Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Kouzlo měsíčního svitu (2014) 

Jedna z těch sterilnějších allenovek, kterou zachraňuje hlavně Firthův šarm a kouzelná Emma Stone. Hlavně nečekaně sehraná dvojice tlačí tuto nepříliš nápaditou romantiku vpřed. Woodyho švih a poetika si tentokrát vzala spíše dovolenou, ale i tak jde vlastně o hodně fajn jednohubku.

plakát

Cesta naděje (2014) 

Jo, Maximovi to jde i za kamerou. Slušná řemeslná práce, která sice ve druhá polovině nabízí spíše červenou knihovnu než poválečné drama, ale i přesto nabízí povedený režijní debut, v němž umí Crowe dostat výtečné výkony nejen z tureckých no nameů, ale také z mé neoblíbené Olgy Kurylenko. A to už se přeci jen musí ocenit.

plakát

Ouija (2014) 

Slušná odvaha natočit horor podle stupidní deskové hry, který vůbec není strašidelný, o atmosféře nikdy neslyšel a jeho charaktery jsou tak stupidní a nesympatické, až budete těm hnusným duchům fandit. Ale proč to netočit, když dnešní puberťáci sežerou všechno, že jo?

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

1. série: Podobný kousek už potřeboval Marvel jako sůl. Drsná, temná a nekompromisní pecka, jež si s ostatními seriálovými comicsovkami vytírá řiť tak neskutečným způsobem, až už to od Netflixu není hezké. Příběh je správně neepizodický, hrdinův origin šlape na jedničku, Charlie Cox se počítá mezi další castingové trefy a Kingpin v podání bezchybného D´Onofria se rázem stává nejzajímavějším marvelovským záporákem. Bitky jsou pak správně syrové a každá rána či zlomené žebro zde opravdu bolí. Škoda malinko roztahaného tempa a slabší závěrečné třetiny, která si až příliš pomáhá scenáristickými berličkami a negraduje tolik, jak bychom si přáli. A příště by to chtělo více Rosario Dawson. I přesto ale temnotemná povinnost, jež by neměla utéct žádnému comicsovému fandovi. 80%

plakát

Bojovníci severu: Sága Vikingů (2014) 

Rádoby drsná vikingská řezničina, v níž se víc pitomě kecá, než bojuje, s necharismatickým blonďákem, jehož by Ragnar Lothbrok zmasakroval i s prstem v nose? Díky, nechci.

plakát

Huangovi v Americe (2015) (seriál) 

Po 5 dílech: Fresh Off the Boat zdaleka není žádným komediálním odpadem, u něhož kvůli bychom kvůli porci trapného humoru nedokázali sedět ani minutu. Je to prostě jen další rodinná limonáda, jež nemá náročnějšího diváka čím překvapit a bohužel vlastně ani čím zaujmout. Potenciál byl díky střetu dvou kultur opravdu daleko jinde. Obyvatelé čínských čtvrtí sice budou mít konečně důvod sednout si k bedně, my ostatní ale můžeme tento kousek v klidu přeskočit. 40%

plakát

Rande na dvě noci (2014) 

Hodně sympatická romantická komedie, po němž Analeigh Tipton poskočila v mém cute listu zase o něco výše a Miles Teller jen potvrzuje svůj povedený čuch na projekty. I obyčejná konverzačka dvou mladých lidí se dá v současnosti natočit zábavně a bez jediné hluché minuty.

plakát

Divoká karta (2015) 

Celkem netradiční, ale dosti stylová stathamovka, v níž se spíš hraje blackjack než mlátí lidi. I tak to ale hodně rychle uteče, a když se Statham utrhne ze řetězu, je to hodně brutální a po choreografické stránce i dost nápaditá jízda. I Simon West ještě občas umí, když chce.

plakát

Unesená (2012) 

Další Cageův neskutečně debilní film, jenž svými kvalitami až nebezpečně začíná připomínat téměř současné seagaloviny. Je až neuvěřitelné, jak si někdo myslí, že natočí napínavý a svižný film jen z faktu, že hlavní hrdina vlastně jen furt běhá jak idiot, i když nemusí. Alespoň, že Cage se herecky tentokrát docela krotí. I když pak by to na druhou stranu bylo aspoň nějak zábavné.