Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (93)

plakát

Police Story (1985) 

O police story jsem neměl dlouhá léta tušení, že vůbec existuje, a to jsem nějaké Chanovo filmy znal a líbily se mi. Neřekl bych, že by to u nás nějak mockrát dávali, přitom se jedná o opravdu fantastickou akčně/komediální oddechovou záležitost (a mnohé horší akčňáky melou furt dokola). Rozumný děj, spousta humoru a bojové scény s neuvěřitelnou choreografií, které si nadšenec do těchto filmů prostě musí zamilovat + neokoukané prostředí Hongkongu 80. let přidávající na atmosféře.

plakát

Junior (1994) 

Asi jsem blázen, ale co může být lepšího, než Arnold v 5. měsíci stěžující se, že má ranní nevolnosti a citlivé bradavky. Prostě je to tak nesmyslná a ujetá komedie až je skoro geniální. Sobotní pozdní večer, lahvinka píva a pohoda :-), moc jsem se pobavil.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Nejdřív mi moc nevonělo, že je tenhle megafilm až moc odlišný od Pána prstenů (jen 3 výrazné postavy, mnohem pomalejší tempo vyprávění, příběh je víc komorní atd.). Jenže jaká kniha, takový film. Horší je to s rozdělením na 3 části – chyběla mi nějaká wao scéna (jako v PP1 průchod Morií, v PP2 bitva u HŽ a v PP3 hned několik událostí). Já jsem ale až nekritický fanda Středozemě takže stejně jsem byl nadmíru spokojen. Příště už to ale nebude mít rejža tak snadné, příště chci víc! Ve dvojce kromě haldy jiných věcí očekávám dech beroucí scény s drakem a také svižnější tempo vyprávění, tak jsem zvědav.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Naprosto super! Škoda, že takhle nevypadala už jednička. Jednoduchý, ale dostačující děj, spousta humoru, hlášek a kupa zběsilé akce, která je opravdu dobře natočená. No a Arnie s Chuckem jako zlatý hřeb filmu. Viděl jsem to v kině a málem radostí nadskakoval na sedadle, modlím se za trojku.

plakát

Blade Runner (1982) 

Jeden z mála filmů s trošku utahanějším dějem (spíš bych měl říct pozvolněji vyprávěným, přesto napínavým), který mě opravdu baví. Skvělá atmosféra, hudba, herecký výhon Forda a především úžasně ztvárněná temná budoucnost.

plakát

Polda a bandita 3 (1983) 

Třetí díl už se s prvními dvěma nedá srovnávat, protože když chybí hlavní hrdina je to o ničem (slušně řečeno). Burt Reynolds se zde objeví jen na 30 vteřin a zbytek filmu hraje banditu Jerry Reed (původně postava řidiče trucku Kletuse). Film drží nad vodou šerif Bufford a jeho neschopný syn, k bohatší porci zábavy to ale stejně nestačí. A ani ty automobilové honičky už nejsou nic moc - evidentně se zde pracovalo s nižším rozpočtem. Celkový dojem: zbytečně špatné ukončení série.

plakát

Polda a bandita (1977) 

Tohle je jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Frajer Burt Reynolds dává na prdel policajtům z amerických vidlákovů, aby odlákal pozornost od kamaráda pašujícího plnej truck chlastu. Spousta automobilových honiček, svižný děj, celý film se odehrává na silnicích a je to i dost vtipné (především postava cholerického šerifa je dokonalá). Nedávno jsem to viděl na tv prima a úplně mě pohoršil nový dabing - zmizely vulgarismy a většina hlášek přestala být vtipná - děs hrůza.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Chápu, že je to naprostá klasika sci-fi žánru, ale já se docela nudil. Některé scény jsou úžasné, triky na svou dobu dokonalé, zajímavá hudba, chvílemi slušná atmosféra. Zato děj je utahaný, že by se to dalo pouštět lidem s poruchami spánku.

plakát

Gympl (2007) 

I když všechno působí celkem přehnaně a nepravděpodobně (např. každý člen učitelského sboru je více či méně pošahaný atd.), jednou se to určitě vidět dá. Mádl je podle mě kvalitní herec a film dost pozvedá, ostatní nemají moc prostoru k vyniknutí, spíše hodí nějakou tu hlášku nebo se přimotají k nějaké vtipné situaci (někdy je to vtipné jindy trapné). Děj ujde (střídají se vážné a vtipné momenty) a pokud má člověk smysl pro humor, řekl bych, že některé scény si určitě zapamatuje. Mohlo to být o trochu kratší.

plakát

Banánové rybičky (1999) (pořad) 

Nejčastější hláška - jedna moje známá... Někteří hosté zajímaví, přesto mě to vůbec neoslovilo.