Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Že bychom zde po Legu měli během jednoho měsíce opět jeden z nejnápaditějších a nejvtipnějších animáků posledních let? Ano, je to opravdu tak! Nápady a šílenými (nejen) historickými odkazy přetékající pecka, která jede od samého počátku na plný plyn a až do svého epického finále se vlastně nezastaví. Dětské publikum bude hlavně ve druhé polovině už možná trochu mimo a užívat si to budou překvapivě hlavně starší ročníky. I pro caparty se zde ale najde pár povinných pádů a roztomilých ksichtů s dávkou rodinných moralitek navrch. I to ovšem dospělí pod nekonečným návalem gagů s chutí prominou. Navíc si to přímo říká o vlastní seriál.80%

plakát

Doupě (2014) 

Zábavná akční blbina, která je příběhově ještě debilnější než originál (a to už je sakra co říct). I přesto se ale divák nemá díky svižnému tempu a hodně solidní akci moc kde nudit. Ty tríčky Davida Bella baví zkrátka vždycky.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Po těch hrůzných Sandlerových odpadech z posledních let vlastně docela fajn romantika. Na svižnost a vtipnost 50x a stále poprvé či Zkus mě rozesmát se sice nová sandlerovina kvůli několika trapným pasážím nechytá. Mezi nim a Drew Barrymore to ale pořád skvěle funguje a najde se zde i pár překvapivě povedených scén. A Terry Crews zde vyfasoval největší WTF roli tohoto roku.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Ve všech směrech průměrné béčko, které však nemá moc čím zaujmout. Zápletka je samozřejmě naprosto předvídatelná, akce je nepřehledná a Luke Evans bohužel nemá dostatečné charisma. A na rozdíl od podobného kousku Já, Frankenstein to bohužel není tolik blbé, aby to tím bylo i zábavné. Prostě nuda, která nemá Draculovým fandům co nového nabídnout.

plakát

Equalizer (2014) 

Když nevíte coby, Denzela najdete v OBI. Škoda, že podobně přepálené chlapácké filmy se dneska už doopravdy příliš netočí. Kdo by si ještě před pár lety pomyslel, že prapor těchto drsňáckých snímků bude po Pádu Bílého domu a Denzelově kutilství hrdě držet práve Antoine Fuqua.

plakát

Ex Machina (2014) 

Skvěle natočené komorní sci-fi, které má ale jeden velký problém. Už po první čtvrthodině mi bylo jasné, co se všechno stane a jak to přesně skončí. Což se bohužel do puntíku potvrdilo. A to je u chytré sci-fi, která by chtěla diváka překvapovat, docela problém. Také z psychologických hrátek a houstnoucího dramatu tří postav se dalo v některých pasážích vytěžit víc. I přes výtečné výkony a řemeslně bezchybnou režii jsem se tak k závěru už spíše čím dál víc nudil. A to je u tohoto kousku docela škoda. Ale Alicia Vikander je pořád zlatíčko, to už tvrdím od Královské aféry.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Ale jo, pořád to funguje. Patrick Hughes sice místo mladé dravé krve přináší hlavně v polovině snímku hodně zatuhlou podívanou. Jakmile se ale dostane ke slovu jeho hodně slušné akční řemeslo a stará garda, tak si to prostě stále béčkově užijete. Antonio Banderas ruluje, Harrison Ford s Arniem se asi vsadili, kdo z nich umře dřív a drsoň Mel Gibson by zasloužil mnohem více prostoru. Na první dva díly se to nechytá, má akční dušička je však stále spokojená.

plakát

Falešní poldové (2014) 

Celou dobu jsem si říkal, jak lépe by to asi vypadalo, kdyby se tohoto materiálu ujali tvůrci 22 Jump Street. Takhle nám zde totiž zbývá jen nemastná neslaná komedie, která všechny své prima nápady vystřílí v první polovině, aby tu druhou už jen ukecaně nudila. Za sympatickou dvojici Wayans/Johnson ale tu třetí hvězdu dát musím. Tihle dva sympaťáci z New Girl si zaslouží každou filmovou příležitost.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

1. sezóna: Jeden z nejvíce promrhaných seriálových potenciálů poslední doby. Příběh je sice zajímavě rozehraný, některé linie a postavy ovšem vyšumí absolutně do ztracena a atmosféra se na kultovní snímek bratří Coenů nechytá ani z poloviny.. Tempo je místy až příliš pomalé, dialogům chybí šťáva a režie se marně pokouší spojit do funkčního celku a místy působí, jakoby uctívaným bratrům (a producentům seriálu) lezla až příliš do řitě. Herecké osazenstvo si to naštěstí dosti užívá. Martin Freeman je v podobných rolích vlastně jako doma, Alison Tollman je sympatická a Billy Bob Thornton si pro sebe nepřekvapivě krade každou scénu. Jeho vrahoun Lorne je navíc zcela nejvýživnější postavou seriálu a jakmile si začne zahrávat s ostatními obyvateli městečka, je o zábavu postaráno. Nejedná se tak o žádný průser a několik památných scén se zde rozhodně najde. Z této látky se ovšem dalo vytěžit mnohem více..70%

plakát

Flash (2014) (seriál) 

1. sezóna:Comicsovější látku v telce asi stěží najdete. Tvůrcům se v tomto ohledu vyplatilo ono cílení stanice na mladší publikum a servírují nám řádně odlehčenou a přiznaně naivní podívanou, která navíc díky vizuálu a cheesy atmosféře dosti připomíná Raimiho Spider-many či původního Supermana. A nutno říct, že tento styl oblíbenému rychlíkovi hodně sedí. Menší infantilnost sice nemusí sedět každému, vztahové linky malinko skřípou a někdy je ta hranice mezi naivitou a stupiditou díky scenáristickým nelogičnostem až příliš tenká. I díky sympatickým charakterům a správnému hlavnímu tahounovi Grantu Gustinovi ale Flash vlastně pořád skvěle plní svůj cíl. Stále se totiž jedná o svižnou a ve většině případů také správně zábavnou žánrovku, jež si na nic nehraje a uteče rychleji, než stačíte říct Barry Allen. A cliffhanger na druhou sérii je díky cestování časem opravdu nadějný70%