Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Hříšná láska (2001) (seriál) 

Když jsem byla mladší, dávali Hříšnou lásku, Ošklivku Betty apod. seriály ala telenovely, které měly neskutečné ohlasy. Já jsem se na to nedívala, protože mi to přišlo stupidní a zbytečné...Tenhle typ seriálů mě ani nelákal, raději jsem měla různé mystifikace jako je Buffy. Teď jsem ale na Hříšnou lásku náhodou narazila v televizi, když jsem neměla náladu na své oblíbené a už tak ohrané Simpsonovi.. a tím pádem si říkám, vlastně že "proč ne?" neviděla jsem to a chce to jinou podvečerní zábavu.. Nyní mi to nepřijde o nic moc méně stupidní, ale z nějakého neurčitého důvodu na to stále koukám.. Je to celkem chytlavé - krásná Paloma, chudá dívka z vesnice, milující svou matku a zbohatlík Diego, násoska, poněkud velký žárlivec a v jistém smyslu i blázen a celý ten kolotoč toho jak se milují a nenávidí, je to velké klišé, ale zároveň to dál vidět musíš, i když si říkáš, jaká stupidita to je.... Je to docela příjemné odlehčení po dni stráveném v práci a je to hezká forma oddychu. Valná většina to tu hodnotí jako odpad, netvrdím že to není poloviční odpad, ale zároveň to má v sobě neskutečné kouzlo, které je prostě velmi chytlavé a člověk chce vědět víc a víc a jednoduše se na ty další epizody takhle podvečer těší, že si odfrkne a příjemně se rozčílí nad tím jak hloupé to je a jak hloupě se chovají herci a jak nechápeš proč na to koukáš, ale koukat na to vlastně chceš.. :D Co se obsazení týče - výběr herců je více než dobrý - Paloma je tak krásná, jak krásná má být, její maminka je trochu zvláštní, ale do té role se tato herečka rovněž hodí, Diego se moc nepovedl, nebo mám jen jiný vkus na muže, ale přijde mi hrozně slizký, byť s krásně vypracovaým tělem... Líbí se mi obsazení vychytralé mrchy Josefiny, stejně tak jako Diegových příbuzných, sedí to tam perfektně. Jen je to celkově poněkud......hloupé.......... :D

plakát

Monstrum z hlubin (2013) odpad!

Absolutní fraška. Herecké výkony, efekty, "monstrum" - všechno absolutně hrůzné.

plakát

Čarovný les (2014) 

Jak je u mě zvykem - co je zde špatně hodnocené, mně se líbí, a tak je to i s tímto filmem. Přiznám se, byla jsem trochu skeptická, protože tyhle zpívané filmy ve mě evokují vzpomínky na mnou tak děsně nenáviděný Muzikál ze střední, ale jelikož mám ráda takovéhle fantasy blbůstky a navíc zbožňuji pohádky, musela jsem se na to podívat. Většina lidí to tu hodnotí dost negativně, ale po pravdě nechápu proč. Uznávám, že některé efekty nebyly zrovna mistrovským dílem, ale film byl příjemně melodický, byly zde skvěle a elegantně snoubeny pohádky v jeden velmi zajímavý ne tak docela pohádkový celek a celkově na mě film působil velmi dobrým dojmem. Velké plus dávám za to, že zde nebyly použity klasické písničky, ale že herci převážně přezpívali svůj text, což mě zaujalo. A další velké plus dávám za ten "čarovný les", který na mě trochu působil jako by to bylo ono slavné Las Vegas a "co se v Las Vegas stane, to tam taky zůstane". Nevidím důvod, proč film hodnotit negativně, ale na někoho to nejspíše může působit jako děsný paskvil, kde umírají lidé, princové jsou nevěrní a kde láska hory nepřenáší a rovněž jako nudná hloupost. Mně se to vážně líbilo.

plakát

Lolita (1997) 

Přiznám se, že kdybych nečetla knihu, hodnotila bych film 5 hvězdičkami. Film se mi ale i tak neskutečně líbil, vše je skvělé - velmi dobrý výběr herců, dokonce dabing je velmi dobrý, hlasy se k postavám opravdu hodí, prostředí, ve kterém je to natáčeno, je rovněž velmi dobře vybrané. Knihu jsem ale četla, a tak mi tam chybí jisté části, které považuji za celkem důležité, samozřejmě z mého pohledu. Věřím, že kdyby tam bylo těch několik částí, byť možná i zdánlivě nedůležitých detailů, rozhodně by to filmu dodalo jiný rozměr. Chápu, že přidáním dalších částí a tím pádem i scén, by se už tak hodně dlouhý film ještě prodloužil, každopádně nebylo by to na škodu. Podívala bych se na to, i kdyby film měl 4 hodiny. Je pravdou, že z knihy jsem byla mnohem více unesená a to nejsem ani omylem velký čtenář a film mne lehce zklamal v těch několika detailech, co mi tam chybí, ale i tak je to opravdu skvělé dílo.

