Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Nebožtíci přejí lásce (1972) 

Proč si musím vždycky při sledování podobně elegantních, vtipných a trefných romantických komedií pocit, že dneska už se podobné filmy prakticky netočí? Billy Wilder a Jack Lemmon v nejlepší formě.

plakát

Don Jon (2013) 

Cesta od závislosti na pornu k tomu nejlepšímu sexu, aneb neskutečně pohodová komedie přesně taková, jako bych od Levitta čekal. Vtipná, hravá a s tak sympaticky debilními charaktery, že jim nejde odolat. A Scarlett Johansson už snad nikdy nemůže zahrát větší pipku, ještě ke všemu s takovou chutí.

plakát

Královská aféra (2012) 

Po všech stránkách výtečně řemeslně zvládnutá cesta do historie, od které dostanete přesně to, co od tohoto žánru očekáváte. Hlavně to ale táhne naprosto bezchybné herecké obsazení v čele s charismatickým Madsem Mikkelsenem, který je prostě zase božan. Jen škoda zbytečně natahované konce. I tak si u toho ale vaše maminky rádi pobrečí.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Backstreet's Back, alright! Totální komediální šílenost, na které je výtečně vidět, že se sem šli všichni zúčastnění hlavně hodně pobavit. A překvapivě se jim tu radost povedlo přenést i na diváky. Některé improvizační scény sice už byly trochu mimo a pár hvězdných cameí mohlo být využito lépe. Hláška ale střídá hlášku, herci si dělají ustavičně prdel sami ze sebe a navíc to má ten nejulítlejší soundtrack široko daleko. Seth Rogen a jeho grupa prostě zase zaváleli.

plakát

Havajské prázdniny (2011) 

Tahle parta prostě neomrzí v žádném věku. Vtipné, hravé, nápadité...prostě Pixar válí i na ploše pouhých šesti minut. Dvojici Barbie/Ken a Španěla Buzze bych ale snesl i v daleko větších dávkách.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Přesně ten typ pohodové komedie, který tady tento rok bolestivě chyběl. Z výborného nápadu se sice místy dalo vytěžit více a linka s druhou rodinkou malinko skřípala. U některých scén se ale nejde nesmát nahlas a tuna hlášek dá snadno zapomenout na ony slabší okamžiky. Hlavní čtveřice je navíc výborně sehraná, nikdo z nich tu není navíc a každý si pro sebe ukradne nějakou tu scénu. Z Jasona Sudeikise navíc evidentně roste slušná komediální hvězda. Prostě jedna z těch komedií, kterou si lze pustit klidně několikrát.

plakát

Batman: Návrat Temného rytíře, část 2. (2013) 

Výtečná temná jízda, která svou atmosférou a brutalitou šlape na zadek svým hraným bratříčkům. Začátek je sice možná malinko pomalejší, ale po Jokerově televizním představení se tempo a zběsilé dění již nezastaví. A po téhle bitvě dvou komiksových ikon bude mít i pokračování Muže z oceli co dělat, aby to trumflo. 80%+

plakát

Biting Elbows: Bad Motherfucker (2013) (hudební videoklip) 

Asi nejzábanější a nejnápaditější využití POV modelu. Jen mohli více zapracovat na hudebním podkresu a ne vybrat ten první hudební odpad, co jim přišel pod ruku.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Takhle kompaktní a výtečně fungující trilogii aby divák pohledal. Třetí dějství již pro mě sice trochu ztrácí ono kouzlo a první půlhodina s ostatními páry mi malinko skřípala. Pak se aleopět rozjede kolotoč výtečných dialogů ze života a ještě uvěřitelnějších emocí. Při dalším shlédnutí (a mírném přiblížení se onomu věku) se na tu pátou hvězdu možná dostanu.

plakát

Marvel One-Shot: Agent Carter (2013) 

Už i ty kraťasy od Marvela nabírají na obrátkách. Akce výborná, na výpravě se v téhle svižné desetiminutovce také nešetří a Hayley Atwell bych chtěl mít doma. Filmům to žádnou ostudu rozhodně nedělá, naopak se jim sympaticky přibližuje.