Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Poslední recenze (11)

plakát

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál) 

Zločiny VP jsem viděl nedávno podruhé, a půjdu proti proudu, tento seriál řadím na úroveň PPO nebo 90. Je to zkrátka kvalita. Možná budu vypadat jako nekritický obdivovatel českých kriminálek z produkce ČT, ale nešť, podle mě má dramaturgie státní televize v tomto ohledu šťastnou ruku. Od ZVP nelze očekávat totéž co od jiných oblíbených kousků, je prostě jiný, nostalgicky krásný, i když jde o zločiny. Famózní Plesl, výborný Langmajer, který konečně v kriminálkách ČT dělá herce (protože možná tak do Labyrintu byl někde na úrovni Vency Konopníka ze Slunce, seno, alespoň mě teda děsně sejřil). Tak ať to Honzovi zůstane. Ale zpět k seriálu. Dýchla na mě nostalgie Vacátka, major Kalaše, Arazima nebo taky Adély, co ještě nevečeřela. Popis střetu života městského a venkovského. Vztahy na policii, legionářská tlačenka, rigidnost pohledu na některé "vážené" osoby ze vsi, které si jsou jisty svou beztrestností. Divák to musí zkrátka vnímat komplexně, že jde o pohledy na minulost, a ty pohledy mám hrozně rád.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Moje recenze PPP bude navazovat na 90, který považuji za o kousek lepší seriál. PPP je velice kvalitní scénáristické, herecké i režijní dílo, o tom žádná. Ke konci seriálu jsem pochopil, co mi na na něm vadilo, což se projektovalo v Kozákovi. Třetí série primárně vznikla jako vlastní pomník autora, adorace jeho práce a charakteru a také jako vyřizování si účtů s neoblíbenou šéfkou, ať už byla jakákoliv. Kdyby tam jedno z toho chybělo, a druhé ostalo, tak fajn. Ale tahle kombinace byla pro seriál poškozující a je dobře, že se tím uzavírá.  Možná je nakonec dobře, že jsou z policie pryč oba, jak Mareš, tak Drexlerová. Paní si může užívat technologie a nenutit do nich podřízené, šéf mordparty může vymyslet zcela nový koncept a ke svému příběhu se vrátit do mezidobí od devadesátek po nástup PPP, klidně i s fiktivními případy. A kdyby chtěl mermomocí pokračovat se sestavou z PPP, může stejný model použít i zde, vždyť inspirace je po celém světě dost, převést případy do podoby, která zapadá do paradigmatu PPP nebude problém, Mareš bude jedním z mála těch, který bude díky svým zkušenostem vědět jak na to. Mareš teď jen může litovat, že kvůli svému uplakánkovskému egu nechal ze seriálu vypadnout Kozáka, ale to už se snese, když ho tam nějak vrátí. Může mít podobnou mentorskou roli jako Plíšek.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

I když seriál přišel až po PPO, a jeho nové díly mě vybičovaly k tomu, abych se k 90i dostal až teď z archivu, musím říct že jsou o kousíček lepší než PPO. Finger je lepší Plíšek než Polívka, Bartoš se mi líbil, u Vetchého už mi totiž začíná lézt na nervy ten jeho dušínovský přístup, ale to je asi pomníček autorovi seriálu, Sokol a Fridrich také skvělí. No a z parchantů byl nejlepší Novotný jako ten šašek Jonák, to by byla fakt komická figura, kdyby to nebyl takový šmejd. Klidně točte 90ii., 90iii, na to se určitě rád podívám. Na co jsem třeba čekal, to je příchod Víti, to by mě fakt zajímalo, jak se ten člověk k policii v novověku dostal. Jasně, on už možná někde na policii "teď v devadesátkách dělá", ale co a kde, a hlavně proč skončil na vraždách, no doufám, že se to někde objeví. Ale i příchody Pražáka a postava Stacha (nevzpomenu si), to všechno bude zajímavé a doufám, že se to dozvím.

Poslední hodnocení (214)

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál)

14.03.2023

Případy 1. oddělení (2014) (seriál)

30.12.2022

Devadesátky (2022) (seriál)

29.10.2022

Fauda (2015) (seriál)

23.02.2022

Babicova televize (2021) (pořad)

13.04.2021

Modelář (2020)

13.02.2020

Území strachu (1986) (TV film)

04.01.2018

Rapl (2016) (seriál)

23.01.2017

Svět pod hlavou (2017) (seriál)

13.01.2017

Reklama