plakát

Tři bratři (2014) 

Což o to, pohádka je to celkově v podstatě i hezká a melodická. Líbí se mi nápad vícera pohádek v jedné. Jen tedy pohádka o Růžence v podstatě o ničem - nudná a jak rychle začala, tak i rychle skončila, bez nápadu, prostě o ničem. Červená karkulka se mi zdála "lehce" úchylného rázu... Když se tak zamyslím nad tím, kdo hrál myslivce - mladík, který vypadá, že právě prochází pubertou.... a kdo karkulku - malá holčička, co vypadala sotva na 8 let, prostě.. to podání toho, že ji chce za manželku, až bude dost stará, no nevím.. do pohádky se to prostě nehodí. Výběr slov i zahrání těch scének v karkulce a hlavně ty části s tím, jak ji chce za ženu, ve mě opravdu vyvolávalo dost úchylnou myšlenku... K poslední pohádce snad nemám výtku, ta se mi opravdu líbila. Nebyla hloupá, byla vtipná a i hezky zahraná. Upřímně.... na to, jak moc jsem se na tuhle pohádku těšila, vcelku mě spíš zklamala než potěšila.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Ačkoliv jsem na seriál narazila úplnou náhodou a začala se dívat spíše proto, že nic lepšího jsem nenašla, nakonec mě to až obdivuhodně překvapilo. Miluji pohádky a miluji dramatičnost moderního světa - zde je oboje. Proplétání pohádkového děje s "realitou" je skvělý nápad a opravdu hodně to na mě zapůsobilo a vtáhlo mě to do děje tak, že jsem se skoro celou 1. sérii nemohla odtrhnout. Musím uznat, že druhá série se mi líbila, možná díky tomu, že to očekávané zrušení kletby nebylo až na konci seriálu, ale už v první sérii, o něco méně, ale i tak si tento seriál zaslouží 5 zcela zasloužených hvězd!

plakát

Holka s prknem (2011) 

Film jsem chtěla shlédnout jen proto, že zde hraje můj oblíbený herec Ed Westwick, ale nakonec jsem byla mile překvapena. Je to trochu klišé, ale i tak se mi bláznivý seveřan, typická načinčaná blondýna s trochou rozumu, pohledný mladý zbohatlík a jeho povedená rodinka a chytrá a talentovaná dívka z fastfoodu v prostředí nádherných Alp líbili. Je to přesně ten typ filmu, kdy člověk nechce moc přemýšlet nad zapleteným dějem a tím kdo, proč a s kým co dělal a nedělal, ale jen si oddechnout.

plakát

Tančím, abych žil (2006) 

Prvně, když jsem slyšela o čem film je, zdálo se mi to jako tuctový film s tématem, které se v různých podobách objevuje v mnoha filmech, ale to jsem ještě nevěděla, že zde hraje Banderas. Roli profesionálního tanečníka klasických tanců zahrál výtečně a skvěle ji doplňoval svým sexy španělským vzhledem. Upřímně - málokdy se mi stává, že film nepozastavím, abych mohla udělat jiné věci než jen koukat nebo u něj nedělala něco dalšího, ale u tohoto filmu jsem seděla od začátku do konce a s nadšením a otevřenou pusou koukala. Nevím, proč mne film tak zaujal, možná díky skvěle zahrané roli tanečníka, ale velmi se mi líbil.

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Můj první dojem z filmu, když se řeklo : "Půjdeme na Asterixe.", bylo velké nadšení. Mám ráda pohádky, kreslené filmy, filmy pro děti atd., proto jsem nečekala, že to bude až tak hrozné. Změna herců se dá pochopit, ale dabing?! Nad tím mi zůstal rozum stát. A celkově film nebyl ani z poloviny tak vtipný jako mnou tak moc milovaný komix. Byla jsem HODNĚ zklamaná!! Největší zážitek byly asi smějící se děti, které se řehtaly na celý sál, což mě s několika málo dalšími scénami přivádělo k úsměvu. Opravdu jsem čekala více.....

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Když čtu předešlé recenze, mám pocit, že jsem viděla nejspíše zcela jiný film. Dle mého názoru Vegas i Bangkok byly velice výborné filmy, možná s dost podobnou tématikou, ačkoliv dosti úsměvné a rozhodně se u nich člověk nenudí. A co, že se tam odehrává poměrně stejná kostra příběhu? Nemyslím si, že to filmu nějak uškodilo. Rozhodně se na to koukat dá a když se chce člověk pobavit, Vegas i Bangkok jsou filmy, které doporučuji všem a velice ráda!