Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Romantický
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (20)

plakát

Koi nante, honki de jatte dó suru no? (2022) (seriál) 

Tohle byl fajn seriál... skvělá hlavní šestka, příjemné prostředí s gastro atmosférou, do kterého jsem se díl po dílu vždy ráda vracela. Příběh o třech kamarádkách, jež se znají už od střední a každá se nachází v jiné životní situaci.  Jedna chodí s ženáčem, druhá je "pohodlně" nešťastně vdaná, třetí nestojí o lásku, a pak všechny potkají protějšky, se kterými se jejich životy začnou měnit. Nechyběla ani vydatná dávka psychologie. Hlavní hrdinka a hrdina neprožili zrovna šťastné dětství v péči svých labilních/závislých matek, nicméně oba k nim měli rozdílné vztahy. Moc se mi líbila kamera, soundtrack. ("Arienai" se mi vybaví při vzpomínce na tento seriál a na ending song od Aimyon jsem se také vždy těšila.) Koi Nante je v podstatě klasický rom-com seriál, který mi v pár scénách dokázal mírně zavlažit slzné kanálky, rozesmál mě, bavil a po zhlédnutí posledního dílu po něm zůstal dobrý/pozitivní pocit. Ačkoliv tam bylo pár věcí, které by se daly udělat jinak, v globále dávám 5* :-)

plakát

Goodbye My Princess (2019) (seriál) 

Takto dlouhé seriály obvykle nevyhledávám, bývá zvykem, že jsou natahované, v jejich polovině se zaseknu a sledování odložím, nicméně tento seriál jsem zhltla na prakticky jeden zátah. Skvělé obsazení, vyobrazený kolorit, děj předvídatelný, což v tomto případě nebylo na škodu, protože byl svižný až do konce, a v neposlední řadě samozřejmě skvělý soundtrack.  Něco takto kompaktního bez mezer a vypiplaného jsem neviděla snad od  Bu Bu Jing Xin. Seriál o národech, které mezi sebou válčí, zákulisních intrikách a bojích o moc u císařského dvora, páru, jehož vztah začne lží, přeroste ve zničení celého jednoho národa a neskončí ani po skoku do řeky Zapomnění. Nemohu jinak, než dát 5*, vskutku silný příběh.

plakát

My Little Happiness (2021) (seriál) 

Po zhlédnutí se ve mně pralo, a pere doteď, jestli tomu dát 4* nebo 3*. Příběh je vcelku klasický, nic nového, nic převratného, ale jeho zpracování se mi poměrně líbilo. Nicméně bylo zbytečné to prodlužovat na 28 dílů. Kdyby to vybombili na klasických 24 dílů, asi by to z mého pohledu dopadlo líp. Samojeda tam dávat vůbec nemuseli. Zaprvé tam byl jen do počtu, a ani se jako typický samojed nechoval, a zadruhé, kdyby měl páníčka, který je věčně pryč, tak by se chudák zbláznil. (Kdo je zná nebo má doma, ten mi rozumí ;-) Nakonec dávám s odřenými uši ještě 4*, kdyby se mi nelíbilo obsazení, byly by to jasné 3* Po zhlédnutí nemám nutkání se k tomuto seriálu kdy vracet. /// 11. 02. 2021 pozn: Tak je dopráno.. nakonec dávám 3*, protože bych křivdila těm, kterým jsem dala zasloužené 4*.

plakát

Scarlet Heart (2011) (seriál) 

