Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Dokumentární

Obsahy (7)

Bella a Sebastián

Bella a Sebastián (2013)

Kdo dáví na alpských pastvinách ovce? Chovatelé o viníkovi nepochybují a snaží se tu bestii, toulavého velkého psa, zabít. Malý Sebastián se s ním v horách potká a nevěří, že on je tím zabijákem. V huňatém bílém chlupáčovi najde parťáka, kamaráda i ochránce, ale jejich přátelství bude muset překonat řadu zkoušek. Nejde jen o rozčilené majitele ovcí, dalším nebezpečím jsou nacisté, protože příběh se odehrává ve Francii za druhé světové války. Když se Sebastian s Bellou o Vánocích rozhodnou pomoci židovské rodině přejít do Švýcarska, o dramatické momenty nebude nouze.

Lásky čas

Lásky čas (2013)

K 21. narozeninám dostane Tim (Domhnall Gleeson) od táty nečekaný dárek - dozví se velké tajemství. Všichni muži v jejich rodině mohou cestovat v čase do událostí, které si pamatují, a mohou prožít danou situaci jinak - lépe. Nemohou tedy měnit světové dějiny, jen vlastní životní příběhy, ale to Timovi bohatě stačí. Nevšední dar využívá především ve svém milostném životě, ale i ve prospěch své rodiny. Problém nastává, když Tim zjistí, že i drobné změny mohou spustit lavinu změn dalších - nežádoucích. Je na něm, aby zvolil, co je pro něj to nejdůležitější. Škádlivé a vtipné dialogy jednotlivých postav odlehčují jinak hluboké poselství filmu o mezilidských vztazích a životních hodnotách.

Obchod pro sebevrahy

Obchod pro sebevrahy (2012)

V ponurém a šedém městě se po ulicích plouží jeho zasmušilí obyvatelé. Všeobecnou letargii nenaruší ani občasné sebevraždy na veřejnosti – které jsou zakázané a ihned pokutované. Mnozí však dbají nařízení a chtějí sejít ze světa na soukromých místech pomocí některého z artiklů obchodu pro sebevrahy. Mívají problém si vybrat, neboť nabídka je bohatá – od různých oprátek, přes jedy všech typů až třeba k meči samurajů – kimono v ceně.
Majitelé obchodu slušně profitují, ale ani oni nejsou veselí. Naděje na změnu přichází až s narozením jejich třetího dítěte. Chlapec se na rozdíl od svých sourozenců neustále usmívá a má radost ze života. Nezabrání mu v tom ani napomínání rodičů. Podaří se mu však přemoci beznaděj a vrátit do města radost?

Rebelka

Rebelka (2012)

Příběh inspirovaný skotskými mýty vypráví o dceři krále Ferguse a královny Elinor, princezně Meridě. Tato impulzivní rusovláska se vzepře tradici a odmítne se provdat za syna z jednoho ze spřátelených rodů. Zúčastní se tedy lukostřeleckého klání o svou ruku a zvítězí. Tím rozzlobí svou matku, která má o jejím chování a budoucnosti jiné představy. Merida si přeje královnu změnit a požádá proto o pomoc jednu nekonformní čarodějnici. Královna se poté skutečně změní - ovšem rovnou v medvědici a krátký čas vymezený pro zrušení tohoto kouzla neúprosně běží. Máma a dcera musí spolupracovat a najít k sobě novou cestu, cestu vzájemného respektu a pochopení.

Tady hlídám já

Tady hlídám já (2012)

Osmiletá Kačka (Veronika Divišová) je nadprůměrně inteligentní, ale zároveň hyperaktivní dívka. Její maminka (Jitka Ježková) s ní tak kvůli její nepozornosti a nečekanému chování zažívá náročné chvilky. Její přítel a spolupracovník z chemické laboratoře (Vladimír Javorský) v jedné osobě se jí při výchově Katky snaží být oporou, ale nepříliš úspěšně. Na předsvatební cestu nakonec oba chemici neletí do Řecka, ale společně s Kačkou a jezevčíkem Hugem vyráží na Šumavu. Zde se sličná maminka zalíbí místnímu všeumělovi Ivanovi (Lukáš Vaculík), který je o dost jiný než poněkud sucharovitý chemik. Zajiskří to vzájemně. Komu dá ale nakonec přednost? Rozhodne se podle vlastních citů, sympatií své dcerky nebo ji zláká možnost kariérního postupu?

Diktátor

Diktátor (2012)

Severoafrický diktátor Aladdin (Sacha Baron Cohen) vyznává vše nedemokratické a okolní svět nelibě pozoruje a jeho snahu vyrobit jadernou bombu. Kvůli tomu je pozván do budovy OSN. Zde je však na popud svého strýce unesen. Podaří se mu zachránit, ale ztratil to hlavní. Svůj charakteristický vous. Není tedy k poznání a jeho místo zaujímá dvojník - prosťáček, pasák koz. Ten má na popud spiklenců podepsat novou ústavu Aladdinovy země Wadiya. Aladdin to nemíní připustit. S pomocí aktivistky za práva všech, která o jeho pravé identitě neví, svého bývalého šéfa jaderného odvětví dostává v klíčový moment na půdu OSN. Celý film je protkán narážkami, vtípky i sarkastickými poznámkami na režimy všech typů, Ameriku nevyjímaje.

Moje letní prázdniny

Moje letní prázdniny (2012)

Americká policie stíhá poblíž hranice s Mexikem vůz se dvěma lupiči maskovanými za klauny. Jeden z nich umírá během přestřelky. Druhý (Mel Gibson) se dostává do rukou mexické policie, která si případ přeochotně přebere poté, co zjistí, že klauni mají v autě pytle s dolary. Zkorumpovaní strážci peníze zabaví, aniž by cokoliv vyšetřovali, a zloděje pošlou do vězení El Pueblito. Je to svět sám pro sebe, s vlastními pravidly. "Amík", jak mu tu říkají, se tu o sebe umí postarat. Krádežemi a fintami si obstarává peníze, především na cigarety. Záliba v nikotinu ho dává dohromady s malým mexickým klukem, se kterým se spřátelí. Chlapec mu posléze svěřuje, že je výjimečný. "Král Krysa" zdejšího vězení holduje totiž pijatikám a odrovnal si jimi již jedna játra. Náhradní mu před časem transplantovali od chlapcova otce. Shodou okolností měl totiž právě on stejnou krevní skupinu, která je jinak velice vzácná. Chlapec ji naneštěstí podědil a tak si ho kápo hýčká jako "živou konzervu" pro další transplantaci, která se kvůli jeho neasketickému způsobu života blíží. Chlapcova matka ani "Amík" to ovšem nehodlají dopustit. Před Američanem však ještě stojí jiný úkol. Musí s posvěcením faktických vládců El Pueblita odstranit gangstery, kterým původně miliony ukradl. Dožadují se jich totiž nazpátek, a to mafiánsky nevybíravým způsobem. Amík zvládá s bravurou a sarkastickými hláškami vše. Potoky krve se poté proměňují v azurové moře a písčitou pláž, kde si schopný lupič začíná užívat prázdniny se svou novou mexickou rodinou.

Reklama