Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (27)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Zdařilé pokračování prvního dílu, které vaše oči opět nenechá ani na chvíli odpočinout. Nezbývá, než se těšit na ten poslední... (A taky až si konečně přečtu knížku, na které, vzhledem k její tloušťce, pořád nechápu jednu věc - jak se povedlo ji roztáhnout do tří tříhodinových filmů?? Je obdivuhodné, že se to zdařilo bez toho, abychom se unudili k smrti...) Jen tak dál!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jelikož miluju fantasy, tak nějak se dalo čekat, že tohle bude něco pro mě. A bylo... Film vás zahltí vizuálními efekty už od prvního okamžiku, a ty se drží na programu celé tři hodiny. Po shlédnutí bude tak nějak těžší vykročit do "obyčejného" života. Ale stojí to za to!

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Páni... Ve filmu se toho stalo tolik, že vůbec nevím, odkud začít. Ano ano, byla to vážně velkolepá podívaná. Film byl prostě takový, jaký byl, a nic se s tím udělat nedá - plný teatrálnosti a tak typicky amerického kýče. U některých scén jsem se vážně mohla jen pousmát. Přesto ve mě film nezanechal pocit znechucení, i když ještě pár scén, kde je každé druhé slovo sprosté, by k tomu možná stačilo. (Nepatřím k těm, kteří by to odsuzovali, tady ale byly na sprostých výrazech doslova postavené celé dialogy, což asi bylo trošku přehnané...) Skvělé obsazení v tomto filmu určitě zachránilo mnohem víc než jen pár scén. I přes tohle všechno jsem se ale bavila - velkolepé večírky zkaženého povrchního milionáře plné sexu, drog, alkoholu a velkolepých gest byly fenomenální. Jordan Belfort byl génius. A Leonardo DiCaprio je génius také - viděla jsem dost jeho filmů, abych jeho hraní zbožňovala, ale až tady jsem opravdu pochopila, co všechno dokáže. Ukázal (jako už tolikrát), že umí zahrát možné i nemožné, což by snad konečně mohlo vést k Oscarovi. Nebo ne? :-) Potěšila mě i účast Cristin Millioti, i když podle mého mohla klidně dostat více prostoru... Jedním slovem - NÁŘEZ!

plakát

Iluzionista (2006) 

Jediné, co mě u filmu nadchlo nebo nějak výrazněji překvapilo, byl konec. Jinak mi tam něco chybělo. Asi od jeho půlky jsem pořádně nevěděla, kam to celé směřuje, ale po shlédnutí konce mi konečně svitlo. A asi to tak mělo být. 65 %

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Pravděpodobně jedna z nejgeniálnějších věcí, jaké jsem kdy viděla. Nic jiného se už nedá říct. Klobouk dolů!

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

I já se přidám k naprosté většině hodnotících, kteří tvrdí, že Catching Fire je lepší než jeho předcházející díl. Ano, jednoduše řečeno je dvojka opravdu lepší než jednička. A to v celkové atmosféře, kameře, výpravě i hereckých výkonech. Jennifer Lawrence to rozhodně celé táhla a konečně tak dokázala, že hrát umí; role silné, ale citlivé hlavní hrdinky s inspirujícím smyslem pro spravedlnost jí perfektně sedla. A celý film tak možná ještě o krůček předběhl má očekávání. Jelikož jsem knížky nečetla, nemusela jsem srovnávat, co kde bylo nebo nebylo, a mohla se nechat vtáhnout do děje. Nakonec musím dodat, že ty dvě hodiny uběhly opravdu rychle! (A srovnávat to s Twilight? Ale prosím vás...)

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Co napsat, abych na film skutečně nalákala všechny, kdo ho ještě neviděli? (Jestli vůbec někdo takový je?) Nebudu zmiňovat kouzelnou atmosféru, při které máte pocit, že je možné všechno, sny měnící se ve skutečnost ani nevyčerpatelnou kreativitu tvůrců... Protože, přiznejme si to, to dvouhodinové vyprávění o tom, jak se z „holky Žvejkalky“ stane borůvka nebo „chlapce prostorově výraznějšího“ vcucne nasávač čokolády, už každý dobře zná. A to se ani nebudu zmiňovat o objevení Umpalumpů, kteří se snaží působit smrtelně vážně, ale ve výsledku spíše pobaví kýčovitou hudbou (každému je jasné, že to nejsou žádní umělci, ačkoli text Willy Wonka, Willy Wonka ... vám bude po shlédnutí jistojistě znít v uších pěkných pár minut). Tohle všechno je sice hezké a samo o sobě plně dostačující, ale to hlavní teprve přijde. Důležité je, že film má v sobě jakýsi vtip a hloubku zároveň - nemyslím tím tu pseudo-hloubku, o kterou se dnes snaží každý druhý film, ale NĚCO tam je. A každý to vnímá jinak... Protože pod tou humornou slupkou se skrývá skutečný příběh. Každý den lidé ztrácejí své iluze, ale tento film je opět vytváří a je v tom dobrý. Buďme mu za to vděční!!!

plakát

Nouzový východ (2008) 

Naprostá bomba. A když říkám bomba, myslím tím film, který zčistajasna vybouchne někde ve vaší hlavě a přiměje vás zamyslet se nad sebou samým, i nad celou existencí lidskýho bytí. Myslíte, že tohle jsem už střelila od boku? Ale ono to tam vážně někde schovaný je. Takže pro mě neskutečný zážitek. Už když jsem viděla herecké obsazení, bylo jasné, že to nebude obyčejný film. A nebyl. I přesto, že byl tak smutně realistický, nebyl tuctový. Film mě nějak vnitřně zasáhl (jako už tolik jiných skvělých filmů), a i když to nemůžu popsat, určitě můžu doporučit. Všem, co se chtějí jen podívat na úžasný film. Všem, co hledají něco neobyčejného. Všem, co nevědí, co dál se životem. Amen... V každém případě jsou Kate a Leo spolu vždycky skvělí (je jen málo hereckých páru, které se k sobě tak hodí a spolu jsou tak úžasní, jako oni dva) a doufám, že se ještě na pár filmech sejdou. :-) (A knížku prostě číst musím!)

plakát

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) 

Úžasné... Nevím, co dál psát, protože vše podstatné už asi bylo řečeno. Snad jen, že pokud si ani po tomto nezamilujete Johnnyho Deppa, jde to s vámi s kopce. Film mě bavil a ani po každém novém shlédnutí mě neomrzí. Banda povedených pirátů, kterým se vždycky všechno podaří, je asi můj šálek čaje. Uznávám, že film občas nemá kdovíjakou úroveň nebo hlubší smysl, ale když chcete na dvě hodinky vypnout a pustit si něco úžasně výpravného a zábavného, je tohle to nejlepší. A herci už nemohli být vybráni lépe... Já dám klidně i 100%. :-) (Tento film i jeho další (zatím) 3 pokračování mám ráda všechny zhruba stejně. Do oblíbených ale dávám z nedostatku místa jen jedničku. Za mě určitě platí: oblíbená jednička = oblíbené i ostatní filmy.)

plakát

50x a stále poprvé (2004) 

Zajímavý nápad - ten se mi líbil na celém filmu asi nejvíc, plus ještě Drew Barrymore, která byla úžasná a Adam Sandler, kterému jeho role taky sedla (dohromady to byl opravdu sympatický páreček). Vážně skvěle jsem se bavila - byla to oddychová komedie, která ale zároveň měla něco do sebe, takže doporučuji. Paráda! :-)