce byl i moment, kdy jsem se rozplakala ať už dojetím nebo lítostí, co si některé museli prožít. Opravdu moc krásně zpracováno.

plakát

Sebeobrana: Příběh Cyntoie Brown (2020) 

Průměrně natočený dokument o silném příběhu, který ztrácí svůj potenciál. Bohužel je to trochu laxně natočeno. Líbí se mi příběh Cyntoie, věřila jsem jí od první chvíle, co jsem jí uviděla na plátně a nedokážu si představit, že bych dokázala být tak klidná a smířená s trestem jako ona. Závěr se mi líbil, jsem ráda, že stát změnil zákon ohledně prostituce mladistvých a díky tomu se na její případ koukalo z jiného úhlu pohledu. Co mě ale potěšilo nejvíc bylo rozhodnutí guvernéra jí trest zmírnit. Šestnáctiletá holka si odseděla 15 let za zabití v sebeobraně, za dobu ve vězení vystudovala vysokou školu, obdržela dva tituly a nyní na svobodě pomáhá stejným ženám jako je ona. Víc takových lidí prosím.