Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Smrtelné lži (2012) 

Richard Gere ve své bezpochyby zatím životní roli (Pretty Woman my ass!!) zachraňuje režijně jinak naprosto rutinní film. Právě díky němu vás osud a pád na držku velkého ekonomického zvířete tolik zajímá a zbytek obsazení, obzvláště skvělý Tim Roth, mu zdatně sekunduje. Jenže herci jsou tak jediné, co vás vzbudí z letargie a pomalého tempa celého filmu. A je to celkem škoda, protože Nicholas Jarecki měl k dispozici prvotřídní herce, ale také hodně obstojný scénář, z kterého se dalo rozhodně vytěžit mnohem víc.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Hutná vikingská nálož s exceletní atmosférou, asi tou nejlepší, jakou kdy jaký film či seriál o Vikinzích měl.Vše je náležitě špinavé a místní obyvatelé vám spíše zaseknou sekyru do hlavy, než aby si s vámi podali ruku. S Ragnarem a jeho partou byste se prostě potkat nechtěli a ani jejich ženušky zde nejsou žádným pátým kolem u vozu, které by jen vytíraly krev po bitvách. Příběh si to po malinko pomalejší úvodu žene nemilosrdně dopředu a Michael Hirst nás opět dovede několikrát překvapit. Postavy jsou výtečně napsané a bitvy a souboje jsou i přes evidentně malý rozpočet výborné. Navíc mě hodně potěšilo, že tvůrci nespoléhají na nějakou přehnanou brutalitu alá Spartacus či GoT (nic proti nim) či odhalená prsa a bohaté jim stačí ona hutná atmosféra. I když na druhou stranu, Katheryn Winnick se svléknout mohla. Škoda, že po několika nabušených dílech tvůrci malinko zvolní a přípravují si již evidentně příběh a postavy pro druhou sezónu, Hutná a ke konci možná až příliš depresivní atmosféra zde ovšem nadále zůstává i tak.80%+

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Vlastně jsem ani nepochopil, co že se to McQuarrie vůbec snažil natočit. Chvíli se to tváří jako oldschool detektivka, která se snaží marně zakrýt svůj přiblblý scénář. Chvilkama se to snaží být moderní thriller, což už nevychází vůbec no a pak zde jsou humorné vložky, které působí jako jedno velké wtf. Dohromady to pak celé působí jako jeden velký, a hlavně nudný, patvar. McQuarrie sice má akční řemeslo v malíku, ovšem jinak mu nápady dojdou již po patnácti minutách a z letargie vás tak vytrhne jen šíleně se sem nehodící Tom Cruise. Jeho postava je navíc extrémně nezajímavá, vykulený výraz Rosamund Pike mě začal štvát už po deseti minutách, účast Wernera Herzoga je pak jen jedna velká nepovedená parodie a nejlépe z hereckého obsazení tak vlastně dopadnul naprosto průměrný Jai Courtney, což je docela dost smutný. Tenhle experiment zkrátka McQuarriemu nevyšel a to mám jeho výborné Únosce hodně rád. 50%

plakát

Na divoké vlně (2012) 

De facto jedno velké klišé, které jede absolutně podle šablony a u něhož přesně víte, o čem bude následující scéna. Jenže po režijní stránce se tomu nedá prakticky nic vytknout, celé to rychle uteče a Gerard Butler to utáhne i v těch nejšablonovitějších scénách. Zkrátka surfařká pohodovka, kterých je v dnešní době docela málo.

plakát

Jako za starejch časů (2012) 

Je sice hezké, že se trojice hereckých matadorů sešla a užila své setkání na plátně. Jenže kromě jejich uvolněných výkonů (už nevím, kdy si Al Pacino naposled roli takhle užil) zde není prakticky nic. Děj zde prakticky žádný není, tempo se plouží dopředu hodně pomalu a některé scény balancují až na hranici nechtěné trapnosti (všechny scény s Vanessou Ferlito). Jako setkání tří kámošů to zkrátka funguje víc než dobře, jako film už bohužel tolik ne. 50%

plakát

Zombieland (2013) (TV film) 

Pilot: Bohužel přesně tak děsivé a laciné, jak předpovídal trailer. Herecká čtveřice je nesympatická a svým filmovým předobrazům nešahá ani po kotníky, hlavně nástupce Jesseho Eisenberga je zralý na sežrání zombíkem. Nápady z filmu zde nefungují, humor zde pro změnu není skoro vůbec a celé to vypadá tak strašně lacině, až to bije do očí. Jako fanouškovy původního filmu mi bylo dost smutno.

plakát

Nevědomí (2013) 

Hodně sterilní sci-fi, která se vás snaží za každou cenu překvapit a upoutat vás, ale vůbec jí to nejde. Scénář je s přibývající stopáží čím dál pitomější a režie pro změnu čím dál unylejší a akční stránka filmu vás vůbec nevtáhne. Kosinski opět předvedl, že umí točit na oko hezké filmy, ovšem naprosto bez emocí či životných postav. Výtečný vizuál se bohužel také stačí okoukat během první hodinky (možná i dřív) a velkolepá hudba to sama nezachrání. Zkrátka promarněná šance s hodně stupidním koncem, kterou nezachrání ani snažívý Cruise.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Devadesátky vrací úder, aneb přesně ten správně tupý a do správné míry patetický akčňák, který je občas zkrátka potřeba. Tempo je slušné, pořád se tu něco děje a na Fuquovi poměry je to i hodně solidně natočené, zvláště co se bitek a samotné akce týče. Při přepadovce Bílého domu, kdy je zdevastováno a zneškodněno všechno okolo, jsem se doslova tetelil blahem. A ani ta často kritizovaná druhá půlka mi nevadila, i když závěrečné rušení kódu bylo fakt až příliš debilní i na mě. Gerard Butler jako akční řízek adekvátní, i když pár hlášek mu scénáristé napsat mohli, a Morgan Freeman se jako prezident, i když tentokrát pouze zastupující, neomrzí nikdy. Akorát by to chtělo lepšího záporáka. Jako tupý akční výplach je to však dostačující, až jsem to od Fuquy po jeho předchozích filmech nečekal.

plakát

Legendární parta (2012) 

Celkem fajn animák s pár prima nápady (Yettiové, sbírání zubů), ovšem také tak trochu promarněným potenciálem. Akčním scénám chybí drajv a z kooperace pohádkových legend se také dalo vytěžit daleko víc. Dospělé to navíc asi moc neosloví, což je škoda hlavně kvůli tomu, že zdejší děti se u některých u nás neznámých postav asi taky nebudou příliš chytat. Jako prima jednohubka s pár vtipnými momenty ale stále dostačující.

plakát

Glee Live! 3D (2011) (koncert) 

Písničky tradičně fajn, ostatně všechny jsou také z doby, kdy se Glee covery ještě daly poslouchat. Ale ty zbyé rozhovory a keci jsou tak patetické, až z nich bolí uši. 50%