Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Tak tohle fakt ne! Čekal jsem zábavnou guilty plesure, která se díky svému námětu nebude brát vůbec vážně. Místo toho jsem však dočkal céčkovou zápletku smíchanou s Lincolnovým životem (!!!) bez jediné špetky nadhledu. To si vážně Bekmambetov, kterému se zřejmě po Wanted zcela vykouřil z hlavy pojem akce a svižná režie, že mu tohle projde? Scénář je naprostý paskvil, Benjamin Walker nevýrazný (i když podoba s Neesonem je zjevná), triky jsou šílené a Timurova bezkrevná režie na zabití. Ještě pár podobných filmů a začnu si vážit Van Helsinga.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Docela dobrá romantická komedie s celkem originálním námětem. Občas je to docela sranda, Reese Witherspoon má s žánrem dostatek zkušeností a Mark Ruffalo je sympaťák. Konec je už na mě trochu přeslazený, ale holky to dojme, takže to svůj účel splní :-)

plakát

Ada (2021) 

Trailery lákaly na hutné, téměř hororové, psycho s hodně bizarní zápletkou. Výsledek je ovšem… no, já to vlastně ani neumím moc popsat a vyjádřit slovy. Šílený severský experiment chce být mixem pomalého artu, hororu, psychologického snímku o zoufalé touze po rodině i téměř humorných šílených situací. A jak vám asi došlo, moc zajímavé a zábavné to ve výsledku není. Prvních 40 minut se tu navíc prakticky nic nestane a i přes skvělou hudbu a výtečnou kameru s nádhernými záběry se hutná a mrazivá atmosféra úplně nedostavila. Mlha byla v tomto snímku s herecky přesnou Noomi Rapace zkrátka daleko hutnější než tamní napětí a vztahy mezi postavami. Na druhou stranu, jméno režiséra Bély Tarra mezi producenty mi vysvětlilo mnohé.

plakát

Adam a pes (2011) 

Dojemný kraťas, který výborně vystihuje lásku psa k člověku. Ale ten Adam byl docela svině.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Tohle je tak špatný, že už to ani není zábavný (jedině tak vraždící tráva). Charlize Theron to tady moc nesluší a to už je co říct. Sophie Okonedo má místo nohou ruce, což už mluví samo za vše a Marton Csokas má celej film znuděnej výraz a chtělo se mi z něj spát. Závěrečná přestřelka sice došela ušla, ale tu trapnost před tim to už nezachrání.

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

Po 2 dílech: Zmizelá reloaded. Výtečný nápad a hodně nadějný příběh vyprávějící z pohledu dvou lidí, který ovšem zatím u mě snižuje nepříliš zajímavá režie a uspávající tempo. A ani ta atmosféra mi zatím příliš nesedí. Potenciál do budoucna je ovšem obrovský a Dominic West s Ruth Wilson si to strašně dávají.70%

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

1. série: Tak to Peggy přes rozpačitý start přeci jen zvládla. Její vymodlená sólovka sice trpí mnoha neduhy a člověk se musí připravit na trochu rozpačitější rozjezd. Jenže jakmile se tvůrci rozjedou, servírují nám více než slušnou comicsovou jednohubku, která se navíc od konkurence odlišuje svoji povedenou retro stylizací a silnou hrdinkou. Jo, Hayley Attwell je k zulíbání a její hláškování se sympatickým mužským osazenstvem je k nezaplacení. Snad ta druhá sezóna, i když pouze opět jako výplňovka k Agents of SHIELD, nakonec vyjde. 70%

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Po 5 dílech: Atmosféričtější úvod, jenž nám navíc skvěle připomene del Torovu ranou tvorbu, nám slavný Mexičan ani naservírovat nemohl. Poté se ovšem bohužel situace až nečekaně rapidně zhoršuje, příběh je čím dál debilnější a tempo čím dál pomalejší. Hlavně se však naplno ukazují slabiny knižní předlohy a v následujících epizodách se toho opravdu moc nestane. A je to velká škoda. Potenciál je totiž i nadále hodně velký a David Bradley jako upíří řezník Abraham Setrakian je zatraceně cool. 60%

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Tak má to svoje dobrý momenty a někdy i super hlášky, celkově mě to ale moc nezaujalo. Na jednu dobrou scénu totiž připadá jedna špatná a někdy i trapná. A ta postava Jen je tak neskutečně protivná a nesnesitelná. Víc se to projevuje ještě ve 2. sérii,která kromě geniálního prvního dílu (tam jsem se fakt hodně zagebil) byla docela špatná. No je vidět, že tento britcom mě neoslovil tolik, co zbytek zdejších uživatelů, škoda.

plakát

Akce nemluvně (2006) 

Jackie Chan opět trochu víc pro děti, ale tentokrát docela stravitelně. Možná se tady v první půli moc málo kope a to dítě na můj vkus až moc řve. V druhé půli tohoto docela dost dlouhého snímku se to ale docela rozjede a Jackie začne mlátit, tak jak to máme rádi. Takže nakonec docela příjemná Chanovka, určitě o hodně lepší než rodinné taškařice co točí v Americe (Tuxedo, Medailon apod.)