Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 044)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Viděno v Imaxu a za to hromádku chechtáků to skutečně stálo. Jen teda neukáznění mamlasi na začátku projekce mi zvedali tepovku. Když už jste takový lumen, že dorazíte do kina fakt pozdě, tak se kua aspoň připravte a nečtěte si číslo sedačky z A4 vestoje uprostřed kina. No nic zpět k filmu. Film naprosto krásně navázal na 1.díl (už teď se těším na filmové maratóny s Dunou) a hned od začátku jede v příjemném tempu. Audiovizuál je prostě fenomenální a je fakt potřeba to vidět v kině. Věřím, že filmu padne hodnocení časem, až se na to lidi kouknou na TV Nova s českým dabignem prošpikované 10 sadami reklam, které z filmu udělají roztahanou nudu. Jděte do kina a zažíite to tak, jak to režisér zamýšlel. Epické, hlasité a přitom místy komorní. Dialogy mají hloubku a smysl. Pletichy a tahání za nitky jsou husté a strategie vyhrávají a dostávají na prdel. Pro mne skutečný zážitek a už teď se těším na další promítání.

plakát

Nejhvězdnější noc popu (2024) 

Hodně zajímavý dokument o tom jak vznikla jedna z nejznámějších písní své doby. Vznikla pro dobrou věc. Zda šly všechny peníze, které vyprodukovala na vždy správnou věc je jinou otázkou. Obsazení bylo galaktické a věřím, že práce s tolika hvězdami, kdy každá má své manýry musel být ohromnou výzvou. Podařilo se a výsledek slyšíme již několik desetiletí. Bylo fajn dozvědět se o té písni víc. Já ji vždy považoval jenom za Michaelovu, jak vidno tak dost práce udělal i Lionel. Dost z těch hvězd už bohužel není mezi námi, tak to bylo pěknou vzpomínkou. Bob byl dobře mimo, asi to nebyl jeho šálek kávy.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Taková jednoduchá oddychovka s akcí. Řečičky okolo, jakože si pro tebe jde Včelař a když se rozhodne, tak si přijde byly jasně inspirované Wickem 1. Akce slušná, záporáci otravní a člověk jim to přeje. Člověk, co má chuť jen tak kouknout na střílečku/mlátičku si to vklidu užije. Nenadchne neurazí. Jason je stejný jako ve všech ostatních filmech. Kamenná tvář a jde si za svým. Pod taktovkou Guy Ritchieho však dokáže film okouzlit mnohem více.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Prijemny film, hezke obsazeni. Dobre dialogy, ale ve vysledku je to vpodstate o 1 jednani a 1 proslovu. Zbytek je normalni prumer. Natocili to ale hezky a tak 4hvezdy zaslouzi.

plakát

Bastard (2023) 

Úžasně natočené historické drama o tom, že život není peříčko, ale pořádné péro. Žádné efekty, za to však pět povozů emocí a za kazdy dávám hvězdičku. Vynikající Mads (jak už u něj bývá zvykem) a k němu i zbylí obsazení. Zaporák jedna báseň. Takhle se mají točit filmy v Evropě a byl bych rád, kdyby i u nás.

plakát

Bratři (2023) 

Společně s Úsvitem je toto pro mne velice milé překvapení z českých luh a hájů. Kvalitní filmařina s příběhem o kontroverzních postavách našich dějin. Chlapi to měli těžké, to jim nikdo brát nemůže a doba byla svinská. Ovšem to co předváděli, tak to taky nebylo zrovna košér a odnášeli to i nevinní lidé, kteří jen dělali svou práci. Útěk skrz Východní Německo se jevil jako sci-fi dokud jsem si nepřečetl, že bylo skutečně nasazeno cca 20tis příslušníků všemožných orgánů. To klobouk dolů co se jim povedlo. Zajímavě natočeno, dobré obsazení s fajn hereckými výkony. Na české poměry kvalitní kus.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Me se to proste libilo. Mnohem vice nez posledni dily Johna Wicka. Nepotrebuju nejake prehnane bodycounty a dokolecka vidět jak hlavni hrdina nekoho drtí. Navic tady měli zdravy usudek. Denzel uz neni nejmladší a tak by akce byla bud kostrbata nebo by tam musel byt dabler. Co si budeme povidat i John Wick na me obcas působil lehce prkenne. Jako kdysi Roger Moore v Jamesi Bondovi uz nemohl byt hbity a rychlý. Diky dobremu uvazeni tak je Denzel spise stealth killer, coz mu svědčí a neubira na teoreticke realnosti. Vyrizeni s sefem mafie mi prislo fajn. Sice jednoduche, ale lepsi nez to zahanet do extremnich boju, kde by Denzel byl opet nesmrtelnym jako tomu bylo u John Wicka... Mene je nekdy vice a v tomto pripade to plati dvojnasob. Za mne tedy Equalizer vyhrava. Krasne prostredi, dobra hudba a super kamera.

plakát

Fotři (2023) 

Bill Burr tady krasne nastavil zrcadlo soucasne spolecnosti v USA. Kdy je kazdy offendet vsim i tim co s nim nema nic spolecneho. Clovek musi byt na Billa trosku zvykly, jinak mu muze prijit jeho vecne nadavani ve vyssi tonine otravne. Kdo je vsak zvykly, ten si to uzije.

plakát

Jeden život (2023) 

Krasne. Sir Anthony pusobil tak prirozene a skromne. Cely film posunulo na tak lidskou a zaroven dojemnou rovinu, ze jedno oko nezustalo suche. Hezke vykresleni pribehu o lidske dobrotě a ochotě pomáhat. Je dobre, ze se clovek s tak dobrou vůlí dožil tak požehnaného věku.

plakát

Ještěr (2023) 

Me to sedlo, krasne minimalisticky zahrane. Skvely Del Torro, dobra kamera a hudba. Prijemne prekvapeni.