Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (93)

plakát

Skála (1996) 

Connery na stará kolena docela válí :-), ale znám i výrazně lepší akční filmy. Hlavně výběr herců se povedl a některé akční scény jsou opravdu úchvatné. Atmosféra a napětí naopak nic moc. Celkově ale výborná zábava.

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Konfrontovat hrdiny doby ledové s dinosaury byl prostě geniální nápad. Napínavý děj, spousta vtipných situací, hlášek, gagů nebo odkazů na všechno možné a povedené akční scény. Viděl jsem v kině ve 3D a bylo to super (i ostatní diváci se podle reakcí bavili téměř královsky).

plakát

Rychle a zběsile 2 (2003) 

Nejdřív mi hrozně vadilo, že chybí Diesel, ale nakonec se hláškující černoch ukázal jako solidní náhrada. Jinak svižný děj, adrenalinové automobilové scény a nadupaný soundtrack (a to se mi normálně líbí úplně jiná muzika, jenže k tomuhle filmu vybrané songy fakt sedí jak prdel na hrnec). Takže spokojenost velká.

plakát

Útěk z New Yorku (1981) 

Vzhledem k roku vzniku až nečekaně kvalitně udělaný New York přeměněný na velké vězení a osídlený nejrůznějšími gaunery. Sympatický antihrdina (koukněte se na youtube na vynechané scény), napínavý děj a velmi dobrá atmosféra a temná melodická hudba. Škoda, že Útěk z L.A. je naprostá sračka, když si uvědomím, že to točil stejný režisér je to pro mě nepochopitelné.

plakát

Kapitán Ron (1992) 

Kurt Russel tohle dílo táhne neuvěřitelně nahoru. Nízké hodnocení je pro mě docela záhada... Vždyť je to pohodová letní komedie s množstvím gagů, dobrodružnou atmosférou a cool hlavním hrdinou. Nenadchne ale pobaví, i takových filmů je třeba!

plakát

Boeing 747 v ohrožení (1996) 

Celou dobu jsem si říkal o kolik by bylo lepší, kdyby místo Russela byl v tom letadle Seagal. Ale to už by pak byl úplně jiný film. I tak se mi to docela líbilo - atmosféra, napětí, filmů odehrávajících se na palubě letadla moc není.

plakát

Hokejový zázrak (2004) 

Američtí amatéři vyřídí ruskou sbornou s Tichonovem na střídačce. Když to srovnám se starší verzí z počátku 80. let, tak tato se mi líbila mnohem víc. Natočeno opravdu strhujícím, atmosferickým a pohlcujícím způsobem, jeden z nej. sportovních filmů.

plakát

Zmije (1994) (seriál) 

Součást mého dětství. Na svou dobu (a seriálové poměry) dobré akční scény i občasné vizuální efekty. O tom autu jsem vždycky snil.

plakát

Řidičák (1988) 

Pohodová komedie se skvělou hudbou 80.let. Není to zase žádná extra pecka, ale pobavit tento film dokáže. Humor založen hlavně na velké smůle hlavního hrdiny a neuvěřitelných náhodách.

plakát

Kinobox (1993) (pořad) 

Čtyři hvězdy za původní kinobox, ten byl solidní. Ten pozdější se Čtvrtníčkem už šel mimo mě.