Ačkoliv už je to několik let, co jsem Bu Bu Jing Xin viděla, tohle je přesně jeden ze seriálů, na který se nedá zapomenout (alespoň v mém případě). Duše Zhang Xiao, dívky z 21. století, se po nehodě a zásahu elektrickým proudem ocitá v Zakázaném městě za vlády císaře Kangxiho uvězněná v těle Ma'ertai Ruoxi, dcery generála dynastie Qing a sestry druhé manželky 8. prince, která se má v blízké době zúčastnit výběru konkubín pro císaře. Za každou cenu se chce vrátit do své doby, ale časem a po četných pokusech nemá na výběr a s výhradami si musí zvyknout na život v Zakázaném městě, nicméně striktně odmítá, aby o jejím životě a sňatku rozhodoval někdo jiný. Spřátelí se s císařovými syny, kteří si ji pro její výstřednost, bezprostřednost, půvab a nezvyklé chování oblíbí. Zhang Xiao z historie ví, jaký který princ byl a jaký úděl nebo osud je čeká. V době jejího příchodu do Zakázaného města spolu císařovi synové dobře vycházejí a váží si jeden druhého, ale po jisté události (nebudu prozrazovat) se jejich vztahy začnou rapidně zhoršovat a vypukne mezi nimi boj o trůn. V průběhu jejího pobytu v Zakázaném městě ji potká láska, tresty, vzestup i pád po odmítnutí císařova přání provdat se za 14. prince. Nakonec ji potká osudová láska v podobě 4. prince, budoucího císaře. Seriál přibližuje divákovi život v Zakázaném městě, zvyky, tradice, festivaly, hierarchické uspořádání společnosti, různé pohledy princů na řešení problémů v zemi, historické vazby mezi státy a především konfuciánství. Výborné herecké výkony, ani jeden z princů nesplýval, každý herec dal své roli osobnost, dokonalé kostýmy, krásná hudba (a to Hu Geho nemusím), záběry – rozkvetlé stromy a sníh, brilantní děj, který má divákovi stále co nabídnout. Chemie mezi Ruoxi a jejími dvěma láskami. A konečné silné vyústění, kdy se Ruoxi dovídá, co vlastně poštvalo prince proti sobě. Jednoduše je v tomto seriálu pro mě tolik pozitiv, že drobné chybičky a nedokonalosti neřeším. Na poslední dva díly doporučuji kapesník (nebo spíš celý balíček:-). Jeden z nejlépe hodnocených čínských seriálů a pro mě za jasných 5*.

plakát

Huan Ying Ai Guang Lin (2010) (seriál) 

Pěkná kamera, soundtrack i styling, ale tenhle kousek je samý flashback... Chvíli se to dá, ale pak už je to natahovaný a pořád, a pořád dokola.

plakát

Roy Lae Sanae Luang (2013) (seriál) 

Moje druhé zhlédnuté drama s Weirem a Mai. Po Ngao Kammathep jsem chtěla vědět, jestli absence citů mezi hlavní dvojkou bude následovat i v tomto dramatu, a jestli Weirovi zase zprsknou roli ze schopného a úspěšného na totálně neschopného blbečka jako tomu bylo v případě Ngao Kammathep. Je to taková thajská klasika, řeší se tu pomsta, a když rodiče už nejsou na světě, je jasné, že v Thajsku musí splácet hříchy rodičů jejich děti:) Koukat se na to rozhodně dá, nenudí to, je tam spoustu hezkých scén, moje neoblíbenější je z 15. dílu: "Nenávidím tě za to, to a to." "Nenávidím na tobě tohle, tamto a támhleto." Nicméně následující ranní scéna byla otřesná. Jediný problém mám s Mai, přijde mi, že je dost studená, nebylo to jen v tomto dramatu, ale i v Ngao Kammathep. Může křičet, může nahlas brečet, ale žádné pocity se ke mně jako k divákovi z jejího herectví prostě nedostaví, o romantických scénách ani nemluvě. Další mínus bylo, že se Weir neúčastnil na soundtracku, jakmile si člověk zvykne, že ve skoro každém lakornu má opening nebo ending song, tak tady mi to chybělo. No, ale vcelku to šlo, pocit po shlédnutí byl víceméně dobrý, takže za mě je to za 4*.

plakát

Love You for Loving Me (2013) 

Oproti seriálové verzi I'm Pregnant With Your Baby (2013) - 50x25 min, se filmová verze mnohem víc vydařila. Seriálová verze je syrovější, drsnější přiblížená skutečnému životu (pracovní vzestup a pád, prostituce atd.), tahle je pojatá víc komediálně. Tvůrci si z námětu vzali to nejlepší a vyhnuli se zbytečně složitým částem nebo rádoby kriminální zápletce, která nakonec kriminální vůbec nebyla. V této verzi mi sedli i víc herci. V seriálu v některých případech působili dost nevěrohodně. V obou verzích je skvělý soundtrack. Díky skvělému a charismatickému Zhang Han Yu-ovi dávám *****:)

