Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

V síti (2020) 

Jeden z nejdůležitějších dokumentů, který byl kdy v ČR natočen. Myslím, že by měl naprosto každý tento film vidět. Jsou zde chvíle, kdy už doufám že to skončí ale ne proto, že je film špatný, ale protože je to opravdu hnus, co jsou dnes lidé schopni provádět. Je zde zhnusení, smích, čistá radost. Pan Klusák překonal sám sebe a odteď jej opravdu uznávám, jako jednoho z největších současných českých tvůrců.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Na Star Wars jsem vyrostl a miluju každý díl původní ságy a z prequelů i ta Skrytá hrozba se dá. Nicméně celá nová trilogie na mě působí jako špatný vtip. Možná půjdu proti proudu ale Rian Johnson udělal fantastické Star Wars. To naopak J.J. byl až moc ustrašený ságu někam posunout. Poslední díl Vzestup Skywalkera je jeden z nejzbytečnějších filmů co jsem kdy viděl. Vlastně odepsal celou novou trilogii. Příběh z předalké galaxie skončil stejně jako v Návratu Jediho, ale tentokrát to ve mě nenechalo jedinou emoci. Odpad nedávám jen proto, že se jedná pořád o kvalitní filmové řemeslo v podobě zvuku, střihu, efektů apod.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Párkrát jsem se opravdu skutečně zasmál ale většina vtípků působí spíše trapně. Přebarvená, nudná a bez jakéhokoliv smyslu blbost. Absolutně nechápu jak může taková stupidita mít takové hodnocení zde. To už se dnes nemusí dělat film pořádně, že stačí natočit toto k tak vysokému hodnocení a návštěvnostem?

plakát

Pasažéři (2016) 

Až na ten klasický akční konec kde už to prostě musí skončit, tak jak očekáváme, je to velice příjemné překvapení a dá se na to koukat.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Nebýt Jokera tak bych klidně přemýšlel nad pěti hvězdičkami. Bohužel tam je naprosto zbytečně a ještě ho hraje tragickej Jared. Affleck taky mohl dostat větší prostor, takto úplně zbytečně stejně jak Joker.

plakát

Jurský svět (2015) 

Po trailerové kampani jsem nečekal opravdu vůbec nic a o to víc mě tento návrat na Isla Nublar potěšil. Film se nesnaží tlačit pouze na nostaligckou vlnu a jede si tak trochu po svém. Vše je dobře rozloženo a nostalgie je střídána s novotou a po celou dobu má film spád a neděje se zde jako u spousty dnešních filmů, že ke konci ztrácí dech. Zakončení s T-rexem mě definitivně zlomilo abych na film vzpomínal velmi pozitivně. Co bych jen zmínil na negativní straně jsou trochu slabší charaktery a jejich plochost. Proto tedy 4/5

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Šílenost. Jedním slovem dokonalá akční podívaná. Scénář a logičnost odhozena do popelnice a my si tak můžeme užít, auta a pořádný nášup efektů a střílení. Wan se rozhodl odsunout na druhou kolej to co pokulhávalo v předešlých dílech a tak se mohl zcela zaměřit na to co tuhle sérii táhne. I ty nejšílenější věci, co jste mohli vidět v traileru a říkali jste si "proboha proč?" tak nakonec se nad tím vůbec nepozastavíte. Závěrečné minuty jsou naprosto důstojným rozloučením s Paulem a jen málokterý herec má takto krásné poslední minuty ve filmu. Čest jeho památce.

plakát

Rezistence (2015) 

Nevím proč ale nějak mě prostě víc bere série Divergence než Hunger Games. Filmařsky je to velice zdařilý kousek a opravdu se nemá za co stydět. Není to přeplácaná akce s wow efekty ale člověk se ani nenudí. Dobře vyvážený snímek, perfektní hudba. 70%

plakát

Birdman (2014) 

Dobrý, nic víc ani nic míň. Film se snaží být originální ale po chvíli začne nudit. Keaton je skvělej ale sám to prostě neutáhne. Vizuální pojetí je hezkej nápad ale nechat na tom celý film mě občas už opravdu nebavilo a po čase jsem se přistihl že už si ty střihy vymýšlím sám v hlavě. Hudba byla pro mě zpočátku osvěžující nápad ale občas by mi tam sedlo víc trochu klasičtější orchestrální hudby. Film je to hezkej ale asi si ho hodně dlouho znovu nepustím.