plakát

5 Yue tian nuo ya fang zhou (2013) 

Tak na tohle jsem čekala od premiéry už půl roku. Sice jsem to zatím viděla v camrip kvalitě, ale zážitek je obrovský. Kdo by čekal podobný scénář jako u Mayday 3DNA, šeredně by se spletl. Na rozdíl od 3DNA scénky nebyly dlouhé, ale jeden příběh provázel celým koncertem, podobně jako u JUMP 2007. V 3DNA bylo téma úsměvnější a celý koncert uvolněnější, přece jen tématem byla krádež DNA Johna Lennona. V Nowhere je tématem konec světa, nikde nebo teď tady. Jak rozhodnutí, které činíme ovlivňují svět, a že je na nás, jaký bude zítřek, bude-li nějaký. K těmto bodům jsou i přizpůsobeny všechny písničky a celý design koncertu. Nowhere je koncertní šňůra, na které se v žádném případě nešetřilo. Nové 3D efekty, ohňostroje a hlavně nová aranžmá. Nikdy bych neřekla, že kluci dokážou udělat lepší nebo stejně dobré aranžmá pro Wen Rou, než bylo v 3DNA. Wen Rou v Nowhere prostě nemělo chybu. Jak po stránce hudební, tak vizuální. Celá scéna byla dokonalá, víc emotivní. Jediný, co bych asi oproti 3DNA neměnila byli herci. Rene Liu, Richieho mám radši oproti hl. dvojce v Nowhere, protože jsou pro mě lepší herci. Nicméně, i tak byl výsledek nadprůměrně uspokojivý a už se těším na HD kvalitu. Z celého koncertu pro mě bylo nezapomenutelné rozezpívané, duhové Pekingské Ptačí hnízdo, Cang Jie, Wen Rou, Like a Smoke + If There's Still Tomorrow, Jump se symfonickým orchestrem, Spider kamera a poletující motýlci u Embrance. Za dobře odvedenou práci dávám plný počet:-)

plakát

愛似百匯 (2010) (seriál) 

Love Buffet je jednou z mála školních dram, kterou můžu. Jelikož už nemám věk na to, abych sledovala "problémy mladých", (z obsahu některých by člověk nejradši vyskočil z okna) tak se úspěšně těmto žánrům vyhýbám, ale na tuhle sérii se vždycky ráda znovu kouknu. Má pro mě velký nostalgický nádech a bavila jsem se nadmíru dobře na věcech, které už mám dávno za sebou:-)Téma je dobře zpracované. Naivní to zákonitě muselo být, protože která první láska není naivní? První láska, člověk žije ve svém světě, nevidí napravo ani nalevo, pak přijde první zklamání, druhá láska, člověk se zase nadchne, i když už stěží, a pak následuje někdy i další zklamaní. Tak to prostě chodí. Mladí nasekají svojí netrpělivostí a zbrklostí spoustu chyb a tady se to tvůrcům podařilo dobře dostat na obrazovky. Jsem moc ráda, že hl. roli dostala Reen Yu. Perfektně svoji roli zahrála, taktéž Aaron. Calvin trochu zaostával, ale přisuzuji to tomu, že mu z hl. role vyhodili jeho lásku Joanne Tseng, která měla původně Xiao Feng hrát. Poprvé, mi neskutečně lezl na nervy, ale teď s odstupem času to bylo ok'la. Celou sérii okořenil krásný soundtrack v podání Dong Cheng Wei *tleskám*, dokonalý styling a příjemné herecké výkony. Co se týká konce a toho, jak s ním hodně lidí nebylo spokojených... Myslím, že nešlo o to, že si vybrala Da Yeho a ne Ah Yiho, ale že si nevybrala Aarona, protože kdyby Aaron hrál Da Yeho, tak by to nikomu nevadilo:D Každopádně, každý si má vybrat to, co si přeje. Navíc, na první lásku ať už platonickou nebo opravdovou se přeci nezapomíná. Proto se mi líbil i konec. Nicméně i tak jsem byla pro pudink s jahodovou příchutí ;-)

plakát

Xiao gong zhen wu lin (2013) 

Díky Bohu, že letos alespoň Wong Jing a Vincent Kok udělali pořádný komedie, jinak by se člověk u těch komedií/nekomedií vůbec nezasmál. Wong Jingův jemný/úsměvný humor zaměřený na detaily miluju. Princezna a 7 kung fu mistrů má podobný rukopis jako Dai noi muk taam 009, nicméně v P&7KFM je dáno daleko víc prostoru kung fu scénám, takže palec nahoru. Celý film je rozdělený do třech částí. Město Fu Xing a kung fu mistři jsou opravdu jako z pohádky, pak přicházejí na scénu kung fu bitky a odhalování japonské špionážní základny. No a ve třetí části se snoubí první a druhá. Vznikne z toho cca 23 minutovka plná bojových scén s krásným humorem :D V celém filmu hraje příjemná hudba, jsou zde i dokonalé herecké výkony a hodně reálné, vypiplané, avšak někdy hodně rychlé kung fu scény. Všechny palce zvedám u banditů ze začátku (ti byli kouzelní) a Wong Cho-Lama:-) U mě to jinak nejde, než za 5 hvězdiček.

Ovládací panel